Kulfi

Indiaas amandelijs
Porties: 6 porties
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 4 dl melk
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • liter slagroom
  • 100 gram Mon Chou
  • 75 gram amandelen gepelde ontvliesde en gemalen
  • 1 mespuntje zout
  • 2 theelepels limoensap of citroensap

Instructies

  • Maak het custardpoeder aan met 4 eetlepels melk.
  • Breng de rest van de melk aan de kook.
  • Roer het custardmengsel door de kokende melk en blijf roeren tot een
  • lichtgebonden, volkomen egale vla is verkregen.
  • Laat de vla enkele minuten zachtjes doorkoken.
  • Roer er daarna de suiker door en neem het pannetje met de vla van het vuur.
  • Voeg 4 eetlepels warme vla en 4 eetlepels slagroom aan de roomkaas toe en
  • klop dit alles met een garde tot een gladde en vrij luchtige massa.
  • Laat de vla volkomen koud worden.
  • Klop de rest van de slagroom met het zout net niet helemaal stijf.
  • Maal, met een foodprocessor, de amandelen ragfijn.
  • Schep de amandelen, het limoensap en de roomkaas door de afgekoelde vla
  • en spatel er de slagroom door.
  • Doe alles over in een kom van uw ijsmachine en handel verder volgens de
  • aanwijzingen van de fabrikant.
  • Zet de kom 10-15 minuten voor het opdienen in de koelkast.
  • Schep met een ijslepel bolletjes ijs op kleine bordjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: Strooi wat lichtgeroosterde geschaafde amandelen over het ijs.
————————————————————————————————–
Recept categorieën IJs / Nagerecht
Land van herkomst India