Recept afdrukken
No ratings yet

Zeevruchtensoep

Recept categorieën: Soep, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de groenten en snijd ze fijn.
  • Stoof ze gedurende 10 minuten in olijfolie in een grote kookpan.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de zorgvuldig gewassen schelpdieren over de groenten.
  • Overgiet alles met de witte wijn en laat het 2 minuten koken.
  • Voeg de visbouillon toe en laat de soep nog ongeveer 10 minuten doorkoken tot alle
  • schelpdieren geopend zijn.
  • Serveer onmiddellijk.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zeepaling met Broccolipuree

Hondshaai
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Voor het pocheervocht:

Bereidingswijze

  • Kook de broccoli beetgaar in gezouten water en de aardappelen gaar in gezouten water met het groentebouillonblokje.
  • Bereid de visbouillon met het kruidenblokje en pocheer de vis ongeveer 7 minuten hierin.
  • Houd de gepocheerde vis warm in aluminiumfolie in de oven op 70°C.
  • Neem een deel van het pocheervocht en laat dit tot de helft inkoken. Voeg room en dille toe, en voeg naar smaak wat citroensap toe.
  • Pureer de broccoli en aardappelen, en voeg de kruiden en het ei toe, samen met een scheutje olijfolie.
  • Serveer op een voorverwarmd bord, leg de vis overgoten met de saus en bestrooi met peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zeebaars met Courgette

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bestrijk de visfilets met groene en zwarte tapenade en leg enkele halfzongedroogde tomaten erop.
  • Snijd de courgette zeer fijn en leg deze bovenop de vis.
  • Snijd de tomaten in dunne schijfjes en leg deze er ook bovenop.
  • Stapel twee delen van de vis op elkaar en stoom ze gedurende 3 minuten op 95°C.
  • Karameliseer de honing, voeg olijfolie, balsamicoazijn en fijngehakte tijm toe.
  • Schik de visstapels op een bord, giet de saus erover en garneer met een basilicumblaadje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm-Garnaalsalade

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm, Zeevruchten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.
  • Hak de ijsbergsla fijn.
  • Snijd de tomaten en hardgekookte eieren in kleine blokjes.
  • Meng alle ingrediënten in een grote kom, inclusief de cocktailsaus en een snufje peper.
  • Verdeel de salade over kleine kommetjes en serveer.

Tips / Opmerkingen

Deze heerlijke zalm-garnaalsalade kan zowel als voorgerecht of als smakelijke snackworden geserveerd_

Recept afdrukken
No ratings yet

Duivelse scampi

Recept categorieën: Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de scampi en bak ze in wat boter tot ze gaar zijn.
  • Zorg ervoor dat je ze niet te lang bakt om uitdroging te voorkomen.
  • Overgiet de scampi met cognac en flambeer ze.
  • Haal de scampi uit de pan.
  • Meng in dezelfde pan de tomatenketchup en currypoeder.
  • Voeg de room toe en laat een beetje inkoken.
  • Doe de scampi terug in de saus en verwarm nog een minuut op laag vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met brood. Als je dit als hoofdgerecht serveert, kun je de hoeveelheden verdubbelen en pasta erbij serveren.
  • Geniet van deze heerlijke gerechten!

Recept afdrukken
No ratings yet

Druiven Pannetje met honing en rozemarijn

Dit Belgische recept voor een druiven pannetje is een heerlijk nagerecht.
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was en ontpit de druiven.
  • Snijd de appels in vieren zonder ze te schillen.
  • Verwijder het klokhuis en snijd elk partje
  • nogmaals in tweeën.
  • Smelt de boter in een pan op matig vuur.
  • Bak de appelschijfjes gedurende 3-4 minuten tot ze een goudbruine kleur krijgen.
  • Roer regelmatig.
  • Voeg de rozemarijn toe.
  • Doe de druiven en honing in de pan, meng voorzichtig en bak ze 2 minuten.
  • Serveer het gerecht warm. Je kunt het serveren met een bolletje roomijs voor extra smaak.
  • Dit druiven pannetje met honing en rozemarijn is een heerlijk en eenvoudig nagerecht dat de zoetheid van druiven combineert met de aromatische smaak van rozemarijn.
  • Geniet ervan!

