Paksoi met citroensaus en ketjapvlees
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 pakje Conimex Mix voor Chinese Zoetzuur
- Wok Olie
- 400 g vleesreepjes
- 1 pak Conimex Chinese Eiermie 250 g
- 2 paksoi
- 1 citroen
- ½ rode peper
- 3 eetlepels Conimex Ketjap Manis
Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
Voeg vleesreepjes toe.
Kook mie volgens aanwijzing op verpakking.
Maak de paksoi schoon en snijd in brede repen.
Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in dunne ringetjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de peperringetjes 1 minuut.
Wok de paksoi 2 minuten mee.
Voeg 350 ml water en de sausmix (uit het pakje) toe.
Laat een paar min. pruttelen.
Voeg naar smaak citroensap toe.
Bestrooi met citroenrasp.
Verhit een koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak de vleesreepjes ca. 5 minuten.
Voeg de ketjap toe en warm goed door.
Schep de mie, het vlees en paksoi op de borden.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 13
Knoflookboontjes met sambalvis
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- ½ zak Conimex Chinese Eiermie 125 g
- 300 g sperzieboontjes
- 2 witte visfilets elk 125 g
- 3 theelepels Conimex Sambal Oelek
- 25 g bloem
- Wok Olie
- 2 teentjes knoflook
- 6 eetlepels Conimex Oestersaus
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak de boontjes schoon en kook ze in ruim kokend water in ca. 3 minuten beetgaar.
Afgieten.
Wrijf de visfilets in met de sambal. Wentel ze door de bloem.
Verhit een flinke laag olie in een koekenpan.
Bak de filets in ca. 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de knoflook en de boontjes ca. 3 minuten.
Voeg de oestersaus toe en warm goed door.
Verdeel de warme mie over de borden, leg de visfilets erop en geef de knoflookboontjes erbij.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 13
Knoflook koriander kippen noedelsoep
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 200 g kipfilet
- 1 paksoi
- Wok Olie
- 6 eetlepels Conimex Woksaus Thaise Knoflook Koriander
- 1 l kippenbouillon
- ½ zak Conimex Wok Noedels 125 g
- 2 eetlepels grofgehakte koriander
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Was en snijd de paksoi in repen.
Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de kipfilet 5 minuten.
Voeg de woksaus toe en wok nog 1 minuut.
Voeg de bouillon toe en doe zodra deze kookt de paksoi en de noedels erbij.
Kook alles nog 2 minuten.
Schep de noedelsoep in 2 kommen en strooi de koriander erover.
Serveertip:
Zet Conimex Ketjap Asin en Sambal Manis op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 13
Gewokte vleesreepjes met ananas
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 350 g pandan rijst
- 600 g sperzieboontjes
- 100 g kerstomaatjes
- Wok Olie
- 400 g rundvleesreepjes
- 1 bakje Conimex Boemboe voor Rendang Vlees
- 1 blikje ananas stukjes 400 g
- 6 eetlepels Conimex Gebakken Uitjes
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak de boontjes schoon, kook ze in ruim kokend water met wat zout 6 minuten.
Afgieten.
Kerstomaatjes ondertussen halveren.
Verhit een wok. Voeg een scheutje olie toe en roerbak vleesreepjes 3 minuten.
Voeg tomaatjes en boontjes toe en wok ze 2 minuten mee.
Voeg boemboe en de ananas met sap toe.
Goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
Verdeel de rijst over 4 borden of kommen.
Schep de gewokte vleesreepjes met ananas erop.
Strooi de gebakken uitjes erover.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 13
Gewokte tjap tjoy met gemberrijst
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 400 g witte rijst
- 400 g hamlapjes
- 6 eetlepels Conimex Ketjap Marinade
- 1 stukje verse gember 3 cm
- Wok Olie
- 600 g gemengde groenten bijv. broccoli, taugé en tomaatjes
- 8 eetlepels Conimex Oestersaus
- 2 eetlepels Conimex Gembersiroop
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de hamlapjes in dunne plakjes en meng met de marinade.
Laat 10 minuten marineren.
