Volkoren Bruschette met Rauwe Ham, Meloen en Basilicum
Een zomerse bruschetta met knapperig volkorenbrood, zoete meloen, zoute rauwe ham en verse basilicum. Perfect voor een lichte lunch of voorgerecht!
Equipment
- Grillpan of broodrooster
- mes
- Lepel
Ingrediënten
- ¼ meloen in 8 dunne plakken gesneden
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels basilicum in reepjes gesneden
- 4 dikke sneden donker vloer volkorenbrood
- 4 eetlepels honing
- 8 plakjes rauwe ham
- Peper naar smaak
Instructies
- Rooster de sneden volkorenbrood in een grillpan of broodrooster goudbruin.
- Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd het stuk in 8 dunne plakken.
- Leg de geroosterde sneden brood op twee borden en besprenkel ze met olijfolie.
- Strijk over elk sneetje brood een eetlepel honing uit.
- Vouw de plakjes rauwe ham losjes op en leg ze samen met de plakken meloen op het brood.
- Maal er eventueel wat zwarte peper over.
- Strooi de basilicumreepjes over de sneetjes.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een extra scheutje olijfolie en een partje citroen voor een frisse toets.
Wijnadvies:
Een frisse Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio of Prosecco past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 14 g | Vet: 14 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 14 g