Spruitjes met roergebakken rundvlees

Spruitjes met roergebakken rundvlees

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

  • koekenpan met antiaanbaklaag
  • roosteren
  • Opschep lepel

Ingrediënten

  • 250 g zilvervliesrijst
  • 50 g pecannoten grofgehakt
  • 400 g spruitjes panklaar
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 g runderreepjes
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 rode paprika's in blokjes
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 100 g cheddar kaas, in blokjes

Instructies

  • Zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Pecannoten in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen.
  • Spruitjes 5 minuten koken en afgieten.
  • Intussen in wok olie verhitten.
  • Runderreepjes 3 minuten roerbakken, afblussen met sojasaus en pittig op smaak brengen met peper.
  • Paprika, spruiten en sinaasappelsap erdoor roeren en 5 minuten al omscheppend bakken.
  • Kaas op het laatst door spruitjesschotel scheppen (kaas niet helemaal laten smelten).
  • Rijst over vier borden verdelen en spruitjesschotel erop leggen.
  • Pecannoten erover strooien.

Notities

Spruitjes zitten boordevol vitamine C en zijn daarmee een ideale wintergroente.
Kook ze - in tegenstelling tot andere groenten - in ruim water.
Op die manier gaat er zo min mogelijk vitamine C verloren.
Door de kooktijd kort te houden worden 'kookluchtjes' en 'het zwaar op de maag liggen' voorkomen.

Spinazie-pannenkoeken

Spinazie-pannenkoeken

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Pannenkoeken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 8 kant-en-klare pannenkoeken koelvers
  • 1 zakje pijnboompitten 65 g
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 zakken panklare spinazie à 300 g
  • 1 doosje Castello kaas, 150 g
  • 50 g rozijnen
  • zout
  • peper

Instructies

  • Pannenkoeken verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • In droge koekenpan pijnboompitten roosteren.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • In wok olie verhitten.
  • Knoflook ca. ½ minuut bakken.
  • Spinazie toevoegen en ca. 3 minuten roerbakken.
  • Kaas verkruimelen boven spinazie.
  • Pijnboompitten en rozijnen toevoegen en geheel goed mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Spinaziemengsel verdelen over pannenkoeken en oprollen.

Notities

Lekker met frisse salade.

Snelle zalmmousse

Snelle zalmmousse

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 pakjes gerookte zalm à 100 g
  • 1 zakje bieslook verse 25 g
  • ½ pakje MonChou zacht en luchtig à 200 g
  • versgemalen peper
  • 4 sneetjes boerenvolkoren sesambrood

Instructies

  • Helft van zalm in kleine stukjes snijden.
  • Bieslook fijnknippen, 8 sprietjes apart houden voor garnering.
  • MonChou, zalm en bieslook mengen.
  • Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
  • Mousse over rest van plakjes zalm verdelen en oprollen.
  • Rolletjes zalm over vier bordjes verdelen.
  • Brood roosteren en diagonaal doorsnijden.
  • Zalmrolletjes garneren met bieslook en serveren met brood.