Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Struisvogelbiefstuk met bramensaus
AllerHande 2004
porties: 4 personen
ingrediënten
- 300 g knolselderij in blokjes
- 4 kruimige aardappels in blokjes
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 100 g koude boter in blokjes
- 2 sjalotten gesnipperd
- 380 ml wildfond pot
- 150 ml rode wijn
- 3 eetlepels bramenjam
- 3 cm verse gemberwortel geschild en in plakjes
- 1 kaneelstokje
- 150 g bramen
- 4 struisvogelbiefstukjes op kamertemperatuur
Bereidingswijze
- Blokjes knolselderij en aardappel in 15 minuten gaarkoken en afgieten.
- Tijm en 25 g boter toevoegen en groenten met stamper pureren.
- Op smaak brengen en warmhouden.
- Intussen in koekenpan 15 g boter smelten.
- Sjalot toevoegen en 3 minuten zachtjes fruiten.
- Fond, wijn, jam, gemberwortel en kaneel toevoegen en geheel aan de kook brengen.
- Op matig vuur saus in 15 minuten tot eenderde laten inkoken.
- Saus zeven, terug in pan schenken en nog 1 minuut verwarmen.
- Van vuur af 35 g boter snel erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper en bramen door saus roeren.
- Saus op vlamverdeler warmhouden.
- Biefstukjes met peper bestrooien.
- In koekenpan rest van boter verhitten en vlees in 3-4 minuten bakken.
- In aluminiumfolie wikkelen.
- Puree over vier borden verdelen.
- Struisvogelbiefstukjes met zout bestrooien en op puree leggen.
- Bramensaus erover en ernaast schenken