MonChou Tiramonchou Cake
Servings: 1 cake
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 bl. gelatine
- 200 gram MonChou
- 1 dl. koffielikeur
- 125 ml. slagroom
- 75 gram basterdsuiker
- 2 dl. hete sterke koffie
- 1 pak lange vingers
- 1 el. cacaopoeder
Bedek een cakevorm met bakpapier.
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water.
Klop de MonChou met een mixer los en voeg de suiker toe.
Sla in een andere kom de slagroom stijf.
Knijp de gelatine uit en los deze op in de helft van de hete koffie.
Roer hier de koffielikeur door.
Meng dit door de MonChou en spattel er vervolgens de slagroom door.
Doop de lange vingers in de rest van de koffie en leg een laag in de cakevorm.
Verdeel er 1/3 deel van het MonChou mengsel over.
Herhaal dit nog twee keer.
Plaats de de cake tenminste 3 uur in de koelkast.
Haal de cake uit de cakevorm en bestrooi het met cacaopoeder.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 13
Merengue a la Romaine
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 eiwitten
- 100 gr. suieker
- 3 eetlepel(s) honing
- 1 eetlepel(s) korianderzaad versgemalen of uit de vijzel
- 75 gr. pijnboompitten geroosterde
- 200 gr. kwark
- 4 eetlepel(s) grove sinaasaapelmarmelade
- Coulis:
- 3 sinaasappels
- 1 rode grapefruit
- 3 eetlepel(s) suiker
- 1 eetlepel(s) honing
- muntblaadjes
- peper versgemalen
Verwarm de oven op 90 C.
Klop de eiwitten stijf voeg snufje zout toe dan de suiker en de honing.
Spatel de pijnboompitten erdoor, de peper en koriander met een metalen lepel.
Er moet zoveel mogelijk lucht in blijven.
Leg op een bakplaat bakpapier en vorm hierop acht ronde taartjes. doorsnee 8 cm.
Droog in de oven 1 tot 11/2 uur.
Laat tot gebruik in de oven staan.
Meng kwark met de marmelade.
Rasp van het fruit wat schilletjes en kook ze in een suikerstroopje.
Pers de sinaasappels en de grapefruit uit en vermeng het sap met honing en suiker.
Kook in tot een licht gebonden massa en meng de schilletjes en stroop erdoor.
Leg op elk bord een merengue.
Lepel er een dikke laag kwarkmarmelade op en druk de tweede merengue erop.
Lepel wat coulis er rondom.
Garneer met de schilletjes, de munt en de peper
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 13
Grootmoeders cake
Servings: 1 cake
Calories:
Author: Cor Kevenaar
ovenrooster
cakevorm (ca 30 cm)
combi-stoomoven
taartrooster
- 250 g boter
- 250 g kristalsuiker
- 5 eieren M op kamertemperatuur
- 250 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 citroen rasp er van
In een mengkom de boter met de mixer en de gardes op de hoogste stand 2 minuten kloppen.
Vervolgens de suiker toevoegen en het mengsel met de mixer op de hoogste stand opnieuw 2 minuten kloppen.
De eieren er één voor één met de mixer doorkloppen en het volgende ei pas toevoegen als het vorige geheel met de mixer is weg geroerd.
Het zelfrijzend bakmeel in gedeelten (3 of 4 keer) toevoegen en met een spatel door het beslag spatelen.
Tot slot het citroensap en -rasp erdoor scheppen.
De licht ingevette bakvorm met het beslag vullen, de bovenkant met een spatel glad strijken en in het midden in de niet voorverwarmde combi-stoomoven zetten.
De combi-stoomoven op 150 °C en 30% stoom 75 minuten inschakelen.
Na het verstrijken van de baktijd de cake nog 5-10 minuten in de uitgeschakelde oven laten staan.
Vervolgens de cake op een met bakpapier beklede taartrooster of ovenrooster keren zodat de bovenkant onder ligt.
De cake laten afkoelen en in plakken snijden.
Variatie:
Cake met karwij:
Vervang de suiker door rietsuiker en het zelfrijzend bakmeel door 100 g volkorenmeel plus 1 theelepel bakpoeder en 150 g zelfrijzend bakmeel.
Voeg vervolgens nog 2-3 eetlepels karwijzaad met het hierboven aangegeven citroensap aan het beslag toe.
Ga verder te werk zoals hierboven beschreven.
