Citroenschuimtaart van Astrid Veltman
Recept categorieën: Taart
Servings: 6
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 6 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 2 citroenen
- 225 gram suiker
- 3 eieren
- 20 gram custardpoeder
- 30 gram boter
Bekleed een taartvorm van 24 cm doorsnee met het bladerdeeg, leg er een stuk bakpapier en een steunvulling op en bak de bodem in een op 225°C voorverwarmde oven in ± 25 minuten gaar.
Haal de bonen en het bakpapier eruit en bak de taartbodem dan nog 10 minuten.
Rasp de citroenen en pers ze uit.
Splits de eieren.
Klop de eidooiers met 100 gr suiker dik.
Roer de custard met wat water los en bind hiermee 4 dl kokend water.
Roer dit bij de dooiermassa, schenk het terug in de pan en laat het al roerend binden, zonder te koken.
Roer er het citroensap, de rasp en de boter door en schenk deze massa in de taartbodem.
Klop de eiwitten met de bij beetjes toegevoegde suiker stijf, bedek de taart hiermee en laat hem onder een verwarmde grill even bijkleuren.
Receptenplein.nl
Home / steunvulling / Pagina 2
Amandeltaartje met citroen
Recept categorieën: Taart
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Voor het deeg:
- 200 gram gezeefde bloem
- 25 gram suiker
- 1 mespunt zout
- 100 gram koude boter in blokjes
Voor de vulling:
- 75 gram boter
- 100 gram fijngemalen amandelen
- 200 gram suiker
- de geraspte schil en het sap van 2 citroenen
- 4 eieren
- poedersuiker
Deeg:
Meng de bloem met de suiker en het zout, maak in het midden een kuiltje,
doe de boter hierin en kneed het snel door.
Voeg 2 eetlepels ijswater toe en kneed het snel tot een samenhangend deeg.
Vorm het deeg tot een bal en laat die afgedekt in de koelkast 1 uur rusten.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed de vorm met het deeg, zodat een rand van 2 cm hoog ontstaat.
Bedek het deeg met bakpapier, vul het met een steunvulling en bak de bodem
15
minuten in het midden van de oven.
Verwijder het bakpapier en de steunvulling.
Vulling:
Smelt de boter.
Meng de amandelen, de suiker, de citroenschil en het sap, de boter en de
eieren en pureer het tot een smeuïge massa.
Verdeel de amandelmassa over de deegbodem en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart nog 15 minuten in het midden van de oven en laat hem afkoelen.
Schep de poedersuiker in een zeefje en bestuif de bovenkant van de taart hier
royaal mee.
American cooki
Receptenplein.nl
Home / steunvulling / Pagina 2
Anijzige Quiche met Venkel en Pastinaak
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
Voor het deeg:
- 200 gram gezeefde bloem
- 1 theelepel zout
- 100 gram koude boter in blokjes
- 1 ei
- 1 eetlepel water
- 1 mespuntje anijspoeder
- Boter om in te vetten
Voor de vulling:
- 50 gram pastinaak in kleine blokjes
- Sap van 0.5 limoen
- 50 gram venkel dun gesneden
- 100 gram spekjes
- 3 takjes dragon alleen de blaadjes
- 3 eieren
- 150 ml slagroom
- 200 ml melk
- Peper en zout naar smaak
Eventueel:
- plakjes Chaumes roodbacteriekaas
Voor het deeg:
Meng in een keukenmachine de bloem, zout, koude boter en anijspoeder tot een kruimelig deeg.
Voeg vervolgens het ei en water toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een lap van Ø 33 cm en bekleed hiermee de ingevette quichevorm.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de bodem 15 minuten blind.
Voor de vulling:
Blancheer de pastinaak kort in water met limoensap en spoel af met koud water.
Klop de eieren licht op en meng met slagroom, melk, peper en zout.
Verdeel de gebakken bodem over de quichevorm.
Voeg de spekjes, venkel, pastinaak en dragonblaadjes toe.
