Wortel Gembersoep
Bereidingstijd10 minuten min
wachttijd20 minuten min
Calories:
Author: Cor Klaar
- 400 gram bospeen
- 2 grote aardappels
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 cm verse gember
- 1 groentebouillonblokje
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 liter water
- bosje koriander
Was de penen en snijd ze in stukken van ongeveer 1 cm breed.
Schil de aardappels en snij deze in, ongeveer, gelijke stukken als de peen.
Snipper de ui en kneus de knoflook.
Bak de ui en knoflook in een soeppan met de olijfolie totdat ze glazig zijn.
Schil de gember en rasp deze boven het ui- en knoflookmengsel.
Verkruimel 1 bouillonblokje erover en voeg de kerrie, kurkuma, peen en aardappel toe.
Even goed omroeren en dan kan het water erbij.
Breng de soep aan de kook en laat het zo’n 20 minuten zachtjes koken.
Blender de soep tot het de gewenste dikte heeft en serveer de soep met gehakte verse koriander.
Eet smakelijk!
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 15
Pompoensmoothie
Servings: 2 grote glazen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 250 g pompoen in stukken
- 3 sinaasappels geschild in stukken
- 1 rode grapefruit geschild in stukken
- 2 appels klokhuis verwijderd in stukken
- 1 eetl kaneel
- 1 eetl honing
- 400 ml water
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 15
Chai smoothie met frambozen
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Klaar
- 150 ml Isola Bio bruine rijstmelk
- 1 rijpe banaan eventueel in plakjes gesneden
- 1 zakje chai thee
- 1 klein blikje kokosmelk 200 ml
- snufje zeezout
- 100 gram frambozen
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel(s) chiazaad
Snijd de banaan in plakjes, doe dit in een bakje of zakje en leg dit in de vriezer.
Zet 1 klein blikje volvette kokosmelk in de koelkast.
Prak de volgende dag de frambozen in een kommetje tot een puree.
Voeg de chiazaadjes en honing naar wens toe en laat dit 10 minuten staan totdat er een jam-achtige substantie is ontstaan.
Maak ondertussen de smoothie door de bruine rijstmelk, de plakjes bevroren banaan, een snufje zeezout, 2 eetlepels kokosroom (de gestolde bovenkant van het blikje kokosmelk) en de inhoud van 1 zakje chai thee in een blender te doen.
Mix dit tot er een romige smoothie is ontstaan.
Schenk 1/3e van een (groot) glas vol met de smoothie, schep hierop de frambozenjam schenk hier nog een laag van de smoothie bovenop.
Bestrooi de smoothie eventueel met wat kaneel of chai-kruiden en eventueel nog een paar verse frambozen.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 15
Wortel-rode biet smoothie
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 wortel
- Een halve rode biet in stukken
- 1 stengel bleekselderij in stukken
- 1 eetl gembersiroop
- 1 citroen geschild
- 200 ml yoghurt
- 200 ml kokoswater
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 15
Supersmoothie met spinazie, peer en bleekselderij
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Klaar
- 3 handjes spinazie gewassen en gedroogd
- 1 stengel bleekselderij grof gesneden
- 1 bospeen grof gesneden
- ½ komkommer grof gesneden
- handje basilicumblaadjes
- 1 banaan geschild
- 2 rijpe handperen geschild en klokhuis eruit
- 6 ijsklontjes fijngehakt* of een kopje ijskoud water
Doe alle ingrediënten in de mengkom van de blender.
Blend alles op hoge snelheid tot je een gladde smoothie hebt.
Voeg eventueel wat extra water toe.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 15
Smoothie met rode biet en kokoswater
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 wortel naar wens geschild, in stukken
- ½ rauwe rode biet gewassen en naar wens geschild, in stukken
- 1 stengel bleekselderij harde draden verwijderd en in stukken
- 1 eetl gembersiroop
- 1 citroen geschild, gehalveerd en pitten eruit gewipt
- 200 ml yoghurt
- 200 ml kokoswater
Pureer alle ingrediënten in de blender.
Schenk in toe hoge glazen. Direct serveren.