Oveninfo
hetelucht: 150 °C
stoompercentage: 30%
baktijd: 75 minuten
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 13
Creme brulee van Mascarpone
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 gram mascarpone
- 1 gram suiker
- 6 eierdooiers
- 50 gram donkere chocolade
Verwarm de oven voor tot 140° C.
Klop de mascarpone met 2/3 van de suiker en de eierdooiers licht door elkaar en giet het mengsel door een zeef.
Verdeel de mascarpone room over 4 souffle bakjes en zet die op een laagje keukenpier in een ovenschaal (het papier voorkomt dat het mengsel op de bodem van de schaaltjes te heet wordt) Giet kokend water in de ovenschaal tot halverwege de zijkanten van de schaaltjes en schuif de schaal 30 à 35 minuten , of tot de puddinkjes stevig genoeg aanvoelen in de oven.
Haal de souffleschaaltjes er uit en laat ze afkoelen en zet ze daarna in de koelkast om goed koud te laten worden.
Smelt de chocolade en verdeel die gelijkmatig over de mascarponepuddinkjes.
Zet de schaaltjes ±15 minuten terug in de koelkast om de chocolade te laten stollen.
Bestrooi ze daarna met de resterende suiker. Zet de schaaltjes onder een zeer hete ovengrill tot de suiker gekleurd is en borrelt.
Laat ze afkoelen en direct serveren.
Het karameliseren van de suiker gaat een stuk makkelijker met een gasbrander voor huishoudelijk gebruik dan onder een oven grill.
Wij serveren de crème brûlée met bramen en bramensorbet maar ander roodfruit smaakt er ook heerlijk bij.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 13
Romige frambozenpudding
Servings: 3
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 300 g Ardo frambozen zak à 1 kg, diepvries, ontdooid
- 6 blaadje(s) gelatine
- ½ dl sinaasappelsap
- 75 g suiker
- ⅛ l slagroom
- 1 eiwit
- slagroom uit een spuitbus
Wrijf de frambozen door een zeef.
Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water.
Breng het sinaasappelsap met de suiker aan de kook en los er van het vuur af de goed uitgeknepen gelatine in op.
Roer de frambozenpuree erdoor.
Klop de slagroom stijf en klop het eiwit in een vetvrije kom met de mixer met vetvrije gardes stijf.
Spatel de slagroom en het eiwit door het frambozenmengsel.
Verdeel het mengsel over 4 met koud water omgespoelde puddingvormpjes (inh. ± 175 ml) en laat ze in de koelkast opstijven.
Houd de vormpjes enkele tellen in een bakje heet water en keer ze op kleine bordjes.
Garneer met toefjes slagroom.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 13
Zoete Kwarkbroodjes met Rozijnen
Geniet van deze heerlijk zoete kwarkbroodjes als een smakelijk dessert of een feestelijke traktatie bij de koffie!
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 sinaasappel
- 6 eetlepels suiker
- 300 g broodmix voor rozijnenbrood zak à 1000 g
- 150 g rozijnen
- 125 ml slagroom
- 200 g magere kwark
- Poedersuiker voor garnering
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil (de rest van de sinaasappel wordt niet gebruikt).
Meng de broodmix met 2 eetlepels suiker en 180 ml water in een kom en kneed het deeg goed door.
Voeg aan het einde van het kneden de rozijnen en de sinaasappelrasp toe aan het deeg en kneed deze er goed doorheen.
Dek het deeg af en laat het 30 minuten rijzen op een warme plek.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er langwerpige broodjes van.
Leg ze op de bakplaat.
Laat de broodjes onder een vochtige theedoek op een warme plek rijzen tot ze in omvang verdubbeld zijn.
Bak de broodjes in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Laat de broodjes afkoelen.
Klop de slagroom met de resterende suiker stijf en meng de kwark erdoor.
Snijd de bovenkant van de afgekoelde broodjes open en vul ze met het kwarkmengsel.
Bestrooi de gevulde broodjes eventueel met poedersuiker.
Wijnadvies:
Een licht mousserende witte wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij de zoete smaak van de kwarkbroodjes en vormt een feestelijke afsluiting van de maaltijd.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 8g | Vet: 20g | Zout: 0.5g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 13
Peer-Cake met Gepaneerde IJsbolletjes
incl. baktijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Kevenaar
- 200 g boter
- 1 pak cakemix 450 g
- 3 eieren
- 50 ml halfvolle melk
- 1 zakje amandelschaafsel 45 g
- 2 rijpe handperen
- 125 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 bolletjes roomijs kaneel met stoofpeertjes bak à 1 l
Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een cakevorm in.
