Crèmesoep van peterseliewortel en stukjes rugfilet van kabeljauw
porties: 4 personen
ingrediënten
- 250 g peterseliewortel
- 2 bosuitjes
- 5 dl bouillon
- 2 dl slagroom
- 1 sjalot
- Gehakte tijm
- 80 g spekjes gesneden
- 30 g roomboter
- 250 g kabeljauwfilet
- 4 ons gesneden groenten knolselderij, wortel, bleekselderij, zongedroogde tomaten, groene asperges)
- Bieslook
- Roomboter
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Schil de peterseliewortel en snijd hem in stukjes.
- Fruit de gesnipperde sjalotjes, bosui en spekjes glazig in de roomboter.
- Voeg de peterseliewortel toe en verwarm deze zachtjes.
- Blus af met bouillon en slagroom.
- Breng aan de kook, pureer de soep en zeef deze.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de kabeljauw zachtjes in olijfolie.
- Verdeel de kabeljauw in kleine stukjes.
- Fruit de fijngesneden groenten zachtjes in een mengsel van roomboter en bouillon totdat ze gaar zijn.
- Maak van roomboter en bouillon een gebonden saus en breng op smaak met bieslook.
- Meng de saus door de groenten.
- Doe een lepel groenten in een bord, leg de stukjes kabeljauw erbovenop en schenk de soep erover.
- Geniet van deze smakelijke crèmesoep!