Aardbeien met yoghurt dessert
Bereidingstijd15 minuten min
Calories:
Author: Cor Klaar
- 500 gram aardbeien
- 4 Griekse yoghurt
- 6 speculaasjes
- 2 el rietsuiker
- 1 takje basilicum
- 10 cl aardbeiencoulis
Maal de speculaasjes fijn in de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes.
Houd er 4 achter voor de garnering.
Doe de yoghurt in een kom met de aardbeien en de suiker.
Meng goed door elkaar.
Vul de helft van de glazen met het aardbeien-yoghurt mengsel.
Strooi wat speculaas over het mengsel en vul de glazen verder met het mengsel.
Garneer met de achtergehouden aardbei, wat speculaas, fijn gesneden basilicum en wat van de aardbeiencoulis.
Zet in de koelkast tot gebruik.
Aardbeien met yoghurt dessert
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 22
Kabeljauw met chorizo Parmezaan crumble
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 moten kabeljauw
- ⅓ chorizoworst
- 20 gram boter op kamertemperatuur
- 60 gram parmezaanse kaas
- 2 el paneermeel
- 1 snuf kerriepoeder
- 1 el olijfolie
Zet alle ingrediënten klaar.
Verwijder het vel van de chorizo en snijd deze in kleine stukjes.
Doe de chorizostukjes, de boter, Parmezaan, kerrie en het paneermeel in een keukenmachine en maal het fijn.
Verwarm de oven voor op 200°.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet aan beide zijden.
Bekleed een bakblik met bakpapier.
Leg hier de gebakken kabeljauwfilets op en verdeel de crumble over de filets.
Schuif het bakblik in de oven en laat 10 minuten bakken.
Haal het gerecht uit de oven en verdeel over de borden.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 22
Gevulde tomaat
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 tomaten
- 75 gram bacon
- 200 gram rundergehakt
- 1 varkens saucijs
- 1 ui
- 1 el peterselie
- 100 gram rijst
- 150 gram doperwten
Zet alle ingrediënten klaar.
Snijd de saucijs open en haal het vlees uit het vel.
Snijd de plakken bacon grof.
Doe de bacon, rundergehakt en de vulling van de saucijs in de keukenmachine en maal dit fijn.
Pel en snipper de ui.
Meng dit met het gehaktmengsel samen met de peterselie.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze uit met behulp van een koffielepel.
Zet ze omgekeerd op een stukje keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 200°.
Vul de tomaten met het gehaktmengsel.
Zet de tomaten in een ovenschaal en zet deze in de oven.
Laat ongeveer 40 minuten garen.
Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de doperwten.
Verdeel de tomaten over de borden en geef er de rijst en de doperwten bij.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 22
Gamba’s met kerriemayonaise en couscous van bloemkool
Bereidingstijd40 minuten min
Calories: 22kcal
Author: Cor Klaar
- 12 gamba’s gepeld
- ½ bloemkool
- 0,5 dl olie
- Fleur de sel
- 1 citroen sap en rasp er van
- 1 bakje pompoenpitten geroosterd
- 1 rode peper
- ½ bosje koriander
- ½ bosje munt
- peper
- zout
Marinade voor de gamba’s
- ½ dl olijfolie
- ½ dl ketjap
- 1 chilipeper gedroogd / verkruimeld
- 3 eetlepel(s) rietsuikerstroop
- 4 eetlepel(s) rijstazijn
- ½ teentje knoflook
Kerriemayonaise
- 3 eetlepel(s) mayonaise
- 2 eetlepel(s) creme fraiche
- 1 tl kerriepoeder
- ½ limoen rasp en sap
Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd in ringetjes.
Snipper de ui en pers de knoflook.
Haal de roosjes van de bloemkool los en maak fijn in de keukenmachine.
Meng er citroensap, rasp, olijfolie en pompoenpitten doorheen en breng op smaak met fleur de sel en peper.
