Recept afdrukken
No ratings yet

Crèmesoep van peterseliewortel en stukjes rugfilet van kabeljauw

Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de peterseliewortel en snijd hem in stukjes.
  • Fruit de gesnipperde sjalotjes, bosui en spekjes glazig in de roomboter.
  • Voeg de peterseliewortel toe en verwarm deze zachtjes.
  • Blus af met bouillon en slagroom.
  • Breng aan de kook, pureer de soep en zeef deze.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de kabeljauw zachtjes in olijfolie.
  • Verdeel de kabeljauw in kleine stukjes.
  • Fruit de fijngesneden groenten zachtjes in een mengsel van roomboter en bouillon totdat ze gaar zijn.
  • Maak van roomboter en bouillon een gebonden saus en breng op smaak met bieslook.
  • Meng de saus door de groenten.
  • Doe een lepel groenten in een bord, leg de stukjes kabeljauw erbovenop en schenk de soep erover.
  • Geniet van deze smakelijke crèmesoep!

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaans vispannetje

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm, Zeevruchten
Land van herkomst: Spanje
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de ui, knoflook en paprika 5 minuten in olijfolie in een Hapjes,span.
  • Voeg tijm, chilipoeder, peterselie en tomatenblokjes toe en laat het geheel even garen.
  • Bestrooi de kabeljauw flink met zout en peper.
  • Schep de helft van het tomatenmengsel in een ovenschaal.
  • Verdeel hierop de kabeljauw, zalm, zeevruchten en garnalen en dek het af met de rest van het tomatenmengsel.
  • Zet de schaal zo'n 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 ºc.

Tips / Opmerkingen

Serveer met rijst of aardappelpuree en een frisse salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ovenschotel van kabeljauw en aardappelen

Naselli alla messinese
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Italië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen 10 minuten in licht gezouten water.
  • Giet ze af en snijd ze in plakken.
  • Verdeel de vis in stukken.
  • Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan en fruit de ui 5 minuten.
  • Voeg de geperste knoflook, de tijm en de laurierblaadjes toe en fruit ze 1minuut.
  • Voeg de stukken vis toe en bak ze 2 minuten.
  • Doe er de ontpitte tomaten en de wijn bij en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Voeg de olijven, de kappertjes en de aardappelen toe.
  • Sluit de pan, zet hem in de oven en laat het gerecht op 275°C 30 minuten bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vispasteitjes met prei

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • In wok olie verhitten en prei al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar bakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kabeljauw inwrijven met zout, peper, 1 eetlepel citroensap en Italiaanse kruiden.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier en 4 plakjes bladerdeeg op ruime afstand van elkaar erop leggen.
  • In het midden van elk plakje bladerdeeg een kwart van prei scheppen en een stuk kabeljauw
  • erop leggen.
  • Afdekken met andere plakjes bladerdeeg en pakketjes aan randen goed dichtdrukken
  • (eventueel met vork mooi streep randje maken).
  • Pakketjes bestrijken met dooier en bestrooien met wat zout.
  • Bakplaat in het midden van de oven schuiven en pasteitjes in 20-25 minuten knapperig en
  • bruin bakken.
  • Pasteitjes op vier borden leggen en witlofblaadjes eromheen leggen.
  • Chilisaus losroeren met rest van citroensap en over witlof druppelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vispakketjes met sinaasappel

AllerHande 2006
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Vis
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schaaf de aardappelen met een dunschiller in de lengte van boven naar beneden.
  • Snijd de sinaasappel in plakken. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Scheur 4 vellen aluminiumfolie af van 60 cm en vouw elk vel dubbel.
  • Plaats 2 vellen op het werkvlak en leg in het midden van elk vel het aardappelschaafsel.
  • Leg de vis erop met de tijm en bestrooi met de knoflook en peper en zout.
  • Beleg dan met de wortel, ui en de sinaasappelplakjes.
  • Plaats de andere 2 dubbelgevouwen vellen folie erop en vouw 3 zijkanten enkele malen om
  • zodat er een zakje ontstaat.
  • Schenk nu voorzichtig de bouillon erbij en vouw de pakketjes helemaal dicht.
  • Laat ze in de oven in 15 minuten gaar worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vispakketjes met pikante limoenboter

