Lasagne Bombe met Kreeft en Spinazie
Deze luxe Lasagne Bombe met kreeft en spinazie, gecombineerd met een romige kreeftensaus en zeekraal, is een verfijnd en indrukwekkend gerecht voor een feestelijk diner.
Servings: 6
Calories: 850kcal
Author: Cor Klaar
kookpan
pastamachine
Ronde uitsteekvorm
- Voor het Pastadeeg:
- 400 g grano duro
- 200 g eidooier
- Olijfolie
- Water
- Zout
- Vulling:
- 6 kreeften
- 1 kg spinazie
- 250 g zeekraal
- 9 tomaten
- Voor de Saus:
- 50 g boter
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 60 g bloem
- 1 dl witte wijn
- 30 ml cognac
- ½ liter kreeftenfond
- 1 dl room
- Voor de Vinaigrette:
- 1 dl rode wijnazijn
- 1 dl kreeftenfond
- 3 dl olijfolie
- 1 bosje basilicum fijngehakt
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Balsamico naar smaak
- Garnering:
- Geraspte kaas
- Verse basilicumblaadjes
Pastadeeg: Meng grano duro met eidooier, zout, olijfolie en water tot een soepel deeg.
Laat het deeg rusten.
Vulling: Pocheer de kreeften kort in kokend water, laat ze afkoelen en verwijder het vlees.
Blancheer spinazie en zeekraal, spoel koud af en laat uitlekken.
Snijd de tomaten in vieren en bewaar het vruchtvlees.
Saus: Smelt de boter, fruit de sjalot, voeg bloem toe en maak een roux.
Voeg witte wijn en een deel van de kreeftenfond toe.
Roer tot glad en voeg de rest van de kreeftenfond, room en cognac toe.
Breng op smaak.
Vinaigrette: Meng azijn, kreeftenfond, zout, peper en voeg langzaam de olijfolie toe tot een emulsie.
Breng op smaak met balsamico en voeg gehakte basilicum toe.
Lasagne: Rol het pastadeeg dun uit en steek 18 grote en 18 kleine cirkels uit.
Kook ze 6 minuten in kokend water en laat ze drogen.
Plaats de grote cirkels in vormen.
Verdeel kreeftenvlees, saus, spinazie, tomaat, zeekraal in lagen over de lasagnevormen en dek af met pastadeeg.
Laat opstijven in de koeling.
Bestrijk de buitenkant met water, rol door geraspte kaas en bak 10 minuten in een oven van 180°C.
Verwarm het kreeftenstaartvlees in visfond.
Dresseren: Snijd de lasagne bombe doormidden en plaats op borden.
Serveer met het staartvlees en schep vinaigrette eromheen.
Garneer met gefrituurde basilicumblaadjes.
Wijnadvies:
Serveer deze kreeften lasagne met een volle, rijke witte wijn zoals een Chardonnay of een Pouilly-Fuissé. De romige textuur en frisse zuren passen goed bij de kreeft en de saus.
Calories: 850kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 45g | Vet: 50g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pastamachine
Ravioli met Spinazie, Geitenkaas en Ricotta
Ravioli. Heerlijke zachte gevulde kussentjes van pastadeeg met - dit keer - een vegetarische vulling van Spinazi, Ricotta en Geitenkaas. Ravioli hoeft niet echt in een saus te zwemmen. Het kan natuurlijk wel maar vaak overheerst dan de saus in plaats van de smaakmakende vulling. Daar heb je niet al die moeite voor gedaan. Deze ravioli wordt na het koken door wat gesmolten roomboter met Salie geschept. Meer niet. Het beste meel dat je kunt gebruiken is pastameel. Tegenwoordig redelijk goed verkrijgbaar in Nederland, maar ik kijk vaak een vriendin, of mijn zus heel lief aan wanneer die weer een keer naar Italie gaan. De gereedschappen die je nodig hebt zijn een pastamachine en Ravioli uitstekers, of zoals ik, een Ravioli plank voor meerdere Ravioli tegelijk.Lees meer: https://www.mijnzuskooktvandaag.nl/products/ravioli-met-spinazie-geitenkaas-en-ricotta/
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
huishoudfolie
pastamachine
Ravioli steker
- 330 gram Pasta meel
- 3 Eieren
- 3 Theelepels Volle melk
- 1 flinke Theelepel zout
Vulling:
- 400 gram Spinazie gewassen
- 3 teentjes Knoflook fijngehakt
- 125 gram Geitenkaas
- 1 bakje Galbani Ricotta
- Peper en Zout
- Scheutje olijfolie
Garnering:
- Handjevol Pijnboompitjes
- driekwart pakje Roomboter
- 3 Blaadjes Salie
De pasta maken:
In een keukenmachine met het kneedmes meng je alle ingrediënten totdat ze bolletjes gaan vormen, of 1 grote bol.