Bak de gesnipperde ui met het rode pepertje en verwarm de bloemkoolcouscous even mee. Meng de ingrediënten voor de marinade en verwarm deze op laag vuur.
Verwijder het darmkanaal van de gamba’s.
Bak de gamba’s kort rondom roze.
Haal de marinade van het vuur en leg de garnalen erin.
Meng de ingrediënten voor de mayonaise.
Maak een timbaaltje van de couscous, leg er 3 garnalen op, druppel er wat van de kerriemayonaise omheen en garneer met koriander en/of munt.
Calories: 22kcal
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 22
Champignon kipsoep uit Normandië
Bereidingstijd20 minuten min
Kooktijd40 minuten min
Calories:
Author: Cor Klaar
- 250 gram champignons
- 200 gram kipfilet
- 1 st sjalot
- 750 ml kippenbouillon
- 2 el crème fraîche
- 1 el bieslook
- 2 el olijfolie
- zout peper
Zet alle ingredienten en klaar.
Snipper de sjalot.
Snijd de kipfilet en de champignons in stukjes.
Maak de kippenbouillon van 2 bouillonblokjes.
Fruit de sjalot in de olijfolie.
Voeg de kipblokjes toe en gaar deze.
Voeg de champignons toe.
Laat ongeveer 5 minuten bakken.
Voeg dan 750 ml bouillon toe.
Zet de warmtebron lager en laat het geheel een half uurtje zachtjes koken met het deksel op de pan.
Doe de inhoud van de pan in de keukenmachine of blender en pureer.
Giet het geheel terug in een pan en voeg de crème fraîche toe.
Verwarm de soup goed door en roer door.
Breng op smaak met wat peper.
Ik vond zout niet meer nodig.
De bouillon was al zout genoeg.
Verdeel over kommen en garneer met de fijn gesneden bieslook
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 22
Zachte yoghurt broodjes
Calories:
Author: Cor Klaar
- 500 gram bloem voor witbrood
- 160 ml melk
- 10 gram zout
- 15 gram verse gist of 6 gr droge gist
- 125 gram Griekse yoghurt
- 1 ei
- 15 gram suiker
- 20 gram echte boter
- 30 ml zonnebloemolie
- 1 eigeel met een klein scheutje melk om de broodjes te bestrijken maar dat was ik zelf helemaal vergeten ??
Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Meng het zout door de bloem met een garde.
Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en zet je Kitchenaid of andere keukenmachine aan. Geen keukenmachine ? Geen nood, je kunt ook gewoon met de hand kneden.
Kneed ongeveer 15 minuutjes en laat het deeg dan voor de eerste keer ca 45 minuutjes rijzen.
Na deze rijs verdeel je het deeg in 10 bollen van 90 gram.
Bol ze heel goed op en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Laat ze nu rijzen tot ze verdriedubbeld zijn.
Bak de broodjes in ca 12 minuutjes af in een voorverwarmde oven (Hetelucht) van 195°C.
Gebruik je boven en onderwarmte ?
Neem dan de temperatuur van 205°C.
Laat de broodjes na het bakken goed afkoelen op een taartrooster.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 22
Zachte pepernoten
Calories:
Author: Cor Klaar
- 125 gram tarwebloem
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 175 gram honing
- 75 gram stroop ik heb schenkstroop gebruikt waardoor de pepernoten licht van kleur zijn
- 1 ei
- 1 eetlepel(s) speculaaskruiden
- 1 theelepel gemalen anijszaad
- snufje zout
- koffielepel bakpoeder
Meng alle ingrediënten met elkaar in de kom van de keukenmachine tot je een mooi deeg krijgt.
Kneed het nog even na met de hand en verpak het in plastic folie.
Leg het deeg minimaal 2 uur ( hoe langer, hoe beter ) in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Neem een bakplaat bekleed met bakpapier.
Kneed het deeg kort door en maak er een rol van.
Je mag zelf de dikte bepalen, ik heb grote en kleine pepernoten gemaakt.