Giet het eimengsel eroverheen en leg eventueel plakjes Chaumes op de vulling.
Bak de quiche in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer de quiche warm of op kamertemperatuur.
- Varieer met de vulling, bijvoorbeeld met kip, ananas, mango en lente-ui.
Wijnadvies:
Deze quiche gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. De frisse tonen van de wijn complementeren de anijsachtige smaken van de quiche en de romige textuur van de vulling.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / steunvulling / Pagina 2
Romige Garnalentartaartjes met Champignons
Deze romige garnalentartaartjes met champignons zijn perfect als verfijnd voorgerecht of tussengerecht. De rijke vulling en knapperige korst zorgen voor een heerlijke smaakbeleving!
Bereidingstijd45 minuten min
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 1 eetlepel boter
- 2 sjalotten fijngehakt
- 200 gram champignons in vieren
- 1 dl visfond
- 3 eieren
- 1 dl slagroom
- 400 gram garnalen
- Peper en zout naar smaak
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 eetlepel fijngehakte dille
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg dun uit en bekleed de taartvormpjes ermee.
Bekleed de deegbodems met bakpapier en steunvulling en bak ze blind gedurende 10 minuten.
Verhit boter in een koekenpan en fruit de fijngehakte sjalotjes gedurende 5 minuten.
Voeg de champignons toe en bak ze nog eens 5 minuten.
Voeg de visfond toe en laat het geheel iets inkoken.
Haal van het vuur.
Klop de eieren los met de slagroom.
Meng dit door het champignonmengsel.
Voeg de garnalen, peper, zout, de helft van de peterselie en dille toe.
Verdeel het mengsel over de voorgebakken taartjes.
Bak de taartjes 20-30 minuten in de oven op 220°C, tot het eimengsel gestold is.
Haal de taartjes uit de vorm en bestrooi ze voor het opdienen met de resterende peterselie en dille.
Serveertip:
Serveer de garnalentartaartjes warm met een frisse salade van veldsla en komkommer.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past perfect bij de delicate smaken van dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 28g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / steunvulling / Pagina 2
Mini Ratatouilletaartjes met Knapperige Korst
Deze knapperige mini ratatouilletaartjes combineren een goudbruine korst met een rijke, hartige groentevulling. Perfect als smaakvol bijgerecht of lichte maaltijd!
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
Voor het deeg:
- 100 g bloem
- 50 g boter
- ¼ theelepel zout
- 2 eetlepels koud water
Voor de ratatouille:
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 g ui fijngesneden
- 100 g courgette in blokjes
- 75 g rode paprika in blokjes
- 75 g gele paprika in blokjes
- 100 g aubergine in blokjes
- 1 teentje knoflook geperst
- Suiker naar smaak
- 1 bouquet garni tijm, stelen van peterselie, laurierblad, gebonden in een preiblad
- 2 ontvelde ontpitte tomaten, in blokjes
Meng bloem en zout in een kom.
Snijd de boter met twee messen door de bloem tot kruimels ontstaan.
Voeg koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het deeg uit, snijd 4 cirkels en bekleed de bakvormpjes ermee.
Bak de bodems blind gedurende 25 minuten.
Snijd de groenten in blokjes.
Verhit olijfolie in een pan, bak ui en knoflook 5 minuten zachtjes.
Voeg courgette, paprika's en aubergine toe, bak nog 5 minuten.
Voeg suiker, bouquet garni en tomaten toe.
Dek de pan af met folie en bak 50 minuten in de oven, verwijder de folie de laatste 20 minuten.
Verwijder het bouquet garni en schep de ratatouille in de taartbodempjes.
Bak de gevulde taartjes nog 10 minuten op 200°C.
Garneer met verse basilicum en serveer warm.
Serveertip:
Serveer de ratatouilletaartjes met een frisse groene salade en een stukje knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rosé of een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze hartige taartjes.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 0.8g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / steunvulling / Pagina 2