Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Struisvogelbiefstuk met bramensaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Blokjes knolselderij en aardappel in 15 minuten gaarkoken en afgieten.
  • Tijm en 25 g boter toevoegen en groenten met stamper pureren.
  • Op smaak brengen en warmhouden.
  • Intussen in koekenpan 15 g boter smelten.
  • Sjalot toevoegen en 3 minuten zachtjes fruiten.
  • Fond, wijn, jam, gemberwortel en kaneel toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Op matig vuur saus in 15 minuten tot eenderde laten inkoken.
  • Saus zeven, terug in pan schenken en nog 1 minuut verwarmen.
  • Van vuur af 35 g boter snel erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper en bramen door saus roeren.
  • Saus op vlamverdeler warmhouden.
  • Biefstukjes met peper bestrooien.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en vlees in 3-4 minuten bakken.
  • In aluminiumfolie wikkelen.
  • Puree over vier borden verdelen.
  • Struisvogelbiefstukjes met zout bestrooien en op puree leggen.
  • Bramensaus erover en ernaast schenken


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hertenbiefstuk met sjalottenjus

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan wijn met fond op hoog vuur tot eenderde laten inkoken.
  • In pan olie en 25 g boter verhitten.
  • Sjalotten erdoor scheppen en afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaarbakken, regelmatig
  • omscheppen.
  • Met zout en peper bestrooien.
  • Pan van vuur nemen en sjalotten tot gebruik apart zetten.
  • Gember schillen en in plakjes snijden.
  • Oven voorverwarmen op 100 °C.
  • Stroop door sjalot roeren en geheel opnieuw zacht verwarmen.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en biefstuk in 3 minuten bruinbakken, halverwege keren.
  • Biefstuk in ovenschaal of op bakplaat leggen en in oven in nog 8-10 minuten rosé laten worden.
  • Gember, 1 eetlepel tijm en kardemom door bakvet roeren en 1-2 minuten bakken.
  • Ingekookt wijnmengsel erbij schenken en jus nog 3 minuten op hoog vuur inkoken.
  • Jus boven sauskom door zeef schenken.
  • Biefstuk, jus en sjalotten over vier borden verdelen en bestrooien met tijm en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met risotto met morieljes of met verse aardappel-puree met knolselderij en oude kaas.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hertenbiefstuk in rodeportsaus

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Smelt de helft van de boter in een kleine braadslede en strooi er de suiker, tijm en peper naar smaak in.
  • Leg de uien er met de snijkant naar beneden in.
  • Verdeel een kwart van de wildfond tussen de uien en laat ze in 25-35 minuten gaar worden.
  • Keer ze halverwege.
  • Bestrooi de hertenbiefstukken naar smaak met zout en peper.
  • Bak ze in een grote koekenpan in de rest van de boter op hoog vuur in 2-3 minuten per kant bruin (ze mogen vanbinnen nog rood zijn).
  • Leg de biefstukken naast elkaar op een bakplaat en dek ze af met aluminiumfolie.
  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Bak de plakken sinaasappel in het bakvet bruin en leg ze op een bord.
  • Schenk de port en de rest van de fond bij het bakvet, roer de aanbaksels los en laat het geheel op hoog vuur inkoken tot saus.
  • Haal de folie van de bakplaat en schuif hem in de oven.
  • Laat de hertenbiefstukken in 4-5 minuten per kant rosé worden.
  • Snijd ze in plakken en leg die op warme borden.
  • Schep er wat rodeportsaus overheen en leg de gekonfijte uien en plakken sinaasappel ernaast met een pluk veldsla ertussen.

