Recept afdrukken
No ratings yet

Flinterige Notenflensjes

Crêpelines
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 250kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 100 g kokosbloesemsuiker een gezondere suikeroptie
  • Snufje zeezout
  • 5 scharreleieren
  • 6 dl ongezoete amandelmelk
  • Boter om te bakken
  • 150 g gemengde noten bijvoorbeeld hazelnoten, walnoten, amandelen
  • 25 g kokosbloesemsuiker
  • 1 dl ongezoete plantaardige slagroom
  • 1 eetlepel ahornsiroop als suikervervanger
  • Notenlikeur naar keuze

Instructies

  • Maak een glad beslag van gezeefde bloem, kokosbloesemsuiker, zeezout, eieren en amandelmelk.
  • Rooster de gemengde noten lichtjes in een pan en maal ze fijn met behulp van de amandelmolen.
  • Voeg kokosbloesemsuiker toe en breng op smaak met opgeklopte plantaardige slagroom gezoet met ahornsiroop.
  • Bak flinterdunne flensjes met het beslag.
  • Doop de flensjes direct na het bakken in de notenlikeur, rol ze op en rangschik ze naast elkaar op een schaal.
  • Serveer elk flensje met een royale topping van de notenpuree.

Notities

  • Experimenteer met verschillende notencombinaties, zoals walnoten of amandelen.
  • Voeg een vleugje rum of cognac toe aan de notenlikeur voor een extra vleugje luxe.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 10g | Sugar: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Celestinos à la Reine

Geniet van deze heerlijke hartige frituurpannenkoek met dit recept voor Celestinos à la Reine.
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Italië, Spanje
Porties: 4
calorieën: 320kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 350 g bloem
  • Een snufje zout
  • ½ liter melk
  • 3 eieren
  • 50 g gesmolten afgekoelde boter
  • 2 stijfgeslagen eiwitten
  • Boter
  • Ongeveer 400 g kippenvlees
  • 2 eetlepels kalfsjus
  • Tandenstokers
  • Eiwit
  • Paneermeel
  • Frituurvet

Instructies

  • Maak van bloem, zout, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gebruikelijke wijze een beslag en bak dunne, gladde flensjes.
  • Bedek elk flensje met een dunne laag puree van kippenvlees waaraan wat kalfsjus is toegevoegd.
  • Rol het flensje op en sluit het met een tandenstoker.
  • Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze mooi goudgeel in de hete frituur.

Notities

  • Varieer door kalkoen, ander gevogelte of overgebleven stukjes wild te gebruiken in plaats van kip.
  • Maak in plaats van puree een ragoût van bloem, boter en bouillon en vul deze met flinters vlees.
Geniet van deze heerlijke Celestinos à la Reine als een smakelijke traktatie!

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 15g | Vet: 12g | Zout: 1mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Célestines au foie gras

Geniet van deze verfijnde Célestines met foie gras met dit heerlijke recept.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Gevogelte, Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 420kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • Een snufje zout
  • 2,5 deciliter water
  • 50 g boter
  • 2 eieren
  • 3 eiwitten
  • Boter
  • 30 g bloem
  • 25 g boter
  • 2 deciliter bouillon
  • 100 g champignons
  • 100 g ganzelever
  • Eiwit
  • Paneermeel
  • Frituurvet

Optioneel:

  • maderasaus

Instructies

  • Maak van bloem, zout, eieren, water, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gebruikelijke wijze een flensjesbeslag en bak zeer dunne flensjes.
  • Bedek elk flensje met een dikke ragoût van gesmoorde champignons en dresspeer in het midden een smalle, dunne plak gebakken ganzelever.
  • Rol het flensje op en sluit het met een tandenstoker.
  • Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze goudgeel in de hete frituur.
  • Serveer met eventueel een aparte maderasaus.

Notities

  • Varieer met gesmoorde kippenlevers in een dikke saus als alternatieve vulling.
  • Gebruik leverpastei of plakjes leverkaas tussen een laagje ragoût voor een andere smaakbeleving.
Geniet van deze culinaire Célestines au Foie Gras als een smaakvolle traktatie!

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g