Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Chocoladepudding

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Dessert, Nagerecht
Porties: 4 personen
calorieën: 650kcal
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 2 liter halfvolle melk
  • ½ liter room
  • 8 eetlepels fijne suiker
  • 500 g pure chocolade
  • 4 eetlepels aardappelzetmeel

Instructies

  • Giet de melk, room en chocolade in een grote pan en verwarm het bijna tot het kookpunt.
  • Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  • Voeg de suiker toe aan de pan en roer goed door tot de suiker volledig is opgelost.
  • Meng het aardappelzetmeel met een beetje water om een glad papje te vormen.
  • Voeg het aardappelzetmeel mengsel langzaam toe aan de pan terwijl je continu roert met een garde.
  • Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt en de gewenste consistentie heeft bereikt.
  • Verdeel de chocoladepudding direct over de schaaltjes.
  • Laat de pudding afkoelen en opstijven in de koelkast voor minstens 1 uur voordat je serveert.

Notities

Wijnadvies:

Een glas zoete rode wijn zoals een Ruby Port past goed bij deze romige chocoladepudding, de rijke smaken vullen elkaar mooi aan.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 12g | Vet: 40g | Zout: 0.2mg | Sugar: 40g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Witte Chocolademousse met Frambozen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 100 g diepvries frambozen bakje à 300 g
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur
  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • Schil van 1 sinaasappel
  • 200 g witte chocolade in stukjes
  • 1 doosje 6 cups gepasteuriseerd vloeibaar eiwit

Instructies

  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  • Meng de frambozen met de helft van de suiker en 1 eetlepel sinaasappellikeur, en laat ze ontdooien.
  • Verwarm in een steelpan de helft van de slagroom.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp 1 eetlepel schil.
  • Roer het vanillemerg, de sinaasappelrasp en de overgebleven eetlepel sinaasappellikeur door de room en laat de chocolade erin smelten.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Knijp de gelatine uit en los het op in de warme chocoladeroom.
  • Zet de pan in een bak met koud water en laat het mengsel afkoelen tot het lobbig wordt.
  • Roer af en toe.
  • Klop intussen het eiwit in een vetvrije kom tot stijve pieken, voeg de rest van de suiker toe en klop nog even door.
  • Klop in een andere kom de rest van de slagroom bijna stijf.
  • Spatel voorzichtig het lobbig geworden chocolademengsel door het eiwit en vervolgens de slagroom erdoor.
  • Verdeel de mousse over schaaltjes en dek af met plasticfolie.
  • Laat het 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Verdeel de ontdooide frambozen en het vrijgekomen vocht over de schaaltjes met chocolademousse.

Notities

Wijnadvies: Een mousserende witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een Brachetto d'Acqui vormt een feestelijke combinatie met de romige chocolademousse en de frisse frambozen. Hun zoetheid en lichte bubbels passen goed bij de verfijnde smaken van dit dessert.

Cool toetje
Recept afdrukken
No ratings yet

Cool toetje

Recept categorieën: Nagerecht
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • Yoghurt op vrucht aardbei/mango, rabarber of Aloevera 500 ml -naar keuze
  • Slagroom
  • Vers seizoenfruit
  • Bert & Erniekoekjes König Krümel of mueslireep naar keuze

Instructies

  • Vruchten goed door yoghurt roeren
  • Yoghurt over de schaaltjes verdelen en minimaal 1 uur in de vriezer zetten
  • Serveren met geklopte slagroom en/of stukjes seizoenfruit
  • Ook lekker met koekjes naar keuze of stukjes mueslireep

Chocotoetje
Recept afdrukken
No ratings yet

Chocotoetje

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Nagerecht
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter chocoladevla
  • 2 appels naar keuze
  • 1 theel. kaneel
  • 100 g muesli krokant kokos-hazelnoot
  • klontje boter

Instructies

  • Schil de appels, snijd ze in stukjes en stoof ze in boter met kaneel beetgaar
  • Laat ze iets af koelen
  • Verdeel de appel over de (glazen) schaaltjes en voeg dan chocoladevla en muesli toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Crêpes Empire

voor een vorstelijke twist aan je pannenkoekenervaring, presenteren we de Crêpes Royale. Deze zoete, weelderig gegarneerde flensjes uit Frankrijk zullen je smaakpapillen betoveren. Volg dit recept voor een koninklijk dessert dat je gasten versteld zal doen staan
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 dl melk
  • 50 g suiker
  • Snufje zout
  • 3 eieren
  • Boter
  • 3 dl dikke vanillesaus
  • 75 g bitterkoekjes
  • Likeurglas Curaçao
  • 1 blik ananas
  • 1 dl bessengelei

Instructies

  • Bak dunne flensjes van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke manier.
  • Bereid ondertussen een vanillesaus met een vulling van verkruimelde bitterkoekjes en blokjes in Curaçao getrempeerde ananas.
  • Bedek de flensjes met een royale laag vanillesaus, rol ze op en schik ze naast elkaar op een schotel.
  • Garneer met een kunstig streepje rode bessengelei.
  • Serveer warm en geniet van deze vorstelijke traktatie.

Notities

Variatie 1:

Laat de bitterkoekjes weg en gebruik ander gemengd fruit als vulling.

Variatie 2:

Vul de flensjes met bessencompote en flamber met rum voor een spectaculair effect.