Daarna kneed je het op je werkblad met de hand tot een heerlijke zachte bol deeg.
Verpak in huishoudfolie en laat rusten in de koelkast.
De vulling maken:
In een wok doe je een scheutje olijfolie.
Dan roerbak je beetje bij beetje de spinazie.
Voeg op het eind de knoflook toe.
Je zult waarschijnlijk een hoop vocht onderin de wok krijgen.
Daarom moet je eerst de spinazie grondig afgieten, druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
Leg de spinazie even op een snijplank en snijd het met een groot mes nog wat fijner.
Doe het in een kom en meng de beide kazen erdoor.
Maak op smaak met peper en zout.
Zet in de koelkast om af te koelen en wat op te stijven.
Rol de pasta met je pastamachine tot platte vellen.
Niet al te dun, bij mij is stand 6 voldoende.
Dan is het afhankelijk van het gereedschap dat je gebruikt maar het komt erop neer dat je het deeg vult met het mengsel.
Probeer zo min mogelijk lucht in de kussentjes te krijgen.
Met een Ravioli steker of gekartelde roller:
Verdeel theelepels vulling over de onderste laag pasta.
Leg de bovenste laag voorzichtig eroverheen en probeer lucht tussen de vulling en de pasta zoveel mogelijk te vermijden.
Druk de bovenste laag stevig om de vulling heen en steek - of snijd - deze uit met de Ravioli steker.
Met een mal:
Zorg ervoor dat er voldoende bloem op de mal zit anders blijven ze plakken aan de mal.
Leg het onderste vel op de mal en druk deze licht aan op de randen.
Druk met je vingers of met de bijgeleverde drukvorm het deeg in de vormpjes naar beneden om een kuiltje te maken.
Vul de kuiltjes met vulling.
Leg de bovenste laag pasta eroverheen en met het bijgeleverde deegrollertje rol je over de bovenste laag en verwijder je het overtollige deeg.
Dit gebruik je weer voor de volgende laag.
Herhaal dit tot al je deeg op is, of je vulling.
Overgebleven deeg kan je prima invriezen trouwens.
Breng een ruime pan water met veel zout aan de kook en kook de Ravioli in zo'n 6 a 9 minuten gaar afhankelijk van de 'bite' die je wilt.
Terwijl de pasta aan het koken is verhit je een grote koekenpan of wok en bak je eerst de Pijnboompitten bruin, doe die in een kommetje.
In dezelfde pan doe je nu de Salie, bak die eventjes droog in de pan, dan smelt je op een laag pitje de boter.
Giet de ravioli af en doe deze bij de Salieboter.
Schep het op een bord, strooi kaas en pijnboompitjes eroverheen.
Receptenplein.nl
Home / pastamachine
Zelfgemaakte Pasta Maken met Verse Eieren
Verse pasta maken is eenvoudig en het resultaat is heerlijk! Gebruik Italiaanse tarwebloem voor extra stevigheid en kleur, of kies voor goede kwaliteit tarwebloem voor een even smaakvol resultaat.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 360kcal
Author: Cor Klaar
pastamachine
Schone werkoppervlakte
- 400 gram bloem
- 4 eieren
- 10 ml olijfolie
Meng in een keukenmachine de bloem, eieren en olijfolie gedurende 15 seconden tot een kruimig mengsel ontstaat.
Controleer de consistentie door het kruim vast te pakken.
Is het te droog, voeg dan wat water toe (vul een eierdopje met water en giet dit in de keukenmachine).
Laat de machine nog een paar rondes draaien.
Kneed het kruimelige deeg op een schoon werkoppervlak tot een bal.
Gebruik een pastamachine om vellen deeg te maken.
Vouw het deeg in drieën en voer het herhaaldelijk door de pastamachine totdat het zijdezacht aanvoelt.
Snijd de vellen in de gewenste pastavormen (zoals spaghetti of tagliatelle).
Hang de pasta eventueel te drogen voordat je het kookt.
Kookinstructies:
Kook de verse pasta beetgaar in kokend water.
Voeg geen olie toe aan het kookwater.
Als je de pasta van tevoren kookt, spoel het dan af met koud water en bewaar het.
Voor serveren, dompel het kort onder in kokend water om op te warmen.
Serveer de gekookte pasta met saus naar keuze, zoals een doperwtensaus of Italiaans roodlof (treviso).
Voor een mooie presentatie van spaghetti op het bord, wikkel ze draaiend om een vork en laat ze van de vork op het bord glijden.
Wijnadvies:
Serveer de zelfgemaakte pasta met een lichte witte wijn, zoals een Pinot Grigio, of een frisse Sauvignon Blanc. Perfect om de eenvoud en smaken van de verse pasta te complementeren.
Calories: 360kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 12g | Vet: 5g | Zout: 0.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / pastamachine