Javaanse gehaktstaaf

Javaanse Pikante Gehaktstaafjes

Een heerlijke en pikante gehaktstaaf. Lekker als snack of als bijgerecht bij uw rijsttafel.
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ kg rundergehakt
  • 2 knoflookteentjes zeer fijn gesnipperd
  • 2 kleine sjalotjes
  • Versgemalen zout
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 1 theelepel ketoembar korianderpoeder
  • 1 theelepel djahé gemberpoeder
  • 1 eetlepel ketjap manis zoete sojasaus
  • 1 verse lombok zeer fijn gesnipperd of 2 theelepels sambal oelek
  • 3 eieren
  • Paneermeel
  • Bloem
  • ½ theelepel cayennepeper
  • Gedroogde bieslook of zeer fijn gesnipperde verse stengeltjes
  • Plantaardige olie

Instructies

  • Doe paneermeel in een diep bord en voeg grof zout, een mespuntje cayennepeper en 2 flinke eetlepels bieslook toe.
  • Meng goed.
  • Plaats bloem in een ander diep bord en kluts de 2 eieren in een derde diep bord.
  • Doe het gehakt in een kom en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit.
  • Voeg de lombok, sjalotjes, zout, peper, ketoembar, djahé, losgeklopt ei, ketjap en een eetlepel paneermeel toe.
  • Kneed het mengsel goed door en vorm er kroketjes van.
  • Haal de kroketjes eerst door de bloem, dan door het geklutste ei en vervolgens door het paneermeel.
  • Vorm mooie staafjes van de gehaktmengselkroketjes.
  • Laat de staafjes ongeveer 1 uur in de koelkast rusten.
  • Bak de gehaktstaafjes vervolgens goudbruin in een wok met olie of in de friteuse.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze Javaanse pikante gehaktstaafjes vormen een smaakvolle toevoeging aan je maaltijd, of het nu als snack of bijgerecht is. Ze zijn een feest voor de smaakpapillen met de heerlijke kruiden en pittige smaken uit de Javaanse keuken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Hapjes / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Indonesië