Kulfi
Indiaas amandelijs
Ingrediënten
- 2 eetlepels custardpoeder
- 4 dl melk
- 100 gram witte basterdsuiker
- ⅛ liter slagroom
- 100 gram Mon Chou
- 75 gram amandelen gepelde ontvliesde en gemalen
- 1 mespuntje zout
- 2 theelepels limoensap of citroensap
Instructies
- Maak het custardpoeder aan met 4 eetlepels melk.
- Breng de rest van de melk aan de kook.
- Roer het custardmengsel door de kokende melk en blijf roeren tot een
- lichtgebonden, volkomen egale vla is verkregen.
- Laat de vla enkele minuten zachtjes doorkoken.
- Roer er daarna de suiker door en neem het pannetje met de vla van het vuur.
- Voeg 4 eetlepels warme vla en 4 eetlepels slagroom aan de roomkaas toe en
- klop dit alles met een garde tot een gladde en vrij luchtige massa.
- Laat de vla volkomen koud worden.
- Klop de rest van de slagroom met het zout net niet helemaal stijf.
- Maal, met een foodprocessor, de amandelen ragfijn.
- Schep de amandelen, het limoensap en de roomkaas door de afgekoelde vla
- en spatel er de slagroom door.
- Doe alles over in een kom van uw ijsmachine en handel verder volgens de
- aanwijzingen van de fabrikant.
- Zet de kom 10-15 minuten voor het opdienen in de koelkast.
- Schep met een ijslepel bolletjes ijs op kleine bordjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Strooi wat lichtgeroosterde geschaafde amandelen over het ijs.