Zelfgemaakte Frikandellen

Zelfgemaakte Frikandellen

Maak zelf heerlijke ambachtelijke frikandellen met deze eenvoudige methode. Perfect om te serveren met een wit puntje, mayonaise, curry en gesnipperde ui!
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g speklappen
  • 300 g kippendijen
  • 40 g paneermeel
  • 12 g frikandellen kruidenmix
  • Curry naar smaak
  • Mayonaise naar smaak
  • Witte puntjes 6 stuks
  • Witte ui gesnipperd

Instructies

  • Snijd de kippendijen en speklappen in kleine blokjes.
  • Doe het vlees in de foodprocessor en maal fijn tot een glad mengsel.
  • Voeg de frikandellen kruidenmix en het paneermeel toe en mix tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel het vleesmengsel in zes gelijke porties van ongeveer 92 gram.
  • Rol elke portie op een snijplank tot een frikandel van ongeveer 18 cm lang.
  • Leg elke frikandel op een stuk vershoudfolie en rol deze strak op.
  • Draai de uiteinden van de folie stevig aan om een mooie frikandelvorm te krijgen.
  • Verwarm een pan met water tot 70°C.
  • Laat de frikandellen 15 minuten pocheren in het warme water.
  • Verhit de frituurolie tot 175°C.
  • Verwijder de vershoudfolie en frituur de frikandellen 1,5 minuut tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer de frikandellen met een wit puntje, mayonaise, curry en gesnipperde ui.

Notities

Serveertip:
Serveer met een knapperig wit broodje en een extra topping van gesnipperde ui voor de ultieme snackervaring.
Wijnadvies:
Een lichte pilsener of blond bier past uitstekend bij deze snack.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 18g | Vet: 19g | Zout: 1.4g | Sugar: 1g

Kruidige Kip Twister Wrap met Zelfgemaakte Saus

Kruidige Kip Twister Wrap met Zelfgemaakte Saus

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Saus, Wraps
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 8 cherrytomaatjes
  • 2 tortilla’s
  • ¼ krop ijsbergsla
  • Sweet chili saus

Saus:

  • 75 gram mayonaise
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 20 gram sriracha
  • 1 geperste knoflookteen
  • Sap van 1 partje citroen
  • Fijngehakte peterselie
  • Peper
  • Zout

KFC Hot Chicken:

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een schaaltje tot een gladde saus.
  • Verwarm de tortilla’s 10 seconden in de magnetron (optioneel) om ze soepeler te maken.
  • Besmeer ze met de zelfgemaakte saus en beleg met blaadjes sla en gehalveerde cherrytomaatjes.
  • Verwarm de friteuse (of een pan met frituurolie) tot 175 graden Celsius.
  • Meng in een diep bord de bloem met de Italiaanse Kruidenmix, Hot & Spicy Kruidenmix en zout.
  • Klop in een ander schaaltje het ei los met de melk.
  • Paneer de kipreepjes dubbel: haal ze door het eimengsel, rol ze door de bloem, nogmaals door het eimengsel en tot slot weer door de bloem.
  • Frituur de kipreepjes gaar in ongeveer 4 minuten.
  • Leg de gefrituurde KFC Hot Chicken op de tortilla’s.
  • Drizzle er wat sweet chili saus overheen en rol de tortilla’s op tot wraps.

Notities

Een lichtzoete rosé of een koele witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, zou goed passen bij deze pittige kip twister wrap. Hun verfrissende smaken helpen de kruiden te temperen en brengen balans aan het gerecht.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g

Groente toffees

Groente toffees

AllerHande 1996
Recept categorieën: Borrelhapjes
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 vellen fillobladerdeeg pak á 250g, diepvries, Easy Bakery,
  • 1 worteltje
  • 1 stukje prei van ca. 5 cm
  • 1 eetlepel olie
  • 50 g taugé schaaltje á 250 g,
  • 1 ½ eetlepel sambalsaus hot Conimex,
  • 1 eetlepel gezouten pinda's
  • 1 eiwit

Instructies

Voorbereiden:

  • Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Worteltje schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden.
  • Prei schoonmaken, wassen en in lengte halveren.
  • Helften in dunne plakjes snijden.
  • In pan olie verhitten.
  • Wortel en prei al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
  • Taugé toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
  • Sambalsaus en pinda's erdoor roeren.
  • Groentemengsel laten afkoelen.
  • Plakjes fillodeeg op aanrecht uitspreiden en in breedte halveren.
  • Eiwit loskloppen. Elk plakje met eiwit bestrijken.
  • Aan één korte kant van elk deegplakje 1 eetlepel groentemengsel scheppen.
  • Deeg over vulling heen oprollen.
  • Zijkanten van rolletjes dichtdrukken, zodat 'toffees' ontstaan.
  • Toffees tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.

Bereiden:

  • In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
  • Vergiet bekleden met keukenpapier.
  • 4 Toffees in frituurmandje leggen en in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • Op dezelfde manier rest van toffees frituren.
  • Toffees op schaal leggen.
  • Direct serveren.

Garnalendriehoekjes

Garnalendriehoekjes

AllerHande 1996
Recept categorieën: Borrelhapjes, Vis
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g Noorse garnalen
  • 4 vellen fillobladerdeeg
  • 50 g panklare witte kool
  • ½ eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • mespunt gemalen koriander
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 eiwit

Instructies

Voorbereiden:

  • Garnalen in ca. 2 1/2 uur laten ontdooien.
  • Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.)
  • Garnalen droogdeppen met keukenpapier en fijnsnijden.
  • Kool heel fijn snijden.
  • In pan olie verhitten en garnalen ca. 1 minuut al omscheppend bakken.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Kool toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
  • Op smaak brengen met gemberpoeder, koriander, zout en peper.
  • Maïzena erdoor roeren.
  • Garnalenmengsel laten afkoelen.
  • Plakjes fillodeeg op aanrecht uitspreiden en in breedte halveren.
  • Eiwit loskloppen.
  • Elk plakje met eiwit bestrijken.
  • Aan één korte kant van elk deegplakje 1 eetlepel garnalenmengsel scheppen.
  • Deeg tot driehoekjes vouwen.
  • Driehoekjes tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.

Bereiden:

  • In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
  • Vergiet bekleden met keukenpapier. 4
  • Driehoekjes in frituurmandje leggen en in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • Op zelfde manier rest van driehoekjes frituren.
  • Driehoekjes op schaal leggen.
  • Direct serveren.