Recept afdrukken
No ratings yet

Tartelettes met Griet en Jonge Prei

Recept categorieën: Tussengerecht, Vis, Voorgerechten
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 6
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 350-400 g gefileerde griet in 12 stukken gesneden
  • ½ dl droge witte wijn
  • 1 dl visbouillon
  • 1 ¾ dl slagroom
  • 350 g prei in dunne ringen
  • 15 g boter
  • Zout en versgemalen witte peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg iets uit en bekleden hiermee de ingevette vormpjes.
  • Bak ze blind in de oven gedurende 10 minuten.
  • Verwijder de vulling en bak de tartelettes nog 5-10 minuten totdat ze lichtbruin zijn.
  • Leg de stukken vis naast elkaar in een beboterde ovenschaal.
  • Schenk de witte wijn en visbouillon erover.
  • Breng tegen de kook aan op het fornuis.
  • Dek af met beboterd aluminiumfolie en zet 1 minuut in de oven.
  • Schep de vis uit de schaal en houd het warm.
  • Laat het kookvocht op hoog vuur inkoken tot een dikke saus.
  • Voeg de room en de helft van de prei toe.
  • Laat het inkoken tot sausdikte.
  • Verhit de boter en bak de rest van de prei met zout en peper gedurende 5 minuten zachtjes.
  • Verdeel de gebakken prei over de tartelettes en leg de vis erbovenop.
  • Verwarm nog 3 minuten in de hete oven.
  • Schep een beetje saus over de vis voor het serveren.

Notities

Geniet van deze tartelettes met griet en jonge prei als verfijnd voor- of tussengerecht!