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom boter zacht laten worden.
  • Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper in zeer fijne blokjes snijden of hakken.
  • Knoflook pellen en boven boter uitpersen.
  • Limoen schoonboenen en boven boter schil eraf raspen.
  • Van limoen 4 dunne plakjes snijden, resterende halve limoen uitpersen.
  • Limoensap en rode peper door boter scheppen.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Vier grote vellen van aluminiumfolie scheuren en dubbelvouwen voor extra stevigheid.
  • Vis in 4 gelijke stukken snijden en in midden van elk vel folie stuk vis leggen.
  • Botermengsel in vlokjes over vis verdelen en plakje limoen erop leggen.
  • Pakketjes goed dichtvouwen en tot gebruik in koelkast leggen.
  • Vispakketjes met vouwnaad naar boven op barbecue leggen en vis in 8-10 minuten gaar
  • laten worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met vissaus AllerHande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan met ruim kokend water en wat zout fusilli in 10-12 minuten gaar koken.
  • In pan met dikke bodem boter laten smelten.
  • Bloem erdoor roeren en dit mengsel 2-3 minuten zachtjes bakken, zonder dat het gaat kleuren.
  • Al roerend een derde van melk erbij schenken en blijven roeren tot dikke gebonden saus ontstaat.
  • Scheut voor scheut rest van melk toevoegen om de saus te verdunnen.
  • Blijven roeren tot de saus mooi glad is.
  • Bouillontablet boven saus verkruimelen en knoflook erboven uitpersen.
  • Ui, kabeljauw en garnalen erdoor roeren en saus nog 10 minuten zachtjes verwarmen, tot
  • kabeljauw gaar is en uit elkaar valt.
  • Slagroom erdoor roeren en geheel nog even goed doorwarmen.
  • Dille erdoor roeren.
  • Pasta afgieten en over vier diepe borden verdelen.
  • Vissaus erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met broccoli.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mediterrane kabeljauwquiche

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Vis
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Deegplakjes uitspreiden en laten ontdooien.
  • Peper halveren, zaadjes eruit schrapen en peper fijnhakken.
  • Sinaasappel schoonboenen en helft van schil raspen (vrucht wordt niet gebruikt).
  • In schaal marinade roeren van olie, rode peper,sinaasappelrasp, knoflook, kruiden, zout en peper.
  • Kabeljauw erdoor scheppen en minstens 10 minuten laten staan.
  • Intussen oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Plakjes deeg op met bloem bestoven aanrecht op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van 30 cm.
  • Quichevorm bekleden met deeg en deeg aan randen goed aandrukken.
  • In kom eieren loskloppen met room, ½ theelepel zout en peper.
  • Kaas erdoor roeren.
  • Eiermengsel op deegbodem schenken en kabeljauwblokjes met marinade erover verdelen.
  • In oven quiche in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Quiche laten afkoelen.
  • Afdekken met plasticfolie en tot gebruik gekoeld bewaren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauw met witte bonenpuree

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bonen in zeef met koud water afspoelen.
  • In kleine pan bonen met melk, bonenkruid en mespunt zout verwarmen.
  • Bonen met staafmixer of in keukenmachine pureren, eventueel scheutje olijfolie toevoegen.
  • Puree terug in pan scheppen en op laag vuur warm houden, regelmatig roeren.
  • Kabeljauw droogdeppen en met zout en peper bestrooien.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepels olie verhitten en kabeljauw hierin in 4 minuten
  • per zijde goudbruin en gaar bakken.
  • In wok knoflook in rest van olie fruiten, snijbonen toevoegen en geheel op hoog vuur 5
  • minuten roerbakken.
  • Snijbonen op smaak brengen met zout en peper.
  • Bonenpuree en snijbonen op bord scheppen, kabeljauw ernaast leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel knoflookpuree

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wok 1 eetlepel olie verhitten en champignons met helft van knoflook 2 minuten bakken.
  • Paprika en groentemix toevoegen en nog 5-7 minuten roerbakken, tot groente beetgaar is.
  • Op smaak brengen met Provençaalse kruiden, zout en peper.
  • Kabeljauwfilet met zout, peper en 1 eetlepel bloem bestrooien.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en filets ca. 4 minuten per kant bakken.
  • Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Rest van olie en knoflook erdoor roeren.
  • Vis over de borden verdelen, groenten en aardappelpuree ernaast scheppen.