Romige tagliatelle met fijne spinazie en kaas

Romige tagliatelle met fijne spinazie en kaas

Een romige tagliatelle met fijne spinazie en kaas, perfect voor een snelle en heerlijke maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Veganistisch
Servings: 6 personen
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g tagliatelle
  • 500 g diepgevroren spinazie
  • 150 g geraspte gruyère of Parmezaanse kaas
  • 100 g boter
  • 2 dl room
  • 1 dl melk
  • 2 eieren alleen de dooiers
  • 1 citroen sap
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Zout en peper

Instructies

  • Laat de spinazie ontdooien op laag vuur met de helft van de boter.
  • Hak de spinazie fijn en doe deze in een kookpot.
  • Voeg de resterende boter, room, melk, 50 g geraspte kaas, een snufje nootmuskaat, enkele druppels citroensap, zout en peper toe.
  • Laat het zachtjes koken en roer af en toe door.
  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
  • Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking tot deze gaar, maar niet plakkerig is.
  • Haal de saus van het vuur en roer de eierdooiers erdoor.
  • Meng goed.
  • Giet de tagliatelle af en meng direct met de saus.
  • Voeg de resterende kaas toe en meng tot een romig geheel.
  • Serveer direct en garneer eventueel met extra geraspte kaas.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Bordeaux past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 62g | Protein: 18g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Romige Bucatini met Paprika en Mozzarella

Romige Bucatini met Paprika en Mozzarella

Dit gerecht uit Italië biedt een heerlijke combinatie van bucatini, sappige paprika en courgette, en romige mozzarella. De kruiden en kappertjes voegen extra smaak toe, terwijl verse basilicum zorgt voor een verfrissend element. Een eenvoudig en smaakvol hoofdgerecht.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g bucatini dikke holle spaghetti
  • 350 g reepjes paprika
  • 200 g courgette in reepjes gesneden
  • 150 g mozzarella in blokjes gesneden
  • 30 g gesnipperde ui
  • Gedroogde oregano
  • Kappertjes
  • Verse peterselie gehakt
  • Verse basilicumblaadjes
  • Olijfolie
  • Zout
  • Gemalen zwarte peper

Instructies

  • Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook.
  • Voeg de bucatini toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot al dente.
  • Terwijl de pasta kookt, verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot ze zacht zijn.
  • Voeg de reepjes paprika en courgette toe aan de pan.
  • Strooi er wat gedroogde oregano overheen en voeg ook de gehakte kappertjes en verse peterselie toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de groenten gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
  • Giet de al dente gekookte bucatini af en voeg toe aan de pan met de groenten.
  • Meng goed zodat de pasta bedekt is met de groenten en kruiden.
  • Verdeel de romige mozzarellablokjes over de pasta en garneer met verse basilicumblaadjes en gemalen zwarte peper.
  • Serveer direct en geniet van deze smaakvolle bucatini met paprika en mozzarella.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige pasta gaat goed samen met een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti of een Barbera. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de paprika en basilicum aan, terwijl de zachte tannines de romige mozzarella complementeren.

Gegratineerde Mosselen met Romige Champignonsaus

Gegratineerde Mosselen met Romige Champignonsaus

Geniet van deze verfijnde gegratineerde mosselen, gecombineerd met champignons en een romige saus, perfect gegratineerd met een goudbruine kaaslaag.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Zeevruchten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc: Kerst, Pasen
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 3 kg mosselen
  • 250 g champignons schoongemaakt en in vieren gesneden
  • 2 takjes selderij in stukjes gesneden
  • 1 dikke ui gehakt
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 1 citroen
  • 2 dl room
  • 2 dl droge witte wijn
  • 75 g boter
  • 50 g meel
  • 100 g geraspte kaas
  • Een beetje paneermeel
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schrap de mosselen schoon en verwijder eventuele vezelachtige delen van de schelpen.
  • Spoel ze snel twee- tot driemaal zonder ze in water te laten weken.
  • Kook de mosselen in een grote kookpot met de gehakte ui, in stukjes gesneden selderij, zout en peper.
  • Wanneer alle schelpen open zijn, zijn de mosselen gaar.
  • Haal de mosselen uit de kookpot en verwijder ze uit hun schelpen.
  • Houd ze warm in een beetje van hun kooknat en filter het overige kooknat (ongeveer 3 dl) voor later gebruik.
  • Smelt 50 g boter in een pan en smoor de fijngehakte sjalotten zachtjes.
  • Voeg de schoongemaakte en gevierendeelde champignons toe en laat dit toegedekt koken tot de champignons hun vocht hebben afgegeven.
  • Strooi het meel over de champignons en meng goed.
  • Giet het gefilterde kooknat van de mosselen erbij en laat al roerend indikken tot een saus.
  • Voeg de room toe en roer goed door.
  • Proef de saus en voeg indien nodig extra peper en zout toe.
  • Voeg de afgegoten mosselen toe aan de saus en roer voorzichtig door.
  • Giet de bereiding in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas en een beetje paneermeel.
  • Verdeel klontjes boter over de bovenkant en plaats de schaal in een hete oven.
  • Laat gratineren tot er een mooie goudbruine korst ontstaat.
  • Serveer direct met een schijfje citroen voor een frisse toets.

Notities

Een frisse, droge witte wijn zoals Muscadet of Gros-Plant past perfect bij dit gerecht, met hun lichte en mineralige tonen die de rijke smaken van de mosselen aanvullen.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 40g | Vet: 352.53g