Authentieke Franse Knoflooksoep – Tourain Blanchi
Een klassieke Franse knoflooksoep, rijk van smaak en verwarmend. Perfect voor koude dagen, geserveerd met geroosterd brood en gesmolten Gruyère kaas.
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 2 eetlepels ganzenvet of reuzel
- 6 teentjes knoflook gehakt
- 2 grote uien gesnipperd
- 1 eetlepel bloem
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- Zout en peper naar smaak
- 2 eieren gesplitst
- Enkele druppels azijn
- 4 sneetjes geroosterd volkorenbrood
- Geraspte Gruyère kaas
Verhit het ganzenvet in een grote soeppan op laag vuur.
Voeg de gesnipperde ui en gehakte knoflook toe en fruit dit gedurende 10 minuten zonder te laten kleuren.
Strooi de bloem over het ui-knoflookmengsel en roer goed door.
Voeg 1 liter water, tijm, laurier, zout en peper toe.
Breng aan de kook en laat de soep 40 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de eiwitten door de soep terwijl je blijft roeren.
Meng de eidooiers met enkele druppels azijn en voeg dit toe aan de soep (niet meer laten koken).
Verdeel de geroosterde sneetjes volkorenbrood over de soepkommen.
Bestrooi het brood met geraspte Gruyère kaas.
Schenk de hete soep over het brood en de kaas.
Serveer direct.
Serveertip:
Serveer deze knoflooksoep met extra geroosterd brood en een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige Côtes du Rhône past uitstekend bij deze knoflooksoep.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 8g | Vet: 12g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Grote soeppan / Pagina 4
Langzaam Getrokken Ossestaartsoep met Kruidige Paddenstoelen
Een rijke en hartverwarmende ossestaartsoep, langzaam getrokken voor een diepe smaak en verrijkt met kruidige paddenstoelen. Perfect voor koude dagen of feestelijke diners!
Servings: 6 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 3 eetlepels olijfolie
- 1,5 kg ossestaart in stukken gesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 uien in ringen gesneden
- 1 grote winterwortel in stukken gesneden
- 10 hele peperkorrels
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 1 stukje foelie
- 2 takjes tijm
- 6 takjes selderij
- 1 handvol verse peterselie
- Zout naar smaak
- 200 g paddenstoelen bijv. champignons, shiitake, in plakjes gesneden
Verhit de olijfolie in een grote soeppan en bak de stukken ossestaart rondom bruin.
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
Schenk 2 liter water in de pan en breng het geheel aan de kook.
Verwijder regelmatig het schuim dat zich vormt op de bovenkant.
Voeg de uien, wortel, peperkorrels, kruidnagels, laurierblaadjes, foelie, tijm, selderij en peterselie toe.
Laat de soep 3,5 uur zachtjes trekken op laag vuur.
Zeef de soep en verwijder de ossestaart.
Haal het vlees van de botten en voeg het vlees terug in de soep.
Breng op smaak met zout.
Bak de paddenstoelen in een koekenpan met een eetlepel olijfolie gedurende 5 minuten.
Voeg de gebakken paddenstoelen toe aan de soep.
Garneer de soep met gehakte peterselie en selderij.
Serveertip:
Serveer de soep met knapperig brood en een scheutje sherry voor een extra rijke smaakervaring.
Wijnadvies:
Kies voor een stevige rode wijn zoals een Bordeaux of een Malbec. De diepe smaken van de ossestaart passen perfect bij de krachtige tonen van deze wijnen.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 28g | Vet: 18g | Zout: 2.1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Grote soeppan / Pagina 4