Tips / Opmerkingen

Grote temperatuurwisselingen komen de kwaliteit van het vlees niet ten goede.
Bewaar het na het aanbraden dus goed afgedekt buiten de koelkast.
Rood of rosé?
Wil je weten of het vlees goed is?
Prik er niet in met een vork, dan lopen de sappen eruit.
Maar druk met de bolle kant van een lepel op het vlees.
Als het zacht en verend is, dan is het rood vanbinnen.
Medium vlees voelt steviger, maar is nog steeds verend.
Eten je gasten geen wild?
Kies dan bijvoorbeeld voor (kogel)biefstuk.
Liever geen alcohol?
Je kunt de port vervangen door (extra) wildfond, runder- of groentebouillon.
Overigens is, als je de port laat meekoken, binnen vijf minuten alle alcohol verdampt.
Je krijgt met dit recept dus geen alcohol binnen.
Werkschema.
Twee uur van tevoren: uien konfijten, hertenbiefstuk bakken en saus maken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hazenrugfilet met gepofte knoflook en sinaasappel wijnsaus

Allerhande 2003
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Wild
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Meng in een kom de bloem, kaas en peper.
  • Snijd met twee messen de boter erdoor.
  • Kneed met koele handen snel tot een samenhangend deeg.
  • Laat 15 min. rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van Ø 26 cm.
  • Bekleed de springvorm hiermee.
  • Verwarm de honing in een steelpan.
  • Roer de slagroom erdoor en verhit tot aan de kook.
  • Haal van het vuur en roer de cashewnoten erdoor.
  • Strijk het notenmengsel uit over het deeg.
  • Bak het taartje in het midden van de oven in 45-50 min. gaar en goudbruin.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelpuree en haricots verts.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hazenrugfilet met mosterdsaus

AllerHande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • In pan helft van boter verhitten en sjalot zachtjes glazig fruiten.
  • Jeneverbessen, laurierblaadje, tijm en fond toevoegen.
  • Aan de kook brengen en fond op hoog vuur in ca. 10 minuten tot de helft inkoken.

Bereiden:

  • Twee borden voorverwarmen.
  • Hazenrugfilets bestrijken met 2 theelepels mosterd en bestrooien met zout en peper.
  • Punten van filets terugvouwen en vaststeken met cocktailprikkers, zodat filets overal even dik zijn. In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Hazenrugfilets in ca. 5 à 6 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken.
  • Op plank leggen en afgedekt met aluminiumfolie ca. 5 minuten laten rusten.
  • Boven bakvet fond door zeef schenken.
  • Slagroom en rest van mosterd erdoor roeren.
  • Aan de kook brengen en aanbaksels losroeren.
  • Op hoog vuur in ca. 2 à 3 minuten inkoken tot lichtgebonden saus ontstaat.
  • Bosvruchtenjam erdoor roeren.
  • Hazenrugfilets in plakjes snijden en dakpansgewijs op warme borden leggen.
  • Saus erover scheppen.
  • Rest van saus overdoen in sauskom en erbij serveren.
  • Serveren met gesmoorde groene kool en aardappelpuree.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Wildbouillon met bosui

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bouillon, Voorgerechten, Wild
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • VoorBereiden
  • Biefstukjes droogdeppen met keukenpapier.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Biefstukjes op hoog vuur in ca. 2 minuten gaar bakken, halverwege keren.
  • Op laag vuur afgedekt ca. 3 minuten laten nagaren.
  • Biefstukjes uit de pan nemen, laten afkoelen en in kleine stukjes snijden.
  • Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.

Bereiden:

  • In pan fond met 7 1/2 dl water aan de kook brengen.
  • Sherry toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Biefstuk en bosui erdoor roeren en afgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Bouillon overdoen in acht soepborden.
  • Croûtons apart erbij serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Port gembersaus

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 6 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Smelt 25 g van de boter in een steelpan en fruit de knoflook, gember en tijm zachtjes 2 minuten.
  • Voeg de port en de fond toe en breng alles aan de kook.
  • Laat het vocht op matig hoog vuur inkoken tot er ca. 150 ml over is.
  • Zeef de saus boven een schone steelpan en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.

