Geroosterde Tomatenspiesjes met Balsamico

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • 4 satéprikkers

Ingrediënten

  • 150 g kerstomaatjes
  • 1 theelepel olijfolie
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • Mespunt tijm

Instructies

  • Was de kerstomaatjes en rijg ze aan satéprikkers.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm hierin de kerstomaatjes zacht gedurende een paar minuten.
  • Haal de spiesjes uit de pan.
  • Doe de balsamicoazijn met 1 eetlepel water in de koekenpan en verwarm dit kort.
  • Druppel de balsamico-mix over de tomaatjes en strooi er wat tijm over.

Notities

Serveer deze eenvoudige, geroosterde tomatenspiesjes als een smaakvol voorgerecht met een heerlijke balsamico-glazuur. Een lichte en verrukkelijke start van de maaltijd.

Zeetongrolletjes met Camembert Room

Recept categorieën: Hapjes, Kaas, Vis, Zeevruchten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

  • 4 satéprikkers

Ingrediënten

  • 150 g gepelde garnalen
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 4 takjes tijm
  • 4 zeetongfilets
  • Peper naar smaak
  • 5 eetlepels droge witte wijn
  • 125 g camembert
  • 200 g crème fraîche
  • zout naar smaak

Instructies

  • Spoel de garnalen af en dep ze droog.
  • Schil de wortel en de ui en snijd ze in reepjes.
  • Was de tijm.
  • Spoel de visfilets af en dep ze droog.
  • Bestrooi ze met zout, rol ze op en steek ze vast met de prikkers.
  • Breng de wijn aan de kook met 100 ml water, de wortel, de ui, de tijm en wat zout en peper.
  • Stoof de visrolletjes ongeveer 5 minuten met het deksel op de pan en haal ze eruit.
  • Zeef de fond en vang deze op.
  • Verwijder de tijm uit de zeef en houd de groenten apart.
  • Verhit de fond.
  • Verwijder de korst van de camembert. Snijd de camembert in grote stukken en smelt de kaas in de fond onder voortdurend roeren.
  • Roer de crème fraîche erdoorheen en breng op smaak.
  • Voeg de garnalen toe.
  • Verdeel de wortel en de ui over vier kleine ovenvaste schaaltjes.
  • Leg de visrolletjes erop en giet de saus eroverheen.
  • Gratineer de visrolletjes in een voorverwarmde oven op 200°C.

Notities

Serveer ze met een koele witte wijn.