Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde kip sandwich met avocado

Allerhande 2004
Recept categorieën: Brunch, Kip, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Was de gemengde sla en de waterkers en schil de komkommer.
  • Blancheer de sojascheuten heel even in kokend water en laat ze uitlekken.
  • Snijd de waterkersblaadjes in dunne reepjes en de komkommer in schijfjes.
  • Snijd de 3 soorten gerookte vis in kleine blokjes.
  • Meng de visblokjes en de waterkerssnippers door de mayonaise en kruid met peper en zout.
  • Meng de gemengde sla met de geblancheerde sojascheuten en de komkommerschijfjes en
  • verdeel dit mengsel over 4 grote borden.
  • Besprenkel met de wijnazijn en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Leg in het midden van de sla een hoopje gerookte vis en bestrooi met het bieslook.
  • Versier tenslotte met de kerstomaatjes en serveer met warme toast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Witlofsoep met gerookte forel

Recept categorieën: Soep, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Sonja van de Rhoer

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de sjalot of ui.
  • Maak het witlof schoon, was de struikjes en snijd ze in reepjes.
  • Houd 2 eetlepels gesneden witlof achter voor de garnering.
  • Smelt de boter en bak de sjalot of ui hierin glazig.
  • Doe het witlof erbij en bak het al roerend 1-2 minuten.
  • Blus met de witte wijn (of een scheut bouillon), roer alles door en schenk de bouillon erbij.
  • Breng alles aan de kook en laat de soep, afgedekt, ± 8 minuten zachtjes koken.
  • Warm de soep nog even goed door.
  • Snijd de gerookte forel in reepjes.
  • Knip de dille fijn en houd enkele takjes achter voor de garnering.
  • Schenk de room bij de soep en breng deze op smaak met zout en peper.
  • Schep er vlak voor het serveren de forel door en garneer met de achtergehouden reepjes witlof en de dille.

Tips / Opmerkingen

Variatietip 1:

Vervang de gerookte forel door rauwe of gekookte ham. Voeg dan tijdens het bakken van de sjalot of ui 1-2 theelepels mosterd aan de soep toe.

Variatietip 2:

Garneer met bieslook in plaats van dille.

Variatietip 3:

Neem geen visbouillon, maar groente- of vleesbouillon.

Info:

Witlof wordt - om ons als consument een plezier te doen -, helemaal op water gekweekt in plaats van in een laag aarde. Dit kan het hele jaar door en geeft schone, blanke witlof die amper hoeft te worden gewassen en niet meer bitter smaakt. Wel bevat deze witlof meer water en is hij minder compact dan de witlof van de koude grond. Het verwijderen van de kern of pit is in principe niet meer nodig. Het kenmerkende bittertje heeft de teler er de laatste jaren voor het grootste gedeelte uitgeteeld. Houdt u toch niet van het laatste beetje overgebleven bittere smaak, verwijder dan eventuele groene blaadjes van de struikjes.
Witlof blijft mooi blank van kleur als u er tijdens het koken enkele druppels citroensap aan toevoegen.
De groente kan in de koelkast ± één week worden bewaard, mits niet in plastic verpakt.
Honderd gram witlof bevat slechts 16 kilocalorieën en zit vol calcium, natrium, ijzer, koolhydraten en vitamine B1, B2 en wat C.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met gerookte forel

Recept categorieën: Salade, Vis
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Snijd de tomaatjes in tweeën.
  • Pers de citroen uit.
  • Kook de haricots vers.
  • Spoel ze koud zodat ze nog wel een bite hebben.
  • Snijd de gerookte forel in reepjes.
  • Maak de vinaigrette door in een kom alle de mosterd, yoghurt, citroen goed te mengen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Grill in een droge koekenpan de pijnboompitjes.
  • Verdeel de sla over 4 borden.
  • Verdeel de tomaatjes, bonen, de reepjes forel over de borden.
  • Verdeel de vinaigrette over de borden.
  • Doe hetzelfde met de pijnboompitjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Toastjes met gerookte forel

Recept categorieën: Hapjes, Vis
Land van herkomst: België
porties: 12 toastjes
Auteur: Onbekende Auteur

Bereidingswijze

  • Meng de mayonaise met de mierikswortelsaus
  • Halveer de kerstomaatjes
  • Snij de forelfilet in 12 stukjes
  • Vul 12 kleine schoteltjes of lepels met wat preischeuten
  • Leg er een stukje forelfilet op met daarnaast een half kerstomaatje
  • Doe op de forelfilet een streepje saus en versier met een takje dille

Recept afdrukken
No ratings yet

Gerookte Visschotel a la Sandra

Recept categorieën: Vis
Auteur: Sandra Kemna

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de rucola en de gemengde sla in een diep bord. Doe er wat Spicy Garlic saus overheen.
  • Meng de uitgelekte tonijn met de pesto en de fritessaus en maak op smaak met peper en/of zout.
  • Verdeel de vis over de twee borden.
  • Stooi er wat Italiaanse pitten croutons over heen en per bord een eetlepel kappertjes.
  • Doe er als laatste nog wat van de Spicy Garlic saus overheen.

