Frambozenexplosie Muffins
Deze luchtige frambozenexplosie muffins zijn gevuld met sappige frambozen en afgetopt met een romige slagroomtoef – perfect voor iedere gelegenheid!
inclusief baktijd en afkoelen40 minuten min
Servings: 24 personen
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar
muffinvormpjes
Cakevormpjes
- 4 blikken frambozen à 75 g of 4 bakjes verse frambozen
- 2 pakken mix voor muffins 300 g per pak
- 250 gram boter of margarine op kamertemperatuur
- 6 eieren
- 1 spuitbus slagroom
Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3.
Laat de frambozen goed uitlekken in een zeef.
Zet de muffinvormpjes, die bij de mix in het pak zitten, op de bakplaat.
Klop met een mixer, op de laagste stand, de boter glad.
Voeg de muffinmix toe en mix verder op de laagste stand.
Breek de eieren in een apart bakje en voeg ze toe aan het beslag.
Mix tot het een glad beslag is geworden.
Mix nog een minuut op de hoogste stand.
Schep voorzichtig de frambozen door het beslag en vul de cakevormpjes voor ongeveer 2/3 deel met het beslag.
Bak de muffins in 20 à 25 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze afkoelen.
Spuit vlak voor het serveren een flinke toef slagroom op de muffins en leg er eventueel 1 of 2 verse frambozen op.
Geniet van deze heerlijke frambozenexplosie muffins
Serveertip:
Deze muffins zijn perfect als traktatie bij de koffie of als onderdeel van een zomerse brunch.
Wijnadvies:
Een lichte mousserende rosé, zoals een Prosecco Rosé, past goed bij de zoete en fruitige smaken van deze muffins.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.3g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / muffinvormpjes / Pagina 2
Pasteis de Nata - Portugese Custardtaartjes
Deze heerlijke Pasteis de Nata, traditionele Portugese custardtaartjes met een vleugje kaneel en een knapperige bladerdeegkorst, zijn perfect voor feestelijke gelegenheden of als zoete traktatie bij de koffie.
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 12 muffins
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 2 eetlepels kaneel
- 250 ml melk
- 100 g suiker
- 1 vanillestokje uitgeschraapt
- 10 g maizena
- 1 tl citroenrasp
- 2 eidooiers
- 1 ei
- Poedersuiker om te bestrooien
- 1 eetlepel boter
Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte).
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en smeer de muffinvormpjes in met boter.
Verwarm langzaam de melk, suiker, het merg van het vanillestokje en de citroenrasp in een steelpan.
Meng de maizena met wat water en roer dit door de melk.
Breng het mengsel aan de kook en laat het daarna direct afkoelen.
Roer vervolgens de eidooiers en het ei goed door het mengsel.
Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier, bestrooi het met kaneel en rol het deeg weer op.
Snijd het deeg in plakjes van 2 cm.
Rol elk plakje deeg plat en verdeel ze over de muffinvormpjes.
Vul de deegbakjes voor driekwart met het puddingmengsel en bak ze in ca.
30 minuten goudbruin.
Laat de Pasteis de Nata afkoelen en bestrooi ze met een beetje poedersuiker.
Serveer ze lauwwarm.
je kunt het deeg ook 10 min. voorbakken. Duw met een lepel het deeg weer plat in het midden. Vul ze daarna af en bak ze in 15 min. op 170° C boven-/ onderwarmte. Zo wordt het bladerdeeg bijzonder krokant.
Wijnadvies:
Serveer met een glas lichte, mousserende wijn zoals een Prosecco of een zoete witte wijn zoals een Moscatel.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / muffinvormpjes / Pagina 2