Italiaanse Groentetaartjes met Gorgonzola

Italiaanse Groentetaartjes met Gorgonzola

Deze heerlijke Italiaanse groentetaartjes met gorgonzola en een mix van seizoensgroenten zijn perfect voor een picknick of als voorgerecht.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Hartige taart, Kaas, Lunch, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Herfst, Lente
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 10 personen
Calories: 250kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • 10 kleine quichevormpjes (ingevet)
  • steunvulling

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 125 gr boter
  • Zout
  • 250 gr courgette
  • 1 paprika
  • 300 gr broccoli in roosjes
  • 300 gr venkel in blokjes
  • 200 gr groene asperges in stukjes
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 4 eieren
  • 3 dl slagroom
  • 150 gr blauwschimmelkaas Gorgonzola
  • 2 theelepels gedroogde salie
  • Peper
  • 100 gr zonnebloempitten

Instructies

  • Meng de bloem met ½ theelepel zout en snijd de boter door de bloem.
  • Voeg 3 eetlepels ijskoud water toe en kneed tot deeg.
  • Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verdeel het deeg in 10 stukken, rol uit tot cirkels en bekleed de quichevormpjes.
  • Bak de taartbodems 15 minuten blind.
  • Kook de groenten 7 minuten, spoel af met koud water.
  • Klop de eieren los met room, kaas, salie, zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verdeel de groenten en zonnebloempitten over de taartbodems en schenk het eimengsel erover.
  • Bak 15-20 minuten tot de taartjes gaar en goudbruin zijn.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Verdicchio.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 8g | Vet: 16g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g