Indische pasteitjes

Heerlijke Indische Pasteitjes

Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 gram rundergehakt
  • 500 gram fijngehakte worteltjes en een handvol erwten uit een klein blikje
  • 2 uien fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • Half bosje selderij fijngesneden
  • 50 gram Laksa verkrijgbaar bij de toko
  • 2 hardgekookte eieren
  • Eventueel 2 hardgekookte aardappelen
  • 1 runderbouillonblokje en 1 eetlepel ketjap manis
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper

Ingrediënten voor het deeg:

  • 1 ei
  • 350 gram bloem
  • Scheut lauw water
  • 2 eetlepels olie

Instructies

  • Week de Laksa (so-oen) in warm water gedurende een half uur en laat ze vervolgens uitlekken.
  • Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes.
  • Fruit het gehakt samen met de uien en knoflook in olie.
  • Voeg vervolgens de fijngehakte wortels en erwten toe en laat het geheel bakken.
  • Voeg daarna selderij, peper, zout, bouillonblokje, en optioneel aardappelstukjes toe.
  • Meng goed en verwijder overtollig vet.
  • Voeg de geweekte so-oen, stukjes ei en alles voorzichtig door elkaar.
  • Laat de vulling afkoelen.
  • Kneed de ingrediënten voor het deeg tot een samenhangend deeg.
  • Laat het 15 minuten afgedekt rusten en kneed het opnieuw.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestrooide plank.
  • Steek ronde figuren uit met behulp van een kopje of glas.
  • Plaats een eetlepel vulling op elk rondje, vouw ze dubbel en knijp de randen goed dicht.
  • Maak decoratieve randjes met duim en wijsvinger, of gebruik een vork.
  • Bak de pasteitjes in ruim olie lichtbruin.
  • Zorg ervoor dat de olie niet te heet is (ongeveer 170°C), bijvoorbeeld in de frituurpan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de pasteitjes met een chilisausje of een zoetzuur sausje.
Deze heerlijke Indische pasteitjes zijn perfect als snack of bijgerecht bij een rijsttafel. Geniet van de smaakvolle vulling omhuld in een knapperig deeg. Serveer met een chilisausje of een zoetzuur sausje voor extra smaakbeleving. Veel succes!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hapjes / Warme hapjes
Land van herkomst Indonesië