Sinaasappel met bitterkoekjes
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 citroen
- 5 sinaasappels
- 50 g boter of margarine
- 50 g poedersuiker
- 12 bitterkoekjes
- 2 eetlepels amandellikeur
- 3 eetlepels sinaasappellikeur
- ½ liter vanilleroomijs
Voorbereiden:
Citroen en 1 sinaasappel uitpersen.
Rest van sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees.
Met scherp mesje boven kom partjes tussen vliesjes lossnijden, hierbij sap opvangen.
Opgevangen sap aan rest van sinaasappel-citroensap toevoegen.
Bereiden:
In koekenpan laag vuur boter smelten.
Poedersuiker erdoor roeren.
Blijven roeren tot suiker gesmolten is, niet bruin laten worden.
Sinaasappel-citroensap erdoor roeren.
Bitterkoekjes in saus leggen en ca. 2 minuten zachtjes verwarmen. Sinaasappelpartjes en amandellikeur toevoegen en ca. 2 minuten meewarmen. Sinaasappel-bitterkoekjesmengsel overdoen in schaal.
In ondiepe steelpan sinaasappellikeur in ca. 2 minuten zachtjes verwarmen.
In elke coupe met natgemaakte ijsbolletjeslepel 1 bolletje ijs scheppen.
Aan tafel likeur met lucifer aansteken en voorzichtig brandend over sinaasappel-bitterkoekjesmengsel schenken.
Laten uitbranden.
Mengsel naast bolletjes ijs scheppen.
Direct serveren.
Receptenplein.nl
Home / coupes
Romige Cranberryroomsoep met Kletskoppen
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Kevenaar
- ½ pot cranberrycompote à 350 g
- 150 ml finesse voor verrijken pot à 250 ml
- 8 eetlepels poedersuiker
- 12 kletskoppen
- 4 toefjes slagroom
Meng de cranberrycompote, finesse voor verrijken en poedersuiker in een kom.
Breek acht kletskoppen in kleine stukjes en roer ze door de room.
Verdeel de cranberryroom over vier coupes.
Garneer met een toefje slagroom en de rest van de kletskoppen.
Wijnadvies:
Een lichte, zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit zoete en fruitige dessert.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 3g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / coupes
Aardbei bosbessencrème met ahornsiroop
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 250 g aardbeien
- 2 deciliter room
- ½ deciliter ahornsiroop
- 2 eierdooiers
- zeezout
- 100 g bosbessen of braambessen
- poedersuiker
- 4 takjes munt
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukken.
Pureer ze met de mixer of plet ze in een vijzel, er mogen nog stukken in zitten.
Houd 4 aardbeien apart voor de versiering van de crème.
Klop de slagroom stijf.
Maak een sabayon van ¼ dl ahornsiroop, een snuifje zeezout en 2 eierdooiers: verwarm au bain-marie.
Roer de eierdooiers los en giet ze, terwijl je klopt met een garde, onder de ahorn.
Blijf kloppen tot je een licht schuimige gebonden massa krijgt (let erop dat het geheel niet kookt).
Daarna het pannetje in een bak met ijskoud water zetten.
Je mengt nu de aardbeienpuree met de rest van de ahornsiroop, voeg de sabayon toe en schep de geklopte room onder dat mengsel.
Roer de bessen onder het mengsel (hou 4 eetlepels bessen opzij voor de versiering van de crème).
Vul 4 coupes met de crème.
Snijd de aardbeien in waaiervorm en versier de crème ermee, samen met de overgebleven bessen.
Steek er een takje munt op en bestrooi met poedersuiker.
Receptenplein.nl
Home / coupes
Cocktail de concombre au gruyère
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 komkommer
- 100 g gruyèrekaas
- 1 deciliter mayonaise
- 1 theelepel suiker
- tomatenketchup
- zout
- peper
- 100 g garnalen
- 1 krop sla
- 1 deciliter yoghurt
- 1 citroen
- dille
Schil de komkommer en boor er met een parisienne steker balletjes uit.
Bestrooi deze met peper en zout.
Leg ze een uurtje op een vergiet, zodat het vocht eruit loopt.
Meng intussen de yoghurt en mayonaise.
Voeg suiker en citroensap erdoor.
Breng op smaak met een flinke scheut tomatenketchup, wat dille en zout en peper.
Leg in de coupes een blaadje sla en daarop de balletjes komkommer en de garnalen.
Snij de kaas in kleine stukjes en leg deze ook in de coupes.
Schenk er een lepeltje saus over en serveer met stokbrood en boter.
Receptenplein.nl
Home / coupes