Kabeljauwfilet met bacon, peultjes en paksoi

Vis en vlees wordt vaak niet gecombineerd gegeten, maar de zilte smaak van de bacon in combinatie met de lichte smaak van de kabeljauwfilet, zorgt voor een smaaksensatie waar je nu eenmaal geen nee tegen zegt.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g kabeljauwfilet
  • 100 gram peultjes
  • 4 stengels paksoi
  • 3 plakken bacon
  • ½ ui
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 tl kokosolie
  • pepe

Instructies

  • Doe ruim water in een pan en breng deze aan de kook.
  • Snij de kabeljauwfilet in drie stukken en strooi er peper overheen naar smaak.
  • Wikkel de kabeljauw in bacon.
  • Maak de bacon vast met een cocktailprikker zodat het goed blijft zitten.
  • Snij de paksoi daarna in stukken van 1 centimeter en leg het blad van de paksoi even apart.
  • Snij ook de ui in kleine stukjes.
  • Spoel de peultjes af en kook ze beetgaar.
  • Bak de kabeljauw met de bacon in een koekenpan voor ongeveer 8 minuten op een zacht vuur.
  • Je hoeft hiervoor geen boter of olie in de pan te doen.
  • Verhit wel wat kokosolie in een wokpan.
  • Wok hierin de stukken paksoi en ui voor 5 minuten.
  • Voeg daarna de peultjes en de bladeren van de paksoi toe totdat het blad geslonken is.
  • Schenk de sojasaus in de wokpan en roer alles goed door.
  • Serveer de groenten op een bord en leg de kabeljauw ernaast.

Voedingswaarden

Calories: 418 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 49 g | Vet: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis