Feestelijke kaasspiesjes met notenolie-honingdressing

Feestelijke kaasspiesjes met notenolie-honingdressing

Kleurrijke kaasspiesjes met verschillende kaassoorten, druiven en peer, geserveerd met een notenolie-honingdressing.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes, Kaas, Koude Hapjes, Tapas
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Borrel, Verjaardag
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Houten stokjes
  • schaaltje

Ingrediënten

  • Diverse kaassoorten Hollandse chèvre, Kernhemmer, harde schapenkaas, overjarige kaas, Deense blauwschimmelkaas
  • Halve walnoten optioneel
  • Fijngesneden sla
  • Halve witte druiven
  • Blokjes peer
  • Notenolie-honing-wijnazijndressing
  • Brood
  • Gezouten boter

Instructies

  • Snijd de kaassoorten in even grote blokjes.
  • Rijg de kaasblokjes in volgorde van smaaksterkte aan de stokjes, eventueel met walnoten ertussen.
  • Schik de spiesjes op een bedje van sla, druiven en peer.
  • Serveer met de notenolie-honing-wijnazijndressing, brood en boter.

Notities

Serveertip:
Varieer met verschillende soorten kaas en fruit.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een fruitige rode wijn.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 8g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 3g

Bladerdeeghapjes met Tomaat-Olijventapenade

Bladerdeeghapjes met Tomaat-Olijventapenade

Deze heerlijke bladerdeeghapjes gevuld met een smaakvolle tapenade van tomaat en olijven zijn perfect voor elke borrel of feestje. Gemakkelijk te maken en ideaal om te serveren als hartige snack!
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 14 Hapjes
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en snijd het in 28 vierkantjes van 6 x 6 cm.
  • Snijd de gedroogde tomaten en olijven heel fijn en meng deze goed door elkaar om een tapenade te maken.
  • Leg op elk vierkantje bladerdeeg het uiteinde van een houten stokje (maak deze van tevoren nat).
  • Schep een beetje van het tomaten-olijvenmengsel in het midden van elk vierkantje.
  • Bestrijk de randen van het deeg met eigeel en leg er een tweede vierkantje bladerdeeg op.
  • Druk de randen aan met een vork om de hapjes te sluiten.
  • Bestrijk de bovenkant van de hapjes met eigeel.
  • Bak de hapjes in het midden van de oven gedurende ca.
  • 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Notities

bekijk alle hapjes tussen de recepten.
Vervang het ei door water voor veganistische hapjes
 
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een rosé.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.7g | Sugar: 1g