Kruidige Couscous met Stoofvlees
Deze kruidige couscous met mals stoofvlees, kikkererwten en paprika is een smaakvol en verwarmend gerecht met een Marokkaanse twist.
Bereidingstijd2 uur uur 45 minuten min
Land van herkomst: Marokko Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g couscous
- 400 g kikkererwten blik, uitgelekt
- 400 g tomaten blik
- 600 g magere runderlappen
- 50 g boter
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 2 uien fijngesneden
- 1 kaneelstokje
- 1 paprika in repen
- 1 el koriander fijngehakt
- 1 tl cardamom
- ½ tablet runderbouillon
- Zout en peper naar smaak
Verhit 30 g boter in een hapjespan en bak de ui en knoflook ongeveer 3 minuten.
Voeg het rundvlees toe en bak het in 5 minuten rondom bruin.
Voeg de tomaten, het bouillontablet, kaneelstokje, cardamom en 1 dl water toe.
Laat het vlees op laag vuur ongeveer 2 uur stoven.
Doe de couscous in een kom met 1 liter water en laat 5 minuten weken.
Giet de geweekte couscous in het bovenste deel van de stoompan.
Snijd de paprika in repen en giet de kikkererwten af.
Voeg de paprika en kikkererwten toe aan het stoofvlees en schep goed om.
Hang de couscous boven de pan met het vlees en stoom deze in ongeveer 20 minuten gaar.
Schep de couscous met een vork los en meng 20 g boter en de koriander erdoor.
Breng de couscous op smaak met zout en schep op een schaal.
Breng het vlees op smaak met zout en peper en schep over de couscous.
Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade en een lepeltje Griekse yoghurt voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een kruidige rode wijn zoals een Grenache of een Syrah past goed bij dit stoofgerecht.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 45g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / stoompan / Pagina 2
Gestoomde Chinese Beursjes met Zoetzure Saus
Heerlijke gestoomde Chinese beursjes met een verfijnde vulling van garnalen en groenten, geserveerd met een zoetzure saus. Perfect als voorgerecht of feestelijk hapje!
Bereidingstijd40 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
bakpan
schone theedoek
Keukenzeef
Kleine pan
stoompan
Beursjes:
- 1 sjalotje gesnipperd
- 1 prei alleen het wit, fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij fijngesneden
- ¼ paprika fijngesneden
- 75 g sojascheuten
- 25 g boter
- ½ dl witte wijn
- 1 eetlepel sojasaus
- Peper en zout naar smaak
- 4 takjes bieslook
- 100 g gepelde grijze garnalen
- 8 blaadjes rijstpapier diameter 16 cm
Zoetzure saus:
- 25 g boter
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 eetlepel sojasaus
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel droge sherry
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels suiker
- 2 dl water
- 1 mespunt sambal oelek
- 2 koffielepels maïzena opgelost in water
Pel en snipper de sjalot.
Was de prei, bleekselderij en paprika en snijd ze in fijne blokjes.
Was de sojascheuten en laat ze goed uitlekken.
Verhit boter in een pan en stoof de groenten kort aan.
Voeg de witte wijn en sojasaus toe en kruid met peper en zout.
Laat enkele minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn en laat uitlekken.
Leg de rijstblaadjes 2-3 minuten in koud water.
Blancheer de bieslooktakjes kort in heet water.
Spreid de rijstblaadjes op een schone theedoek uit.
Leg telkens 2 blaadjes op elkaar, verdeel wat groentemengsel in het midden en leg er garnalen op.
Knoop de beursjes dicht met een sprietje bieslook.
Zoetzure saus:
Verhit boter in een kleine pan en fruit het sjalotje kort aan.
Voeg de sojasaus, tomatenketchup, sherry, azijn, suiker en water toe en laat kort inkoken.
Breng op smaak met sambal oelek.
Bind de saus met de opgeloste maïzena en laat kort doorkoken.
Serveertip:
Serveer met een extra schaaltje zoetzure saus om in te dippen en een frisse komkommersalade.
Wijnadvies:
Een droge Riesling of een licht gekoelde Pinot Noir past perfect bij de frisse smaken van dit gerecht.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / stoompan / Pagina 2