Oesters in bieslookvinaigrette
snel te maken
Ingrediënten
- 6 oesters
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- ½ eetlepel Thaise vissaus
- 2 theelepel vloeibare honing
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 sprietjes bieslook
Instructies
- Oesters openen met oestermesje, oesters uit schelp nemen, oestervocht opvangen en door theezeefje schenken.
- Oesters tot gebruik in koelkast zetten.
- Diepe gedeelte van schelpen onder koud water schoonspoelen en droogdeppen met keukenpapier.
- In kommetje balsamicoazijn, oestervocht, vissaus en honing door elkaar roeren.
- Olie in dun straaltje al roerend toevoegen tot egale dressing ontstaat.
- Bieslook klein knippen en aan dressing toevoegen.
- Oesters terugleggen in schelp en dressing erover scheppen.
- Oesters op schaal serveren.