Recept afdrukken
No ratings yet

Haring en Bietenspiesjes met Pittige Tapenade

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 gekookte bietjes
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 15 gram verse peterselie fijngeknipt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 maatjesharing filets
  • 12 Amsterdamse uien uit een pot

Instructies

  • Rasp de gekookte bietjes boven een schaal.
  • Hak de zwarte olijven fijn en meng ze met de olijfolie, fijngesnipperde rode ui, kappertjes en fijngeknipte peterselie door de geraspte bietjes.
  • Breng de bietentapenade op smaak met citroensap, zout en peper en laat deze minstens 15 minuten staan.
  • Snijd de haringfilets in de lengte in 3 repen.
  • Rol de repen haringfilet op en steek ze afwisselend met de Amsterdamse uien aan satéstokjes.
  • Herhaal dit proces tot je 4 spiesjes hebt gemaakt.
  • Leg de spiesjes op elk bord en serveer ze met een kommetje bietentapenade ernaast.

Notities

  • Serveer de haring spiesjes als voorgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank.
  • Serveer met knapperig brood en boter voor een complete smaakervaring.

Wijnadvies:

De zoute smaak van de haring en de hartige bietentapenade gaan goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.