Roerbakschotel met tilapia en rijst
Een snelle en gezonde roerbakschotel met tilapia, verse groenten en een vleugje gember.
Bereidingstijd25 minuten min
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g rijst
- 500 g tilapiafilet 2 schaaltjes à ca. 250 g
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 400 g wokgroenten
- 3 eetlepels worcestershiresaus
- 4 eetlepels gembersiroop
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de tilapiafilet in reepjes.
Pel en snipper de uien en knoflook fijn.
Fruit de ui en knoflook 1 minuut in 3 eetlepels olijfolie in een wok.
Voeg de tilapiareepjes toe en bak ze 3 minuten mee.
Haal de tilapia uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
Voeg de wokgroenten toe aan de resterende olie en bak 3 minuten mee.
Roer de worcestershiresaus en gembersiroop door de groenten en laat nog 2 minuten meewarmen.
Voeg de tilapia weer toe aan de groenten en meng alles goed door elkaar.
Serveer de roerbakschotel met de rijst.
Serveertip:
Strooi sesamzaadjes of verse koriander over de schotel voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij de lichte en smaakvolle tilapia en groenten.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 8g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 37
Romige lasagne met spinazie en zalm
Geniet van deze romige lasagne met verse spinazie, sappige zalm en een vleugje nootmuskaat. Een smaakvolle en voedzame ovenschotel!
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 600 g verse spinazie gewassen en gedroogd
- 250 g ricotta
- 100 g oude kaas geraspt
- 1 tl nootmuskaat
- 4 zalmmoten in kleine stukjes
- 12 lasagnevellen
- 100 ml melk
- 2 tomaten in plakjes
- Zout en peper naar smaak
Verhit de olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten.
Voeg de spinazie in delen toe en laat deze op hoog vuur slinken.
Schep overtollig vocht uit de spinazie en meng de helft van de ricotta en de helft van de geraspte kaas erdoor.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Maak in een ovenschaal laagjes van spinazie, zalm en lasagnevellen.
Klop de rest van de ricotta los met melk, zout, peper en nootmuskaat.
Strijk dit mengsel over de laatste laag lasagnevellen.
Bedek met plakjes tomaat en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
Dek de ovenschaal af met vershoudfolie en zet een uur in de koelkast (overslaan bij gebruik van verse lasagnevellen).
Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht).
Bak de lasagne 45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de lasagne goed doorwarmd is.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een stuk knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio is een perfecte aanvulling op de romige textuur van de lasagne en de delicate smaak van de zalm.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 34g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 37
Mie-wokschotel met paksoi en tofu
Deze snelle en smaakvolle wokschotel met mie, paksoi, tofu en een vleugje ketjap is perfect voor een doordeweekse maaltijd. Binnen 30 minuten klaar!
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g Chinese eiermie
- 1 struik paksoi
- 1 paprika
- 1 ui
- 4 el zonnebloemolie
- 180 g tofu
- 50 ml ketjap manis
- 4 el seroendeng kokos-pindamengsel
- Thaise chilisaus optioneel, om te serveren
Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en laat uitlekken.
Maak de paksoi schoon en snijd in repen.
Snijd de paprika in stukjes en de ui in halve ringen.
Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak de ui en tofu gedurende 2 minuten.
Voeg de paprika en paksoi toe en roerbak 3 minuten mee.
Schenk de ketjap manis erbij en laat 1 minuut meewarmen.
Schep de gekookte mie door het groentemengsel en roerbak nog 1 minuut.
Verdeel de wokschotel over vier borden en bestrooi met seroendeng.
Serveer eventueel met Thaise chilisaus voor extra pit.
Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Kies voor een frisse en fruitige witte wijn, zoals Concilio Pinot Grigio Trentino, die mooi aansluit bij de smaken van dit gerecht.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 15g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Wok / Pagina 37