Bloemige Broodjes
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd55 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 pak broodmix van 1000 g
Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Laat het deeg onder een vochtige theedoek op een warme plek ongeveer 15 minuten rijzen.
Rol het deeg uit met een deegroller en steek bloemvormige vormen uit het deeg.
Leg de uitgesneden bloemen op een bakblik bekleed met bakpapier.
Maak in het midden van elke bloem een gaatje en laat de bloemen nog eens ongeveer 30 minuten rijzen.
Bak de bloemen in ongeveer 25 minuten af in een voorverwarmde oven.
Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en haal vervolgens een lint door elk gaatje van de deegbloem.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte, broodachtige bloemen.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 7g | Vet: 2g | Zout: 1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Lint
Koekjes met pinda's en zachte nougat
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 g pinda's geschild en gebakken / van de markt scheelt een hoop werk
- 1 theelepel kaneel
- 250 g chocola
- 150 g nougat
- 1 blikje gecondenseerde melk
Maal de pindas fijn in de keuken machine(niet tot pindakaas)voeg de kaneel en beetje bij beetje de melk tot dat je er mooie balletjes van kan maken.
Maak er balletjes van,doe in in het midden van elke balletje een beetje nougat en maak em dicht,smelt de chocola met een beetje olie of boter.
Haal de balletjes door de chocola en laat ze op een bakplaat( die je met plasticfolie heb bedekt)drogen in de koelkast.
Doe ze in de cellofaan die je geknipt heb en doe er een lintje om.
Receptenplein.nl
Home / Lint
Anijs koekjes voor de Kerst
Servings: 20 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 100 gram bloem
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 90 gram basterdsuiker lichte
- 3 anijsblokjes verkruimeld
- mespunt zout
- 1 ei
- 120 gram boter
Bloem mengen met zelfrijzend bakmeel, suiker en zout.
Ei loskloppen en helft ervan door bloemmengsel roeren.
Boter hierin met 2 messen erdoor snijden tot korrelig deeg, daarna met een koele hand tot soepel deeg kneden.
Deeg in plasticfolie wikkelen en 30 minuten in koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 170°C.
Deeg uitrollen tot 3 mm dikke lap.
Uit deeg koekjes uitsteken of -snijden.
Aan bovenkant (met dik rietje) gaatje in koekje maken.
Koekjes met tussenruimte op bakplaat leggen en met losgeklopt ei bestrijken.
Koekjes in midden van oven in 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Koekjes direct voorzichtig lossteken en op rooster laten afkoelen.
Lint door gaatjes halen en koekjes ophangen.
U kunt de koekjes na het bakken ook versieren met glazuur, snoepjes en musket.
U hoeft de koekjes dan,voor ze de oven ingaan, niet met losgeklopt ei te bestrijken.
Receptenplein.nl
Home / Lint
Feestelijke IJszoenen met M&M’s
Deze feestelijke IJszoenen met knapperige M&M’s en chocoladezoenen zijn een kleurrijk en speels dessert voor jong en oud!
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 24 personen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
IJsbakjes
Lint
Mikadostokjes
1 rol lint
- 24 ijsbakjes
- 2 zakken M&M’s minis
- 3 pakken chocoladezoenen à 9 stuks
- 1 pak mikado chocolade-sticks 33 stuks
Vul elk ijsbakje voor 1/3 met M&M’s minis.
Plaats een chocoladezoen bovenop de M&M’s.
Knip 24 lintjes van 5 cm en knoop een lintje om elk mikadostokje.
Trek voorzichtig met een schaar langs het lint om het te laten krullen.
Steek een mikadostokje in de chocoladezoen.
Vul de open ruimtes in de bakjes op met extra M&M’s.
Serveertip:
Serveer deze IJszoenen op een feestelijke schaal of kleurrijke bordjes voor extra effect!
Wijnadvies:
Niet van toepassing, perfect met een glas melk of een zoete milkshake.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.1g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / Lint