Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Venkelsoep met cherrytomaatjes

AllerHande 2006
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de venkel in kleine stukjes, bewaar het kruidige venkelgroen als garnering.
  • Fruit in een soeppan de ui in de olie goudbruin, voeg de stukjes venkel erbij en bak ze enkele minuten mee.
  • Roer de crème fraîche erdoor, schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep 10-15 minuten afgedekt zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met
  • (versgemalen) peper.
  • Serveer de soep in een diep bord en leg er een takje cherrytomaatjes op.
  • Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en bestrooi de soep hiermee.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauw met broccoli en tomaat

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zaadjes uit tomaat scheppen.
  • In pan met weinig water aardappel gaarkoken.
  • Intussen in pan olie verhitten en broccoli en tomaat in 7 minuten op zacht vuur afgedekt gaarsmoren.
  • Kabeljauw toevoegen en in 5 minuten gaar laten worden.
  • Aardappels afgieten en kookvocht opvangen.
  • In kom aardappel, vis en groenten met staafmixer of in keukenmachine pureren.
  • Indien nodig klein scheutje kookvocht toevoegen.

Tips / Opmerkingen

Maak een grote hoeveelheid kabeljauw met broccoli en tomaat in één keer en vries de extra bereide porties in kleine bakjes in.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaas ham fondue met warme tomaatjes

AllerHande 2005
Recept categorieën: Fondue, Hoofdgerechten, Kaas
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan met antiaanbaklaag cherrytomaatjes in olijfolie 2-3 minuten bakken tot velletjes knappen.
  • Bestrooien met zout.Intussen ham in dunne reepjes snijden en broodjes in blokjes snijden.
  • Broodblokjes en tomaatjes op groot bord leggen.
  • Bakje mini fondue in magnetronbestendige kom overdoen.
  • Hamreepjes en Italiaanse kruiden erdoor roeren.
  • Kaasfondue 1 minuut op hoogste stand in magnetron verwarmen, doorroeren en nog 1 minuut verwarmen.
  • Fondue Kom op bord zetten, tomaatjes ernaast scheppen en bestrooien met zout.
  • Telkens tomaatje of broodblokje aan vork prikken en in gesmolten kaas dopen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmfilet met rucolastamppotje

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot, Vis, Zalm
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen.
  • In kommetje boter mengen met komijn, citroensap, zout en peper.
  • Zalmfilet halveren, op bakplaat leggen en bestrijken met 1 el komijnboter.
  • Bakplaat onder hete grill schuiven en zalmfilets in 6-8 min. bijna gaar grillen.
  • Laatste minuut puree met kokend water bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Rucola, cherrytomaatjes en 1 el komijnboter erdoor roeren en stamppotje nog even doorwarmen.
  • Stamppotje op twee borden scheppen, zalmfilet erop leggen en rest van komijnboter erover verdelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ham uit de oven met bieslooksaus

Allerhande 2003
Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees
porties: 8 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sinaasappel schoonboenen, schil fijn raspen.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • Ham volgens gebruiksaanwijzing bereiden in oven.
  • Intussen boven kom van keukenmachine 1 1/2 zakje bieslook fijn knippen.
  • Met pijnboompitten, 1 eetlepel sinaasappelrasp en 3 eetlepels sinaasappelsap fijn malen.
  • Crème fraîche erdoor mengen en saus op smaak brengen met zout en peper.
  • In koekenpan tomaatjes met rest van sinaasappelsap op hoog vuur verwarmen, tot bijna alle sap verdampt is.
  • Rest van bieslook boven tomaatjes fijn knippen.
  • Ham uit verpakking nemen en in dunne plakken snijden.
  • Plakken ham dakpansgewijs op grote schaal leggen.
  • Garneren met tomaatjes.
  • Saus apart erbij geven.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tortelloni met basilicumolie

Allerhande 2002
Recept categorieën: Borrelhapjes, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • In pan met kokend water tomaatjes even onderdompelen.
  • Velletje lostrekken tot kruintje en los eraan laten hangen.
  • Basilicumblaadjes van steeltjes halen. In pan met kokend water basilicumblaadjes 20 seconden zachtjes koken.
  • Boven kopje basilicumblaadjes (4 achterhouden voor garnering) door zeef wrijven.
  • Olie aan puree toevoegen en goed door elkaar roeren.
  • In pan met water tortelloni in ca. 4 minuten beetgaar koken en afgieten.
  • Tortelloni, tomaatje en blaadje basilicum aan prikker rijgen.
  • Olie erover sprenkelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwiches met zalmmousse

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiden:

  • Korstjes van brood snijden.
  • Blaadjes van takjes waterkers afnemen.
  • Olie en citroensap tot sausje roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Brood roosteren.
  • 4 Sneetjes dun besmeren met boter.
  • Hierop 3 à 4 blaadjes waterkers leggen.
  • Rest van brood besmeren met zalmmousse.
  • Zalmmoussebrood met besmeerde kant op waterkersbrood leggen en licht aandrukken.
  • Sandwiches diagonaal doorsnijden.
  • Rest van waterkers op rand van platte schaal leggen.
  • Saus erover sprenkelen.
  • Cherrytomaatjes halveren en erover verdelen.
  • Sandwiches dakpansgewijs in midden van schaal leggen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met Fourme d'Ambert en peer

Recept categorieën: Fruit, Kaas, Salade
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

honingdressing

Bereidingswijze

  • Schil de peren.
  • Breng het water met de suiker aan de kook en pocheer de peren zacht in deze lichte suikerstroop.
  • Laat de peren afkoelen.
  • Halveer de peren en verwijder de klokhuizen.
  • Verwarm, terwijl de peren afkoelen, de grill voor op de hoogste stand.
  • Leg op elke halve peer een plakje blauwgeaderde kaas en leg deze kort onder de hete grill tot de kaas begint te smelten.
  • Meng de honingdressing door de sla, leg de halve gevulde peren erop en garneer met de cherrytomaatjes en de gepelde walnoten.

