Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrild Zalmbroodje met Frisse Topping

Geniet van deze heerlijke gegrilde zalmbroodjes met een verfrissend glas Riesling.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Zalm
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
calorieën: 300kcal
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 4 sneetjes witbrood casino zonder korst, in de lengte gesneden
  • 200 g gerookte zalm
  • Een handje geroosterde pijnboompitten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 augurk in stukjes gesneden
  • Verse roomkaas
  • Stroop
  • Verse bieslook en dille
  • Gemengde sla

Instructies

  • Besmeer de sneetjes brood met een laagje verse roomkaas.
  • Leg plakjes gerookte zalm op de roomkaas.
  • Voeg een handvol gemengde sla, kappertjes en stukjes augurk toe.
  • Rol de sneetjes op en zet ze vast met een satéprikker.
  • Grill de opgerolde sneetjes onder een grill of in de oven tot ze lichtbruin kleuren, dit duurt slechts een paar minuten.
  • Leg de opgerolde sneetjes rechtop in het midden van een groot bord.
  • Strooi verse bieslook, dille en geroosterde pijnboompitten over het bord.
  • Druppel stroop in mooie sierlijke lussen over het bord als finishing touch.

Notities

Als voorgerecht kun je de porties halveren en de opgerolde sneetjes schuin doorsnijden.

Wijnadvies:

Een glas Riesling past perfect bij dit gegrilde zalmbroodje, de frisse en fruitige tonen van de wijn vullen de zalm en kruiden mooi aan.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 18g | Zout: 2mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Roodbaarsfilet met Frisse Tomatensalsa

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Spanje
Porties: 4 personen
calorieën: 320kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 zakje verse basilicum 15 g
  • 1 sjalotje
  • 100 g romaatjes kleine tomaatjes
  • Zout
  • Peper
  • 1 courgette
  • 4 roodbaarsfilets van ongeveer 175 g elk

Instructies

  • Boen de limoen goed schoon onder koud stromend water en rasp de schil eraf.
  • Pers de limoen uit.
  • Klop in een kom 4 eetlepels olijfolie met het limoensap en de -rasp tot een dressing.
  • Schenk de helft van de dressing in een apart kommetje en zet deze apart.
  • Knip de blaadjes basilicum fijn.
  • Snipper het sjalotje heel fijn.
  • Halveer de romaatjes en verwijder de zaadjes, waarbij je het sap opvangt.
  • Snijd de tomatenhelften vervolgens in partjes.
  • Zeef het opgevangen tomatensap boven de dressing in de kom en klop het erdoor.
  • Roer de stukjes tomaat, fijngeknipte basilicum en fijngesnipperde sjalot door de salsa.
  • Breng de salsa op smaak met zout en peper.
  • Bewaar de tomatensalsa afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Was de courgette, maak hem schoon en schaaf hem met een kaasschaaf in repen.
  • Kook de courgetterepen 1 minuut in een pan met water en zout, laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.
  • Verdeel de uitgelekte courgetterepen over vier ovenvaste borden.
  • Bestrijk ze dun met de achtergehouden dressing.
  • Dep de roodbaarsfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
  • Bestrijk de vis aan beide kanten met de dressing en leg ze op de courgetterepen.
  • Dek de borden af met plasticfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  • Haal de borden ongeveer 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Schuif de borden met twee tegelijk ongeveer 8 cm onder de hete grill en grill de vis in ongeveer 4 minuten gaar.
  • Schep de tomatensalsa over de gegrilde vis en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Deze gegrilde roodbaarsfilet met tomatensalsa vraagt om een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Verdejo uit Spanje. De citrusachtige en minerale tonen van de wijn passen goed bij de frisheid van de salsa en vullen de delicate smaak van de vis aan.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 0.9mg | Sugar: 4g