Schil en snijd de gember in smalle reepjes.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes vlees ca. 8 minuten op een matig hoog vuur.
Verhit een scheutje olie in een wok, voeg de groenten en de gember toe en wok 3 minuten.
Voeg de oestersaus toe, goed omscheppen en ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
Meng de rijst met de gembersiroop.
Schep rijst en tjap tjoy met vlees op de borde
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 13
Gewokte pinda nasi met koriander
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 400 g witte rijst
- 75 g gezouten pinda’s
- 4 eieren
- 1 theelepel Conimex Kerrie Djawa
- Wok Olie
- 600 g Chinese wokgroenten
- 1 bakje Conimex Boemboe voor Nasi Goreng
- 3 eetlepels fijngehakte koriander
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Hak de pinda’s grof.
Klop de eieren met de kerrie en eventueel wat zout los in een kommetje.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 minuten.
Voeg de boemboe en ½ dl water toe.
Goed mengen.
Schep de rijst, de helft van de pinda’s en de helft van de koriander erdoor, warm goed door.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin een omelet.
Laat de omelet uit de pan glijden, rol deze op en snijd in plakjes.
Schep de pinda-nasi op de borden, verdeel de omeletreepjes erover en bestrooi met de rest van de pinda’s en de koriander.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 13
Gewokte nasi met limoen en spekjes
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 400 g pandan rijst
- 1 pakje Conimex Mix voor Nasi Speciaal
- 1 limoen
- 150 g spekblokjes
- 1 nasigroentepakket
- 2 theelepels Conimex Sambal Badjak
- 1 zak Conimex Kroepoek Saté
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Meng de groentemix (uit het pakje) met 1 dl kokend water.
Minstens 10 minuten laten staan.
Was en rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
Verhit een wok en wok de spekblokjes 3 minuten.
Voeg de groenten en de gewelde mix toe en wok 5 minuten mee.
Schep de rijst, de helft van de limoenrasp, de kruidenmix (uit het pakje), de sambal en naar smaak wat limoensap erdoor, wok nog 2 minuten.
Schep de nasi op 4 borden en bestrooi met de rest van de limoenrasp.
Geef de kroepoek erbij.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 13
Gewokte kerriecashewnoten
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- Wok Olie
- 200 g ongezouten cashewnoten
- 1 theelepel Conimex Kerrie Djawa
- 1 theelepel Conimex Djintan
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de cashewnoten met de kerrie en de djintan 2 minuten op een matig hoog vuur.
Voeg zout naar smaak toe en laat de noten op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 13
Cucur
gefrituurde, zoete rijstmeel koekjes
Calories:
Author: Cor Klaar
- 220 gr rijstemeel evt. glutenvrij
- plantaardige olie
- 250 ml water
- 1 tl kaneel
- 250 gr gula djawa geraspte (Javaanse palmsuiker)
Vermeng het rijstemeel met de kaneel en de gula djawa en roer het water erdoor tot het een glad beslag is.
Verhit ongeveer 1 dl olie in een wok tot 175 graden.
Voeg tijdens het bakken steeds wat olie toe zodat de hoeveelheid rond 1 dl blijft en houd de temperatuur constant.
Schep voor elk koekje 3 sauslepels van het beslag in het midden van de wok en besprenkel het regelmatig tot de rand droog en gekruld is.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 13
Oosterse Quorn roerbak met paprika
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 pakje Quorn Reepjes 175 g
- 2 el olie
- 3 bosuitjes in schuine stukken van 4 cm
- 1 gele paprika in reepjes
- 1 rode paprika in reepjes
- 3 el zoete chilisaus
- 1 el droge sherry
- 2 el Japanse sojasaus
- 1 el sesamolie
Verhit de olie in een wok en roerbak de Quorn Reepjes 2 minuten.
Schep de bosui en paprika erdoor en roerbak alles 3-4 minuten tot de groente beetgaar is.
Roer in een kommetje de chilisaus, sherry, sojasaus en sesamolie door elkaar.
Schenk de saus bij de Quorn Reepjes en verwarm het gerecht nog 2-3 minuten tot de reepjes en groenten omhuld zijn met saus.
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 13