Geroosterde Tomatenspiesjes met Balsamico
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 150 g kerstomaatjes
- 1 theelepel olijfolie
- ½ eetlepel balsamicoazijn
- Mespunt tijm
Was de kerstomaatjes en rijg ze aan satéprikkers.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm hierin de kerstomaatjes zacht gedurende een paar minuten.
Haal de spiesjes uit de pan.
Doe de balsamicoazijn met 1 eetlepel water in de koekenpan en verwarm dit kort.
Druppel de balsamico-mix over de tomaatjes en strooi er wat tijm over.
Serveer deze eenvoudige, geroosterde tomatenspiesjes als een smaakvol voorgerecht met een heerlijke balsamico-glazuur. Een lichte en verrukkelijke start van de maaltijd.
Receptenplein.nl
Home / 4 satéprikkers
Zeetongrolletjes met Camembert Room
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend
- 150 g gepelde garnalen
- 1 wortel
- 1 ui
- 4 takjes tijm
- 4 zeetongfilets
- Peper naar smaak
- 5 eetlepels droge witte wijn
- 125 g camembert
- 200 g crème fraîche
- zout naar smaak
Spoel de garnalen af en dep ze droog.
Schil de wortel en de ui en snijd ze in reepjes.
Was de tijm.
Spoel de visfilets af en dep ze droog.
Bestrooi ze met zout, rol ze op en steek ze vast met de prikkers.
Breng de wijn aan de kook met 100 ml water, de wortel, de ui, de tijm en wat zout en peper.
Stoof de visrolletjes ongeveer 5 minuten met het deksel op de pan en haal ze eruit.
Zeef de fond en vang deze op.
Verwijder de tijm uit de zeef en houd de groenten apart.
Verhit de fond.
Verwijder de korst van de camembert. Snijd de camembert in grote stukken en smelt de kaas in de fond onder voortdurend roeren.
Roer de crème fraîche erdoorheen en breng op smaak.
Voeg de garnalen toe.
Verdeel de wortel en de ui over vier kleine ovenvaste schaaltjes.
Leg de visrolletjes erop en giet de saus eroverheen.
Gratineer de visrolletjes in een voorverwarmde oven op 200°C.
Serveer ze met een koele witte wijn.
Receptenplein.nl
Home / 4 satéprikkers