Recept afdrukken
No ratings yet

Dronken Zalm

Dit Belgische recept voor dronken zalm is een heerlijk hoofdgerecht met een bijzondere smaak.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Was de zalm, dep hem droog met keukenpapier en bestrooi hem met peper en zout.

Bereiden:

  • Maak de saus door het bier samen met de bouillon en de gehakte sjalotjes in te koken totdat er nog 1½ deciliter vocht over is.
  • Zeef de saus.
  • Bak de zalmfilets in hete boter tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Klop de saus op met ijskoude boterklontjes tot de saus licht gebonden is.
  • Serveer de zalm met de saus en bestrooi het geheel met verse gehakte bieslook.

Tips / Opmerkingen

Dit gerecht is heerlijk met gekookte spinazie en croutons. Geniet van deze bijzonderesmaakcombinatie!

Recept afdrukken
No ratings yet

Dronken Kip

Dit Belgische recept voor dronken kip is een heerlijk bijgerecht.
Recept categorieën: Bijgerecht, Kip
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Maak eerst een beurre maniè door 25 g boter en de tarwebloem te mengen.
  • Bestrooi de kippenpoten met zout en peper.
  • Verwarm 75 g boter in een braadslede en braad de kippenpoten even aan.
  • Voeg nu de zilveruitjes, champignons (of sjalotjes) en de knoflook toe.
  • Plaats de braadslede in een voorverwarmde oven op 175 °C en braad de kippenpoten in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal de kippenpoten uit de braadslede en houd ze warm.
  • Blus de aanbaksels in de braadslede met het bier en de bouillon. Roer goed om alle
  • aanbaksels los te maken.
  • Zeef de saus en giet deze in een pan.
  • Breng de saus aan de kook en voeg de beurre maniè toe terwijl je blijft roeren, totdat de saus licht gebonden is.
  • Verdeel de kippenpoten over vier voorverwarmde borden en giet de saus erover.
  • Bestrooi het geheel met gehakte bieslook of Provençaalse kruiden.
  • Dit gerecht is heerlijk met gekookte spinazie en croutons.

Recept afdrukken
No ratings yet

Droge vlaai

Dit Belgische recept voor droge vlaai is een heerlijk gebak.
Recept categorieën: Gebak, Koek, snoep, taart, gebak, Taart
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Voeg het zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker en de helft van de suiker samen.
  • Klop de eieren met de andere helft van de suiker tot het mengsel wit is.
  • Meng dit goed met een garde door het meel.
  • Zorg ervoor dat de boter goed zacht is, verwarm de boter eventueel een beetje en roer ze goed mee onder het beslag.
  • Beboter en bebloem een bakvorm.
  • Doe het deeg in een spuitzak en spuit de onderste laag in de vorm.
  • Smeer een laag abrikozenjam over de onderste laag en spuit de bovenste laag erop.
  • Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en strooi er eventueel nog wat suiker over.
  • Bak de koek in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 25 minuten.
  • Laat afkoelen en serveer.
  • Geniet van deze heerlijke, zoete vlaai.

Recept afdrukken
No ratings yet

Donkerbruin Brood uit de Broodbakmachine

Met een eenvoudige broodbakmachine kun je donkerbruin brood maken.
Recept categorieën: Brood, Broodbakmachine, Brunch, Lunch
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe eerst het warme water in de kuip van de broodbakmachine om te voorkomen dat het deeg niet volledig wordt gemengd.
  • Voeg de mix van 9-granenmeel en witte bloem toe aan het water.
  • Maak een kuiltje in het meel en giet daarin de droge gist.
  • Plaats het zout in één hoek van de machine en de suiker in een andere hoek.
  • Voeg de zonnebloemolie als laatste toe, ook in een aparte hoek.
  • Sluit het deksel van de broodbakmachine en zet de machine aan.
  • Bak het brood bij voorkeur op het snelle programma.
  • Het zal in de meeste gevallen goed lukken.