Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Forel met Citroen en Kappertjes

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen
calorieën: 600kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 forellen schoongemaakt
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie diepvries of vers
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 schaaltje pofaardappels met yoghurt-knoflooksaus 2 stuks
  • 50 g boter
  • 1 bakje groene groentemix diepvries, 300 g
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Boen de citroen schoon, rasp de schil en snijd de vrucht in plakjes.
  • Meng in een diep bord de bloem met zout en peper.
  • Wentel de forellen door de bloem en schud overtollig bloem eraf.
  • Bestrooi de buikholte van de forellen met peper en zout en vul ze met citroenrasp, peterselie en kappertjes.
  • Pof de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
  • Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de forellen aan elke kant in 6-7 minuten goudbruin en gaar.
  • Houd de aardappels warm in een theedoek en verwarm de groentemix in de magnetron gedurende ongeveer 5 minuten op vol vermogen.
  • Leg op elk bord een forel en garneer met citroenplakjes.
  • Leg de aardappel ernaast, snijd deze open en vul met de yoghurt-knoflooksaus.
  • Serveer de groentemix naast de forel en aardappel.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse en droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de gegrilde forel en de citroen-kappertjes smaken.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 40g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Eendenborst met Mandarijncompote

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten
Land van herkomst: China
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 450kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 8 mandarijnen clementines
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 kleine rode uien in dunne parten gesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel rode-wijnazijn
  • 4 eendenborstfilets op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Pel de mandarijnen, snijd ze horizontaal doormidden en haal de partjes los van elkaar.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in de diepe koekenpan.
  • Bak hierin de rode uien en knoflook zachtjes gedurende 5 minuten, tot ze glazig zijn zonder te kleuren.
  • Voeg de suiker toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Voeg de mandarijnen, rode-wijnazijn en naar smaak zout en peper toe.
  • Laat op laag vuur nog 10 minuten smoren.
  • Schep de mandarijncompote in een kom en laat tot kamertemperatuur afkoelen.
  • Snijd met een scherp mes voorzichtig de vetlaag van de eendenborstfilets weg.
  • Bestrijk het vlees met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met zout, peper en vijfkruidenpoeder.
  • Verhit een grillpan.
  • Grill de eendenborstfilets 2-3 minuten per kant, tot het vlees rondom bruin is maar vanbinnen nog rosé.
  • Laat de eendenborstfilets even rusten op een snijplank en snijd ze dan in dunne plakjes.
  • Verdeel het vlees over vier borden en schep wat mandarijncompote erop.
  • Serveer de rest van de compote in een sauskom.

Notities

Wijnadvies:

Deze gegrilde eendenborst met mandarijncompote gaat uitstekend samen met een fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een Beaujolais. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de mandarijncompote aan, terwijl de lichte zuurgraad de vettigheid van de eendenborstfilets compenseert.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 25g | Vet: 29g | Zout: 1.5mg | Sugar: 18g