Gevulde paprika met geitenkaas
AllerHande januari 2002
Ingrediënten
- 300 g aardappels
- 2 rode paprika’s
- 3 bosuitjes
- 8 zwarte olijven zonder pit
- 100 g geitenkaas zachte
- 1 bakje tapenade van gedroogde tomaatjes 100 g
Instructies
- Aardappels schillen en in blokjes snijden.
- In magnetronschaal aardappelblokjes met ½ dl water afgedekt in magnetron in ca. 2 minuten op vol vermogen (800 Watt) beetgaar laten worden.
- Afgedekt ca. 2 minuten laten staan.
- Paprika’s wassen, in lengte halveren en zaadlijsten verwijderen.
- Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 1 cm snijden.
- Olijven in vieren snijden. Aardappels afgieten en bosui, olijven, tapenade (2 eetlepels achterhouden) en geitenkaas (in stukjes) erdoor scheppen.
- Paprika’s opvullen met mengsel en in magnetronschaal zetten.
- Door rest van tapenade 150 ml water roeren en op bodem van schaal schenken.
- In magnetron paprika’s in ca. 8 minuten op vol vermogen gaar laten worden.