Bereiden

  • Breng de saus in de steelpan aan de kook.
  • Voeg de resterende boter toe.
  • Neem de pan van het vuur en klop alles met de staafmixer tot een mooi gebonden saus.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij hazenrugfilet.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Reebiefstuk met madeirasaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Saus, Wild
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • In pan wildfond met Madeira en kruiden aan de kook brengen.
  • In andere pan gevogeltefond met slagroom, 1 eetlepel citroensap en peperkorrels aan de kook brengen.
  • Beide mengsels in 5 á 6 minuten op hoog vuur tot 1 1/2 dl laten inkoken.
  • In twee zeven elk natgemaakte theedoek leggen.
  • Madeiramengsel en roommengsel elk afzonderlijk boven twee andere pannen zeven.
  • Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • 50 g Boter in blokjes snijden en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

BEREIDEN:

  • Vijf borden voorverwarmen.
  • In grote pan ruim water met zout en rest van citroensap aan de kook brengen. Intussen reebiefstukjes elk in 3 gelijke stukjes snijden.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Shii-takes schoonvegen met keukenpapier.
  • Grote exemplaren halveren.
  • In pan met kokend water kool in 5 minuten beetgaar koken.
  • In -zeef laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
  • Intussen in koekepan rest van boter verhitten.
  • Biefstukjes in 5 à 7 minuten aan weerszijden bruin bakken.
  • Biefstukjes uit pan op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. In achtergebleven bakvet shii-takes in 5 min bruin bakken,af en toe omscheppen.
  • In tussen pannen met Madeira- en roommengsel opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af door elk mengsel 25 g blokjes boter kloppen.
  • Sauzen zonodig op smaak brengen met zout.
  • Op elk bord eerst Madeirasaus scheppen.
  • Borden zó bewegen dat saus goed over borden verdeeld wordt.
  • Hierin 'bedje' van kool leggen.
  • Op kool in cirkelvorm 3 biefstukjes leggen.
  • Shii-takes in midden van biefstukjes leggen.
  • Hierover roomsaus schenken.
  • Garneren met peperbessen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met pasta.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Roerbakken / Wokken, Wild
porties: 2 personen
Calorieën: 420kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Biefstuk dwars op draad in plakjes snijden en in ca. 10 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • Plakje van onderkant aspergepunten afsnijden.
  • Ui pellen en in dunne partjes snijden.
  • Knoflook, gember en peper schoonmaken en fijn hakken.
  • Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren.
  • Wok verhitten tot gloeiend heet.
  • Olie over panbodem laten uitvloeien.
  • Knoflook, gember en peper kort roerbakken tot mengsel gaat geuren.
  • Vlees toevoegen en al omscheppend op hoog vuur in ca.2 min rondom bruinbakken.
  • Vlees op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warm houden.
  • In bakvet ui en champignons nog ca. 2 minuten roerbakken.
  • Aspergepunten, suiker, fond en sojasaus toevoegen.
  • Op halfhoog vuur ca. 3 minuten verwarmen, tot ongeveer helft laten inkoken.
  • Vlees erdoor mengen en nog 2 minuten meewarmen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met aardappelpuree.
 

Nutrition

Calorieën: 420kcal | koolhydraten: 16g | Eiwit: 44g | Vet: 20g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van konijnerugfilets met witbier

Recept categorieën: Salade, Vlees, Wild
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Open het flesje bier geruime tijd van te voren, zodat het koolzuur kan ontsnappen en voeg daarna de azijn, de gehakte sjalotjes, peper, out, de mosterd en de fond toe.
  • Voeg tenslotte druppelsgewijs de olijfolie toe, zodat een goede menging ontstaat.
  • Zet de slasoorten enige tijd in ijskoud water,
  • zodat ze knapperig worden en dresseer de sla op de bordjes.
  • Bak de reepjes spek in de roomboter bruin, haal ze uit de pan en bak de konijnerugfilets in het overgebleven vet in enkele minuten krokant.
  • Haal ze uit de pan, snijd ze in dunne plakjes en leg die samen met de spekjes rondom de salade.

Tips / Opmerkingen

Schenk er voor het opdienen de dressing over.