Kip met sherry en champignons.

Kip met sherry en champignons.

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Tapas
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

  • tapasschaaltjes

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • olijfolie
  • ½ bakje champignons
  • 1 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
  • 0,5 dl Sheridan cream sherry
  • 0.5 dl slagroom
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • zout

Instructies

  • Kipfilet in blokjes snijden en op hoog vuur aanbakken in de olijfolie.
  • Voeg champignons toe en bak ca. 4 minuten.
  • Voeg de Sheridan en slagroom toe en breng aan de kook.
  • Laat nog 2 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Breng de kip op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Serveer in kleine tapasschaaltjes.

Carpaccio volgens ’t Zusje recept

Carpaccio volgens 't Zusje recept

Bereidingstijd14 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Tapas, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië, Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de carpaccio:

  • 4 porties rundercarpaccio
  • Gemengde sla
  • Kruidendressing naar keuze en naar smaak
  • Balsamicodressing
  • Parmezaanse kaasvlokken
  • Pittenmix
  • Kervel

Voor de truffelmayonaise:

  • 100 gram mayonaise
  • 10 gram truffeltapenade
  • 10 ml truffelolie
  • 10 ml water

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de truffelmayonaise goed door elkaar in een mengkom.
  • Maak de gemengde sla aan met de kruidendressing.
  • Leg de porties carpaccio op tapasschaaltjes en trek een zigzagsgewijze streep van de truffelmayonaise over de carpaccio.
  • Herhaal dit met de balsamicodressing.
  • Bestrooi de carpaccio met Parmezaanse kaasvlokken en de pittenmix.
  • Leg in het midden van elke portie een handje aangemaakte salade en maak het geheel af met een takje kervel.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past uitstekend bij deze carpaccio.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g