Tomatentaartje met kappertjes

Tomatentaartje met kappertjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • rond uitsteekvormpje Ø 8 cm , of glas

Ingrediënten

  • 8 sneetjes wit casinobrood rond
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 3 takjes oregano
  • peper
  • 2 eetlepels kappertjes

Instructies

  • Met uitsteekvormpje 8 rondjes uit brood steken.
  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud
  • water en ontvellen.
  • Tomaten in blokjes snijden van ca. 1 cm. In wok of hapjespan olie verhitten.
  • Tomatenblokjes met snufje zout in ca. 5 minuten op middelhoog vuur al omscheppend bijna gaar bakken.
  • Intussen broodrondjes roosteren.
  • Van oregano 4 kleine topjes van takjes afknippen voor garnering.
  • Rest van blaadjes van takjes rissen.
  • Tomatenblokjes op smaak brengen met zout, peper en oregano.
  • Broodrondjes dik besmeren met tomatenmengsel.
  • Kappertjes erover verdelen.
  • Telkens twee broodrondjes als taartjes op elkaar zetten.
  • Taartje op bordje zetten.
  • Garneren met oregano.

Tartaartje van paprika

Tartaartje van paprika

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Voorgerechten
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • 1 rond uitsteekvormpje Ø 8cm

Ingrediënten

  • 4 stengels bleekselderij
  • zout
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 100 g zachte geitenkaas Bettinne Blanc,
  • 15 g basilicum verse
  • 2 theelepels witte wijn azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper versgemalen

Instructies

Voorbereiden:

  • Bleekselderij wassen en in lengte in dunne repen snijden.
  • Repen in blokjes van ca. 1/2 cm snijden.
  • In (steel)pan water met weinig zout bleekselderij ca. 1 'minuut koken.
  • In vergiet afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in dunne repen snijden.
  • Reepjes in blokjes van 1/2 cm snijden.
  • Geitenkaas in kleine blokjes snijden.
  • 4 Kleine blaadjes basilicum achterhouden voor garnering, rest in kopje fijnknippen. In kom azijn en 2 eetlepels olie door elkaar roeren.
  • Bleekselderij, paprika en kaas erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met peper.

Bereiden:

  • Basilicum door de salade scheppen.
  • Vormpje midden op plat bord zetten.
  • 1/4 Deel van groenten erin scheppen en gladstrijken.
  • Vormpje voorzichtig van taartje verwijderen.
  • Op zelfde manier op drie borden elk taartje maken.
  • Naast taartjes theelepel olie scheppen.
  • Olie garneren met blaadje basilicum.