Pittige Kip Carpaccio Wraps met Kerriemayonaise

Pittige Kip Carpaccio Wraps met Kerriemayonaise

Snelle en smaakvolle borrelhapjes met kip, Parmezaanse kaas en een pittige kerriemayonaise.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes, Kip, Noten, Wraps
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 16 hapjes
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 20 g pijnboompitten
  • 2 el mayonaise
  • 2 handjes rucola
  • 2 grote tortilla's
  • 22 plakken gebraden kip
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 1 tl kerriepoeder
  • Snufje chilivlokken

Instructies

  • Meng de mayonaise met kerriepoeder en chilivlokken.
  • Gebruik een siliconen spatel om het kerriemayonaise mengsel gelijkmatig over de tortilla's te verdelen.
  • Beleg de tortilla's volledig met plakken gebraden kip.
  • Spoel de rucola af en verdeel deze over de kip.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en strooi ze over de rucola.
  • Rasp de Parmezaanse kaas rijkelijk over de tortilla's.
  • Rol de tortilla's stevig op tot wraps.
  • Leg ze met de naad naar beneden.
  • Snijd elke wrap in acht stukken.
  • Serveer de wraps eventueel met cocktailprikkers.

Notities

Serveertip:
Serveer de wraps met een frisse yoghurtdip.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze pittige wraps.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 5g | Vet: 5g | Zout: 0.3g | Sugar: 1g

Visballetjes met Sweet Chili-Koriandersaus

Visballetjes met Sweet Chili-Koriandersaus

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hapjes, Vis
Land van herkomst: Azië
Servings: 4 personen
Calories: 170kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram koolvis
  • 3 eetlepels koriander fijngehakt
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel Conimex Sambal Tjampoer
  • Conimex Wok Olie
  • dl Conimex Sweet Chili Saus

Instructies

  • Maal de koolvis in een foodprocessor zeer fijn.
  • Voeg op het laatst kort 2/3 van de koriander, het citroensap, de maïzena en de sambal toe aan het vismengsel en maal nogmaals kort door tot alles goed gemengd is.
  • Rol kleine gladde balletjes van het vismengsel.
  • Verhit een flinke scheut Wok Olie in een grote wok op hoog vuur.
  • Bak de visballetjes voorzichtig in 2 porties bruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Meng ondertussen de Sweet Chili Saus met de resterende koriander.
  • Schep de visballetjes op een schaal en serveer met de Sweet Chili-Koriandersaus.
  • Eventueel kun je wat cocktailprikkers apart serveren voor het gemak van eten.

Notities

Variatietip:

Je kunt de helft van de koolvis vervangen door gepelde rauwe garnalen. Voeg de garnalen toe samen met de koriander. Vervang de Sambal door ½ eetlepel Conimex Sojasaus of Ketjap Asin.

Wijnadvies:

Deze pittige visballetjes met sweet chili-koriandersaus gaan goed samen met een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Moscato uit Italië. Hun verfrissende smaak zal de pittigheid van de saus mooi in balans brengen.

Nutrition

Calories: 170kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 15g | Vet: 7g | Zout: 1g | Sugar: 8g