Zalm met zwarte olijven
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 600 gr zalmmoten
- 1 dunne prei
- 8 zwarte olijven zonder pit
- 25 g boter of margarine
- 1 dl droge witte wijn
- 1 dl visfond pot á 380 ml, AH,
- 1 theelepel ansjovisboter Royal Mail,
- 1 bekertje crème fraîche 125 ml, AH,
- 2 theelepels aardappelmeel
- zout
- witte peper
- ½ eetlepel citroensap
Zalm besprenkelen met citroensap.
Prei schoonmaken, wassen en witte deel in stukken van ca. 8 cm snijden (groen van prei wordt niet gebruikt).
Stukken halveren en in lange dunne repen snijden.
Olijven in lengte halveren en in dunne reepjes snijden.
In magnetronkommetje boter op vol vermogen (700 Watt) in ca. 1 minuut laten smelten.
Schaal invetten met helft van gesmolten boter.
Preireepjes in schaal leggen en ca. 1 minuut op vol vermogen fruiten.
Preireepjes omscheppen.
Zalm op prei leggen en besprenkelen met rest van gesmolten boter.
Zalm afgedekt in ca. 8 á 10 minuten op helft van vermogen (350 Watt) bijna gaar laten worden. ca. 3 á 4 minuten laten nagaren.
Intussen wijn, fond en ansjovisboter in magnetronschaaltje doen en in ca. 4 minuten op vol vermogen laten inkoken.
Crème fraîche mengen met aardappelmeel.
Door vocht roeren en ca. 1/2 minuut op vol vermogen meewarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Zalm met prei over vier borden verdelen.
Saus half erop en ernaast scheppen.
Olijfreepjes erover verdelen.
Serveren met gekookte krielaardappeltjes of aardappelpuree en tomatensla.
Receptenplein.nl
Home / magnetron folie,
Scholfilet met pesto
Aller Hande 1996
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 vleestomaten
- 1 courgette
- zout peper,
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels groene pesto potje,
- 1 teentje knoflook
- 1 schaaltje scholfilets ca. 200 g, AH,
- 4 takjes peterselie
- 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- ½ eetlepel olie om in te vetten
In pan ruim water aan de kook brengen.
Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
Vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
Courgette wassen, schoonmaken en schuin (met kaasschaaf) in plakken schaven. Bestrooien met zout en peper.
Schaaltjes invetten.
Plakken courgette over bodem van 1 schaaltje verdelen.
Olie en pesto in kommetje door elkaar roeren.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Stukjes tomaat in schaaltje op courgette scheppen.
2 Eetlepels pestomengsel erover sprenkelen.
Scholfilets in lengte halveren.
Bestrooien met zout en peper en bestrijken met rest van pestomengsel.
Scholfilets met velkant naar beneden in andere schaaltje leggen.
Schaaltje afdekken met magnetronfolie, stukje open laten voor stoom.
Vis in magnetron in ca. 5 minuten op 3/4 van vermogen (525 Watt) verwarmen.
Vis nog ca. 3 minuten laten nagaren.
Intussen schaaltje met groente in magnetron ca. 5 minuten onafgedekt op 3/4 van vermogen verwarmen.
Intussen peterselie in kopje fijnknippen.
Peterselie en kaas door elkaar scheppen.
Schol over twee borden verdelen.
Groentemengsel om vis rangschikken.
Bestrooien met peterselie-kaasmengsel.
Serveren met krielaardappeltjes.
Receptenplein.nl
Home / magnetron folie,
Scholfilet met druivensaus
Aller Hande 1996
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 schaaltjes scholfilet á ca. 200 g, AH,
- 3 eetlepels droge witte wijn
- ½ blikje druiven zonder pitjes netto 312 g, Royal Mail,
- ½ theelepel kruidenbouillonpoeder Maggi,
- 1 bekertje crème fraîche 125 ml, AH,
- zout
- peper
- 3 takjes peterselie zakje á 30 g,
Scholfilets in lengte halveren.
In breedste deel van scholfilet sneetje maken en smalste deel (met vel aan binnenkant) erdoorheen halen zodat rolletje ontstaat.
Scholfilets in schaal leggen en besprenkelen met 1 eetlepel wijn.
Druiven afgieten, hierbij 1 eetlepel sap opvangen.
In magnetronschaaltje rest van wijn, druivensap en bouillonpoeder ca. 1 1/2 minuut op vol vermogen (700 Watt) verwarmen.
Crème fraîche erdoor roeren en ca. 1
minuut op vol vermogen laten meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
Scholfilets afdekken met magnetronfolie en in ca. 6 minuten op 3/4 deel van vermogen (525 Watt) laten garen.
Vis ca. 3 à 4 minuten laten nagaren.
Intussen druiven door saus roeren en op vol vermogen ca. 2 minuten meewarmen. Peterselie boven kopje fijnknippen.
Saus over twee borden verdelen.
Scholfilets erin leggen.
Peterselie erover strooien.
Serveren met pasta en broccoli.
Receptenplein.nl
Home / magnetron folie,