Haring en Bietenspiesjes met Pittige Tapenade
Porties: 4 personen
Equipment
Ingrediënten
- 2 gekookte bietjes
- 12 zwarte olijven zonder pit
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 1 eetlepel kappertjes
- 15 gram verse peterselie fijngeknipt
- 2 eetlepels citroensap
- 4 maatjesharing filets
- 12 Amsterdamse uien uit een pot
Instructies
- Rasp de gekookte bietjes boven een schaal.
- Hak de zwarte olijven fijn en meng ze met de olijfolie, fijngesnipperde rode ui, kappertjes en fijngeknipte peterselie door de geraspte bietjes.
- Breng de bietentapenade op smaak met citroensap, zout en peper en laat deze minstens 15 minuten staan.
- Snijd de haringfilets in de lengte in 3 repen.
- Rol de repen haringfilet op en steek ze afwisselend met de Amsterdamse uien aan satéstokjes.
- Herhaal dit proces tot je 4 spiesjes hebt gemaakt.
- Leg de spiesjes op elk bord en serveer ze met een kommetje bietentapenade ernaast.
Notities
- Serveer de haring spiesjes als voorgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank.
- Serveer met knapperig brood en boter voor een complete smaakervaring.