Mix de boter zacht met behulp van een mixer.
Voeg de cakemix, eieren en melk toe aan de zachte boter en klop gedurende 1 minuut tot een glad geheel.
Mix vervolgens nog 5 minuten.
Giet het beslag in de ingevette cakevorm en bak in het midden van de oven gedurende 60-70 minuten, of tot de cake gaar is.
Laat de cake afkoelen en snijd het in 4 plakken.
Rooster het amandelschaafsel lichtbruin in een droge koekenpan en laat het afkoelen.
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
Verdeel de slagroom over de plakken cake.
Garneer met de partjes peer.
Rol de ijsbolletjes snel door het amandelschaafsel en plaats ze naast de cake op de borden.
Geniet van deze heerlijke combinatie van peer-cake met gepaneerde ijsbolletjes, een verrukkelijk nagerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid!
Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een dessertwijn zoals een Sauternes past goed bij dit nagerecht.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 7g | Vet: 30g | Zout: 0.3g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 13
Clafoutis Limousin (kersengebak)
Servings: 8
Calories:
Author: Cor Klaar
- 500 g kersen vers ontpit of uit pot
- 2 ½ deciliter melk
- 75 g bloem
- 3 eieren M
- 75 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- zout
- poedersuiker
- boter om in te vetten
Oven voorverwarmen op 190 °C.
Taartvorm invetten met boter.
Kersen over bodem van taartvorm verdelen (kersen uit pot eerst goed laten uitlekken).
In kom melk, bloem, eieren, suiker, vanillesuiker en snufje zout tot luchtig beslag kloppen.
Beslag over kersen schenken en schaal in midden van oven schuiven.
Clafoutis in 40 à 45 minuten gaar en goudbruin bakken.
Vorm uit oven halen en clafoutis bestrooien met poedersuiker.
Warm serveren.
U kunt de clafoutis met verschillende soorten fruit maken, bijvoorbeeld met abrikozen, perziken uit blik of met verse frambozen of bramen.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 13
Broccolitaart 6
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
Voor de korst:
- 200 g bloem of gebuild tarwemeel
- 100 g boter
- water
- snufje zout
- of snelle oplossing: 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
Voor de vulling:
- 250 g broccoli
- 2 eieren
- 125 ml creme fraiche
- 200-250 g Camenbert
- 100 g cashewnoten
- peper
Snijd de boter door het meel en verwerk het met de vingers of met de kneedhaken van de mixer tot een kruimelige massa.
Doe dan zoveel koud water erbij als nodig is om een goed samenhangende deegbal te krijgen die bij het kneden en verwerken geen barstjes vertoont.
Bekleed met dit deeg, of met de 4 plakjes ontdooid bladerdeeg een vuurvaste quichevorm of een springvorm.
Prik gaatjes in het deeg en bak het 10 minuten voor bij een temperatuur van 200°.
Voor de vulling:
Breng een royale hoeveelheid water aan de kook.
Haal ondertussen van de broccoli de roosjes af en schil de stronk, snijd deze in kleine stukjes.
Was de groente en blancheer deze 5 minuten in het kokende water.
Afgieten en goed laten uitlekken.
Klop eieren en creme fraiche met peper en een heel klein beetje zout los in een kom.
Snijd de camenbert in kleine stukjes.
Verdeel de broccoli over de bodem van de deegbak.
Verdeel hierover de kaas en cashewnoten en schenk tenslotte het ei-creme fraiche mengsel erover.
De taart in 25-30 minuten bij 200° afbakken.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 13
Bananencake van Onbekende Auteur
Servings: 1 cake
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 75 gram boter
- boter voor de vorm
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- mespunt zout desgewenst 1 flinke theelepel
- gemberpoeder
- 2 eieren
- 1 grote rijpe banaan
- 3 eetlepel(s) geraspte kokos
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepel(s) melk
- poedersuiker om te bestrooien
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrijk de vorm met boter en bekleed de bodem en de lange kanten met een velletje bakpapier om het storten te vergemakkelijken.
Klop de boter, de suiker, het zout en desgewenst het gemberpoeder met de mixer of in de foodprocessor tot een licht en luchtig mengsel.
Meng er een voor een de eieren door.
Prak de gepelde banaan met de kokos fijn met een vork en meng door het botermengsel.
Spatel er de gezeefde bloem en de melk door.
Schep het beslag in de vorm en laat de cake in 1 uur tot 75 minuten gaar en goudbruin bakken.
Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem op een rooster om verder af te koelen.
Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 13