Tips / Opmerkingen

In plaats van honing kunt u in de dressing ook 1 eetlepel suikerstroop gebruiken.

Info:

Op het regionale A.O.C. kaasconcours van het Centraal Massief in het plaatsje Riom-es-Montagnes in Frankrijk lag een brochure met een leidraad voor het proeven van kaas, zoals deze op de basisscholen wordt gebruikt. Net als bij het proeven van wijn en chocolade, worden dezelfde stappen gevolgd.
1. Kijken naar het uiterlijk van de kaas, egaal, niet te veel gaten, gaten gelijkmatig verdeeld, kleur, korst.
2. Aanraken. Voelen van de structuur van de kaas. Hard, zacht, soepel, veerkrachtig. Breek een stukje kaas doormidden en zie hoe het uiteenvalt. Kaas vlak bij de korst is steviger dan in het midden van de kaas.
3. Ruiken. Aan de geur kun je bepaalde kazen herkennen. Fourme d'Ambert en Blue d'Auvergne ruiken bijvoorbeeld, net als Roquefort, naar paddestoelen.
4. Proeven. Smaakt de kaas zout, zurig, bitter? Iedere kaas heeft een kenmerkende smaak, die min of meer door een ieder wordt gewaardeerd.
5. Mondgevoel. Hoe komt de kaas over in de mond: een zachte geitenkaas voelt heel anders dan een harde koeienkaas of een zachte roodschimmelkaas.
Het is een andere manier van proeven, maar zeker leuk om een keer te proberen en zo andere smaaknuances te ontdekken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van feta en paprika

Recept categorieën: Bijgerecht, Kaas, Salade
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de paprika's en leg ze op een bakplaat of in een gietijzeren schaal onder de hete grill.
  • Laat ze, onder regelmatig keren, aan alle kanten blakeren.
  • Het kan ook door de paprika's aan metalen satéprikkers in een gasvlam te houden.
  • Keer ze ook dan regelmatig.
  • (Het verbranden bij groenten kan geen kwaad; er is geen reactie met eiwitten dn bovendien wordt de verbrande schil later verwijderd).
  • Doe de verbrande paprika's in een plastic zak, sluit deze en laat de paprika's 15 minuten rusten.
  • Schil de knoflook en hak hem fijn.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Was, droog en verpulver de citroentijm.
  • Blus de hete bakplaat van de paprika's met de azijn en voeg de olie, de citroentijm, de knoflook, de cherrytomaatjes en naar smaak zout en peper toe.
  • Roer goed over de bodem, zodat alle smaakstoffen vrijkomen.
  • Snijd de feta in kleine blokjes.
  • Doe het paprikapoeder, de kurkuma en de Provençaalse kruiden elk in een apart schaaltje of diep bord.
  • Rol de blokjes feta eerst door het paprikapoeder, vervolgens door de kurkuma en als laatste door de gedroogde kruiden.
  • Neem de paprika's uit de plastic zak, halveer ze boven een slabak, zodat de sappen worden opgevangen en snijd ze vervolgens in lange repen.
  • Leg de repen paprika met het vrijgekomen sap op de bakplaat of in de schaal en meng ze met de overige ingrediënten.
  • Laat de salade een halfuurtje rusten.
  • Serveer de salade met de blokjes feta en geroosterd brood.

Tips / Opmerkingen

Bestaat er een groente die zich in zoveel kleuren manifesteert? Twintig jaar geleden nog vrijwel onbekend, nu is deze supergezonde (viamine C) smaakmaker niet meer weg te denken uit onze keuken. De groente bevat niet alleen meer vitamine C dan citrusvruchten, maar isoleerde ook het paprikavitamine P, dat storingen in de bloedsomloop voorkomt. Er zijn tientallen soorten parika's, die verschillen in grootte, vorm, kleur en smaak. Allemaal passen ze in mediterrane gerechten.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde harder met groentespiesje

Recept categorieën: Groenten, Vis

ingrediënten

Voor het spiesje:

Bereidingswijze

  • Leg 4 satéprikkers of lange takjes rozemarijn, zonder naaldjes, nog lekkerder, een kwartiertje in het water tegen het verbranden.
  • Maak eerst de groentespiesjes.
  • Was en droog de tomaatjes, courgette en aubergine.
  • Snijd de courgette en aubergine in bijtgrote stukken.
  • Pel de sjalotten en snijd ze in vieren.
  • Neem de gekozen spiesjes.
  • Rijg de tomaatjes, courgette, aubergine, krielaardappeltjes en sjalot afwisselend aan de spiesjes.
  • Bestrooi ze met tijm, rozemarijn, peper en zout en bestrijk ze met olijfolie.
  • Rooster de spiesjes in een voorverwarmde oven of onder de hete grill bijtgaar.
  • Dep de harderfilets droog en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
  • Verhit een grillpan of ovengrill.
  • Bestrijk de visfilets met olijfolie en grilleer ze gaar aan beide kanten.
  • In de pan de velkant naar beneden, wachten tot het visvlees bijna ondoorschijnend is en dan voorzichtig keren en nog 1-2 minuten grilleren.

Serveren

  • Leg de vis op de voorverwarmde borden, druppel er iets citroensap over en olijfolie omheen, leg de spiesjes erbij en geef er als extra een gemengde salade bij.
  • Dit kan gewoon een groene sla zijn maar ook van bijvoorbeeld reepjes (geblancheerde) venkel en (geroosterde) paprika.