Bananen pannenkoekjes met kokos ijs
Koffie is een van de meest gedronken drankjes ter wereld. Het is een drankje dat bekend staat om zijn stimulerende effecten en heerlijke smaak. Maar wist je dat je koffie kunt maken van dadelpitten? Ja, je leest het goed! Dadelpitten kunnen worden gebruikt om een heerlijke en gezonde koffiedrank te maken.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Peter Vranken
bananen pannenkoekjes
- 4 rijpe bananen
- 2 eieren
- snufje kaneel
kokos ijs
- 1 blikje kokosmelk
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel vanille extract
Bereidingswijze pannenkoekjes
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olie of boter toe.
Schep ongeveer ¼ kopje beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide zijden goudbruin.
Prak de baby bananen in een kom en voeg vervolgens de eieren en kaneel toe.
Meng alles goed door elkaar.
Bereidingswijze Kokosijs
Giet de kokosmelk in een blender en voeg de honing en vanille extract toe.
Mix alles goed door elkaar.
Giet het mengsel in een ijsblokjesvorm en laat het minimaal 4 uur in de vriezer staan.
Zodra het ijs bevroren is, haal je de blokjes uit de vorm en doe je deze in de blender.
Mix het ijs tot een gladde massa en serveer het samen met de bananen pannenkoekjes.
Tropisch fruit vindt je niet in de supermarkt.. Daarom de tip om online bij Fruit uit Zuid te kijken.
Receptenplein.nl
Home / ijsblokjesvorm
Meloensoep met champagnesabayon
Allerhande 2002
Bereidingstijd1 minuut min
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Kevenaar
ijsblokjesvorm
4 champagneflûtes
- 1½ vanillestokje
- 125 ml balsamicoazijn
- 2 el appelstroop
- kardemom
- vierseizoenenpeper
- ¼ galiameloen of cantaloupe
- 4¼ dl champagne of goede kwaliteit mousserende witte wijn
- 1 el citroensap
- 2 el sinaasappelsap
- 2 el honing
- 400 g frambozen
- 3 el poedersuiker
- 2 grote eieren gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)
- 50 g witte basterdsuiker
- 1 dl slagroom
- ½ zakje verse munt a 15 g
Vanillestokjes ca. 5 min. in heet water weken.
Stokjes in lengte opensnijden en zaadjes met mes eruit schrapen.
In steelpan 1 dl azijn met 1/3 van vanille, appelstroop, mespunt kardemom en mespunt peper al roerend aan de kook brengen.
Op matig vuur in ca. 5 min. inkoken tot siroopdikte.
Laten afkoelen.
Pitjes uit meloen verwijderen, vruchtvlees in stukken snijden en in keukenmachine doen. 1/2 dl champagne toevoegen en meloen pureren tot gladde soep.
Op smaak brengen met citroensap, sinaasappelsap, 1 el honing en 1/3 van vanille. Soep in koelkast in 2-3 uur koud laten worden.
In keukenmachine helft van frambozen pureren.
Frambozen boven kom door zeef wrijven en 1 dl afmeten. 1 1/2 el azijn, mespunt kardemom, mespunt peper en 1 dl champagne erdoor roeren.
Op smaak brengen met poedersuiker en 1 el honing.
Puree in ijsblokjesvorm gieten.
In diepvries in 2-3 uur laten bevriezen.
Het maken van de sabayon kan ca. 1 uur van tevoren: In (au bain-marie) pan water aan de kook brengen.
In inzetpan (of kom) eierdooiers met basterdsuiker, 1/3 van vanille en 125 ml
champagne met mixer op lage stand luchtig kloppen.
Inzetpan boven kokend water in pan hangen en eimassa al kloppend verwarmen tot mooi gebonden schuimige vla ontstaat.
Inzetpan in koud water zetten en massa met mixer opnieuw doorkloppen tot mengsel koud is.
In andere kom slagroom lobbig kloppen en luchtig door sabayon spatelen. Afgedekt in koelkast zetten.
Met satéstokje op vier borden ter garnering dunne lijntjes specerijensiroop trekken. Blaadjes munt van takjes plukken en in resterende frambozen steken (4 frambozen apart houden).
Muntframbozen over borden verdelen.
Meloensoep aanvullen met rest van gekoelde champagne voor een sprankelend effect.
Framboos onder in vier champagneflûtes leggen.
Meloensoep in glazen schenken en met lepel champagnesabayon erop scheppen. Glazen in midden van borden zetten.
Frambozenijsblokjes uit vormpjes drukken en op borden leggen.
Direct serveren.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 4g | Vet: 13g
Receptenplein.nl
Home / ijsblokjesvorm
Limedrank met komkommerijs
Calories:
Author: Cor Klaar
ijsblokjesvorm
cocktail prikkers
- 1 komkommer
- 1 limoen
- 4 eetlepel(s) suiker of zoetstof
- 500 ml lauw kraanwater
Schil de komkommer en bewaar de linten van de schil in een plastic zakje voor garnering.
Snijd de komkommer in stukken en pureer in de keukenmachine.
Schep de puree in de ijsblokjesvorm en zet 3 uur in de vriezer.
Pers de limoen uit en meng het sap met de suiker en het water.
Rijg de komkommerlinten aan een satéprikker en zet ze in 4 glazen.
Verdeel de limonade erover en doe de komkommerblokjes erin.
Receptenplein.nl
Home / ijsblokjesvorm