Pindakaasgehaktballen

Gehaktballen met Pindasmaak

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke eetlepel pindakaas
  • 1 flinke schep sambal
  • 1 grote scheut ketjap manis
  • Bosje peterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje kruidnagelpoeder
  • Peper
  • Verkruimeld kippenmaggiblokje
  • 6 volkorenbeschuiten
  • Klein beetje bloem

Instructies

  • Maal de ui, knoflook en peterselie in een hakmolen (of snijd ze fijn).
  • Meng alle ingrediënten (behalve de bloem) goed door het gehakt en kneed het tot een soepel gehaktmengsel.
  • Draai gelijke ballen van het gehaktmengsel.
  • Laat de ballen 30 minuten rusten in de koelkast, bestuif ze lichtjes met bloem en braad ze mooi bruin in hete boter.
  • Laat de ballen vervolgens nog ongeveer 30 minuten garen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze gehaktballen met pindasmaak brengen een smaakexplosie naar je bord. De toevoeging van pindakaas en kruiden geeft een heerlijke twist aan de traditionele gehaktbal. Serveer ze als bijgerecht of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld rijst en groenten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië