Recept afdrukken
No ratings yet

Pikante Gamba's met Groene Pepermayonaise

Bereidingstijd13 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Mexico
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 369kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 500 g reuzengarnalen rauw en ongepeld (uit diepvries, ontdooid)
  • 2 eetlepels jalapeñopeperreepjes pot à 225 g
  • 1 zakje verse koriander 15 g
  • 1 eetlepel limoensap
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook in plakjes

Instructies

  • Laat de reuzengarnalen uitlekken op keukenpapier.
  • Pureer de jalapeñopeper samen met de koriander (incl.
  • en het limoensap in een keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer tot een groene pasta.
  • Meng de mayonaise door de groene pasta en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de garnalen en plakjes knoflook toe.
  • Bak de reuzengarnalen 2-3 minuten op matig hoog vuur, tot ze gaar zijn.
  • Schep de garnalen op borden en serveer de jalapeño mayonaise in kleine kommetjes erbij.

Notities

Wijnadvies:

Deze pittige garnalen met groene jalapeño mayonaise gaan goed samen met een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Verdejo uit Spanje.

Nutrition

Calories: 369kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 22g | Vet: 31g | Zout: 0.8mg | Sugar: 1g