Tip een smoothie voor sterke spieren, kalium is goed voor de werking van je spieren.
Je vindt kalium onder meer in avocado, banaan kokosnoot, champignons, sla en rode bieten.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 15
Going nuts
Servings: 1
Calories:
Author: Cor Klaar
- 250 ml amandelmelk
- 1 grote bevroren rijpe banaan
- 1 eetlepel(s) chiazaad
- ½ eetlepel(s) maca
- 2 eetlepel(s) pindakaas crunchy
- ½ tl vanillepoeder
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 15
Gajar Halwa
Gajar ka halwa, ook bekend als gajorer halua, Gajrela, Gajar Pak en Carrot halwa is een zoete dessertpudding op wortelbasis van het Indiase subcontinent.
Servings: 6 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 5 gram cashewnoten rauwe
- 300 gram wortels
- 500 milliliter amandelmelk ongezoete
- 6 zachte Medjoul dadels
- Handje rozijnen
- ½ theelepel kardemom
Ter decoratie:
- rozijnen
- amandelschaafsel
- pistachenoten
Week minimaal 4 uur van tevoren 65 gram van de cashews (bewaar de overige 20 gram voor stap 5) in water.
Schil en rasp de wortels en breng ze samen met de amandelmelk en de kardemom zachtjes aan de kook in een grote pan met dikke bodem.
Draai het vuur lager en laat het zo’n 30 minuten of totdat de meeste melk is verdampt koken.
Blijf tussentijds goed roeren.
Doe ondertussen de cashews, ontpitte dadels en 200 milliliter water in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde, romige pasta.
Meng deze pasta, de rozijnen en de overgebleven 20 gram hele cashews door de halwa en verwarm het geheel nog even een paar minuutjes op laag vuur.
Blijf goed roeren totdat er een romige textuur is ontstaan en draai dan het vuur uit.
Verdeel de halwa over 6 schaaltjes en garneer met pistachenoten, rozijntjes, amandelschaafsel en eventueel extra cashews of geraspte wortel.
Koud ook erg lekker!
Je kunt het, goed afgedekt, maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 15
Lijnzaadcrackers en avocado-banaanspread
Recept categorieën: Lunch
Servings: 12 crackers
Calories:
Author: Cor Klaar
- 100 g lijnzaad heel
- 100 g lijnzaad gebroken
- 50 g boekweitmeel
- 150 ml water
- snufje Keltisch zeezout of scheutje tamari
- 6 gr Nori zeewier helemaal fijngesnipperd
Voor de avocado-banaanspread:
- 1 banaan vlak voor bereiding gepeld
- 1 avocado vlak voor bereiding geschild, pit eruit
- handvol spinazie
- 2 eetlepel(s) havermout
- 1 kleine citroen sap en rasp er van
- 2 eetlepel(s) hennepzaad gepeld
- 1 eetlepel(s) citroenverbena gedroogde verveine, uit theezakjes of witte thee (of 1 theel gemalen korianderzaad)
- snufje zout
- 1 theel lijnzaadolie
- 1 theel hennepolie
Verwarm de oven voor op 50ºC.
Meng alle ingrediënten voor de crackers in een kom.
Laat een paar minuten staan.
Voeg wat extra water toe als het mengsel te droog is, het moet smeuïg zijn.
Spreid het crackermengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en maak er met een spatel een vierkant blok van. Bedek met folie en rol plat met een deegroller.
Verwijder de folie en snijd in ca. 12 repen.
Zet de crackers ca. 1 uur in de oven om in te drogen.
Let op: ze blijven een beetje klef, ze drogen verder in tijdens het bewaren in de koelkast (een droogoven werkt natuurlijk nog beter).
Pureer voor de spread alle ingrediënten in een blender of staafmixer.
Leg de avocadopit erin tegen verkleuring.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 15
Eiwit smoothie
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 bakje cottage cheese light / Hüttenkäse
- 10 gram witte druiven
- 10 gram rode druiven
- 1 handje ijsblokjes
- 1 eetlepel(s) Teisseire Aardbei
- 1 banaan
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 15