Rijke Chocoladesaus

Rijke Chocoladesaus

Maak deze eenvoudige en heerlijke chocoladesaus voor een perfecte finishing touch op ijs, cake of een ander dessert naar keuze.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Dessert - Nagerecht, Saus
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g cacao
  • 50 g suiker
  • ¼ liter water
  • liter slagroom

Instructies

  • Meng de cacao, suiker en water in een steelpan.
  • Breng het mengsel al roerend aan de kook op middelhoog vuur.
  • Zodra het kookt, voeg je de slagroom toe en roer je door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn en de saus glad is.
  • Blijf roeren tot de saus een mooie, zijdezachte consistentie heeft.
  • Haal de pan van het vuur en serveer de chocoladesaus warm over ijs, cake of een ander dessert naar keuze.

Notities

Deze chocoladesaus is ook heerlijk om te serveren met vers fruit, pannenkoeken of wafels. Bewaar de overgebleven saus in de koelkast en verwarm deze opnieuw voor gebruik.

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Port of een rode Muscat past goed bij de rijke smaak van deze chocoladesaus.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 2g | Vet: 10g | Zout: 0.1g | Sugar: 10g

Romig Zalmsausje met Mierikswortel en Verse Kruiden

Romig Zalmsausje met Mierikswortel en Verse Kruiden

Dit romige zalmsausje met een vleugje mierikswortel en verse kruiden is perfect als dip voor gerookte zalm of als aanvulling bij een visgerecht.
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Saus, Vis, Zalm
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Moederdag, Picknick
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • Garde of lepel

Ingrediënten

  • 200 ml slasaus
  • 2 theelepeltjes mierikswortelpasta of 1 voor minder scherpte
  • ½ eetlepel dille
  • ½ eetlepel kervel

Instructies

  • Meng de slasaus, mierikswortelpasta, dille en kervel goed door elkaar met een garde of lepel.
  • Het sausje is klaar om geserveerd te worden.

Notities

Dit heerlijke sausje kan dienen als dip voor gerookte zalm
Wijnadvies
Dit sausje gaat uitstekend samen met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die de romigheid van de saus mooi in balans brengt.
 

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 1g | Vet: 14g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g