Tips / Opmerkingen

Gezond en vullend.

Lepelhapje met gerookte zalm
Recept afdrukken
No ratings yet

Lepelhapje met gerookte zalm

Recept categorieën: Amuse, Zalm
Land van herkomst: België
porties: 12 lepeltjes
Auteur: Onbekende Auteur

Bereidingswijze

  • Snij 4 sneetjes gerookte zalm in de lengte in 3 stroken
  • Rol de strookjes tot een nestje en schik op een aperitieflepel
  • Meng 100 gr. gerookte forel met 2 eetlepels zure room
  • Voeg de bieslook en de peterselie toe
  • Kruid met de paprikapoeder, tabasco, peper en zout
  • Vul er het gerookte zalm nestje mee.

Dilleaardappeltjes met gerookte paling
Recept afdrukken
No ratings yet

Dilleaardappeltjes met gerookte paling

Dit lekkere Franse visrecept is niet moeilijk om te bereiden. In plaats van gerookte paling kunt ook gerookte forel gebruiken.
Recept categorieën: Groenten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4
Auteur: Ria van EIndhoven

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels en snijd ze in plakken.
  • Kook ze vijf minuten voor in water met zout en laat ze vervolgens uitlekken.
  • Knip de dille fijn en houd wat takjes apart.
  • Maak een roux met de boter en de bloem en voeg de room, de bouillon en de witte wijn toe.
  • Breng dit alles aan de kook tot een gebonden kookvocht.
  • Kook hierin de aardappelschijfjes nog tien minuten en voeg ten slotte de fijngeknipte dille toe.
  • Garneer met een takje dille; een heerlijk gerecht bij gerookte forel of paling.

Hollandse vissalade
Recept afdrukken
No ratings yet

Hollandse vissalade

Recept categorieën: Salade, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4
Calorieën: 215kcal
Auteur: Onbekende Auteur

Bereidingswijze

  • Haal de blaadjes los van 2 stronkjes witlof.
  • Was en dep ze droog
  • Pers een 1/2 citroen en roer 1 eetlepel citroensap door 2 eetlepels mayonaise
  • Was 1 bosje verse kervel, bewaar een takje voor garnering en hak de rest grof
  • Roer de gehakte kervel door de mayonaise.
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Schil 1 lichtzure appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne plakjes
  • Besprenkel de appel met citroensap
  • Snij 75g gerookte paling, 75g gerookte forel en 75g gerookte zalm in stukken
  • Pel 1 rode ui en snij deze in dunne ringen
  • Schik de witlofblaadjes op een platte schaal en verdeel de vis, appel en uienringen erover
  • Schep de mayonaise op de salade en bestrooi met peper
  • Garneer met de kervel.

Nutrition

Calorieën: 215kcal | koolhydraten: 6g | Eiwit: 13g | Vet: 15g

Recept afdrukken
No ratings yet

Mierikswortelsoep met gerookte zalm en forel

Recept categorieën: Soep, Vis
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de zalm en de forel in snippers en verdeel die over de borden.
  • Breng de kippenbouillon aan de kook, laat hem even afkoelen en voeg onder voortdurend roeren de room toe.
  • Voeg enkele theelepels geraspte mierikswortel (minstens 2 of naar smaak meer) en zout en peper toe en laat de soep op laag vuur enkele minuten doorkoken.
  • Verdeel de soep over de borden en snipper wat verse bieslook over.

Recept afdrukken
No ratings yet

Forelsoep met sinaasappel

Recept categorieën: Soep, Vis
porties: 2

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de gerookte forel in stukjes.
  • Pers de citroen en de sinaasappel uit.
  • Breng de visbouillon met het citrussap en de slagroom aan de kook en laat de soep op hoog vuur inkoken, tot er ongeveer 4 dl over is.
  • Voeg de dille, de gembersiroop en wat zout en peper toe.
  • Leg de stukjes forel in voorverwarmde soepborden en schep er de soep over.