Snijd schijfjes en rol ze tot een bolletje of maak er een vierkantje van.
Leg ze op de bakplaat en bak ze in ca 13 tot 15 minuutjes af.
Heb je een speculaasplankje dan kun je ook figuren maken met het deeg.
Leg de figuren op de bakplaat en bestrijk ze eventueel met los geklopt eigeel en een scheutje melk of water.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 22
Perencake met chocolade
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 eieren
- 225 gram suiker
- 225 gram zeer zachte boter
- 275 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 tl bakpoeder
- 4 el melk
- 150 gram chocolade druppels
- 3 peren in stukjes gesneden. (Ik heb peertjes uit een glazen
- pot gebruikt goed laten uitlekken)
Meng alle ingrediënten behalve de chocolade en de peren met elkaar in de keukenmachine. Wanneer je een mooi beslag hebt voeg je de stukjes peer en de chocoladedruppels toe.
Roer met een spatel alles rustig onder elkaar.
Vet een bakvorm in en doe het beslag erin.
Bak af in ca 50 minuutjes in een voorverwarmde oven van 170°C.
Doe de prikkertest.
Na het bakken doe je de cake direct ontvormen.
De baktijd is afhankelijk van het soort bakvorm dat je gebruikt. Ik heb een brownie-vorm gebruikt en hierbij was de baktijd 40 minuutjes.
Ga je voor een cakevorm, dan kom je in de buurt van 50 à 60 minuten baktijd ?
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 22
Luxe bokkenpootjes
Calories:
Author: Cor Klaar
Voor de biscuit:
- 200 g eiwit
- 225 g suiker
- 1 snufje zout
- 175 g amandelpoeder
- 75 g poedersuiker
- 1 vanillestokje
- 40 g bloem
- 3 el geschaafde amandelen
Voor de banketbakkersroom:
- 1 vanillestokje
- 250 ml melk
- 50 g suiker
- 2 eidooiers
- 1 el Puddingpoeder
Afwerking:
- 250 gram chocolade gesmolten
Biscuit:
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Neem de eiwitten en voeg hieraan de zaadjes van het vanillestokje toe.
Voeg tijdens het mixen de suiker in 3 delen toe.
Als laatste voeg je een snufje zout toe.
Mix het eiwit tot stijve pieken.
Neem de kom van de machine af en spatel nu voorzichtig het amandelpoeder door het eiwit. Voeg ook het poedersuiker toe en spatel voorzichtig eronder.
Zeef de bloem en spatel ook deze voorzichtig eronder.
Neem een spuitzak en doe het mondje erin.
Zet je bakplaat met bakpapier klaar en schep de biscuit in de spuitzak en spuit de bokkenpootjes op de bakplaat.
Probeer om ongeveer dezelfde lengte aan te houden.
Als je alle bokkenpootjes gespoten hebt bestrooi je ze met geschaafde amandelen.
Bak de bokkenpootjes in ca 15 gaar in een voorverwarmde oven op 180°.
Haal na het bakken onmiddellijk het bakpapier van de bakplaat af en laat de bokkenpootjes zo een paar minuutjes liggen.
Je krijgt ze dan gemakkelijker van het bakpapier af.
Als je dit onmiddellijk na het bakken wilt doen kan het zijn dat ze kapot gaan omdat ze nog niet krokant zijn.
Banketbakkersroom:
Neem een pan en giet hierin 2/3 van de melk in.
Voeg het zaad van het vanillestokje en het vanillestokje zelf toe.
Neem de helft van de suiker en voeg toe aan de melk.
Breng samen aan de kook.
Neem ondertussen de resterende melk en doe hier de andere helft van de suiker, de eetlepel puddingpoeder en de 2 eidooiers bij.
Roer goed door.
Wanneer de melk kookt haal je het vanillestokje eruit en schenk dan een klein deel melk op het eidooiermengsel.
