Volkoren Bruschette met Rauwe Ham, Meloen en Basilicum

Geroosterde volkoren bruschette met rauwe ham en meloen, geserveerd op een rustieke houten plank. De knapperige sneetjes brood zijn rijkelijk belegd met dunne plakjes rauwe ham, sappige meloenstukjes en een decoratief blaadje verse basilicum. De warme mediterrane achtergrond met aardse tinten en traditioneel keramiek versterkt de culinaire uitstraling.

Volkoren Bruschette met Rauwe Ham, Meloen en Basilicum

Een zomerse bruschetta met knapperig volkorenbrood, zoete meloen, zoute rauwe ham en verse basilicum. Perfect voor een lichte lunch of voorgerecht!
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ¼ meloen in 8 dunne plakken gesneden
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels basilicum in reepjes gesneden
  • 4 dikke sneden donker vloer volkorenbrood
  • 4 eetlepels honing
  • 8 plakjes rauwe ham
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Rooster de sneden volkorenbrood in een grillpan of broodrooster goudbruin.
  • Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd het stuk in 8 dunne plakken.
  • Leg de geroosterde sneden brood op twee borden en besprenkel ze met olijfolie.
  • Strijk over elk sneetje brood een eetlepel honing uit.
  • Vouw de plakjes rauwe ham losjes op en leg ze samen met de plakken meloen op het brood.
  • Maal er eventueel wat zwarte peper over.
  • Strooi de basilicumreepjes over de sneetjes.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een extra scheutje olijfolie en een partje citroen voor een frisse toets.
Wijnadvies:
Een frisse Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio of Prosecco past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 14 g | Vet: 14 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Hapjes / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Zomer