Luxe Zalm-Tarbot Parfait met Gerookte Zalm

Luxe Zalm-Tarbot Parfait met Gerookte Zalm

Een verfijnde zalm-tarbot parfait met lagen van verse en gerookte zalm, perfect als luxe voorgerecht voor feestelijke diners.
inclusief koeltijd2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 10
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 400 gram verse zalmfilet
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 3 dl slagroom
  • 250 gram dun gesneden gerookte zalm
  • 200 gram tarbotfilets of grietfilets
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 70°C.
  • Pureer de verse zalmfilet in een keukenmachine.
  • Voeg geleidelijk de eieren en eidooiers toe terwijl de machine draait.
  • Klop de slagroom stijf en spatel dit luchtig door het zalm-eimengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bekleed de parfaitvorm met dun gesneden gerookte zalm, laat aan de zijkanten overhangen.
  • Giet de helft van de zalmfarce in de vorm.
  • Snijd de tarbotfilet in dunne reepjes en leg deze op de farce.
  • Strooi de fijngehakte bieslook erover en giet de rest van de farce erbovenop.
  • Dek de vorm af met de overhangende gerookte zalm.
  • Bedek de vorm met aluminiumfolie en het deksel.
  • Plaats de vorm in een braadslede gevuld met kokend water (au bain-marie).
  • Laat de parfait ongeveer 2 uur in de oven garen.
  • Laat de parfait afkoelen en zet hem in de koelkast om volledig op te stijven.
  • Snijd de parfait in plakken en serveer gekoeld.

Notities

Serveertip:
Serveer de parfait met een frisse salade van veldsla, een beetje citroendressing en krokant geroosterd brood.
Wijnadvies:
Combineer met een elegante witte wijn zoals een Pouilly-Fumé of een droge Chardonnay.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 28g | Vet: 22g | Zout: 1.8g | Sugar: 0.5g