Roer door en schenk nu het eidooiermengsel terug in de pan met melk.
Breng het geheel terug aan de kook en roer goed door.
Schenk de pudding in een platte schaal en doe er onmiddellijk plastic folie op.
De folie moet echt op de pudding liggen en niet over de kom gespannen.
Dit zorgt voor condens en maakt je pudding waterig.
De folie zorgt ervoor dat je geen vel op je pudding krijgt.
Botercrème:
Doe de boter in de keukenmachine samen met de poedersuiker.
Mix door tot je een crème krijgt.
Neem de afgekoelde pudding erbij en doe telkens 1 e.l pudding erbij.
Zorg ervoor dat de pudding volledig opgenomen word door de boter.
Schep de crème in een spuitzak.
Spuit op de platte kant van de helft van de koekjes botercrème en druk er voorzichtig een koekje tegenaan.
Leg ze op het taartenrooster.
Tempereren:
Smelt de chocolade en laat deze terug afkoelen tot een 25°.
Dompel de uiteindes van de bokkenpootjes door de chocolade en laat ze opstijven.
Smakelijk.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 22
Lopende Rijstevlaai
Calories:
Author: Cor Klaar
voor de bodem:
- 250 gram bloem
- 15 gram verse gist of 8 gr droge gist
- 50 ml melk
- 1 ei
- 75 gram boter
- 25 gram witte basterdsuiker
- 3 gram zout
Voor de rijst:
- 100 gram paprijst dessertrijst
- 1 liter melk
- 130 gram suiker
- 10 gram bloem
- 3 eieren
Eventueel:
- de zaadjes van een vanillestokje
Meng voor het deeg alle ingrediënten in de keukenmachine en laat de machine een 15 minuutjes kneden.
Maak een bol van het deeg en laat het een 3 kwartier rijzen (ik doe dit in de oven op 35°C).
Doe de melk in een pan en breng deze aan de kook.
Voeg het vanillestokje en de zaadjes toe.
Wanneer de melk kookt voeg je 90 gr suiker en de 100 gr rijst toe.
Zet het vuur klein en kook de rijst gaar in ca 1 uur.
Roer er om de 5 minuten eens door zodat je zeker bent dat je rijst niet aanbrandt.
Wanneer de rijst gaar is voeg je de bloem toe en blijf roeren terwijl je het geheel nog even laat door koken.
Schenk de rijst nu in een langwerpige schaal en dek de rijst af met plastic folie.
Laat de rijst nu volledig afkoelen.
Wanneer je rijst bijna afgekoeld is neem je de bol deeg en rolt deze uit tot een mooie ronde lap. Vet een vlaaivorm met losse bodem in en leg de lap deeg erin.
Druk de randen goed aan tegen de zijkant.
Rol met de deegroller het overtollige deeg langs de randen netjes weg.
Laat het deeg nog een 20 minuutjes rusten.
Ondertussen maak je de rijst af.
Splits 2 eieren en klop de eiwitten samen met 20 gr suiker stijf.
De eidooiers klop je totdat ze zeer luchtig zijn.
Neem een lepel van de rijst en meng dit onder de eidooiers.
Zorg dat het luchtig blijft en ga zo door tot je alle rijst eronder hebt gemengd.
Neem nu het eiwit erbij erbij en spatel dit lepel voor lepel onder de rijst.
Schenk de rijst nu in de vlaaivorm op de bodem en strijk het geheel glad.
Klop nu het laatste ei in zijn geheel met de resterende 20 gr suiker heel luchtig en schenk dit over de rijst.
Strijk het weer glad en bak nu vlaai in een voorverwarmde oven van 200 °C in ca 25 minuutjes gaar. D
e vlaai moet mooi goudbruin zijn.
Na het bakken direct de vlaai ontvormen en op een taartrooster laten afkoelen.
Wanneer de vlaai is afgekoeld kun je hem eventueel afwerken met slagroom en geraspte chocolade.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 22