Meringues met Chocolade-ijs

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ citroen
  • 5 eiwitten
  • Snufje zout
  • 125 g fijne tafelsuiker
  • 125 g poedersuiker
  • 1 theelepel maïzena
  • Chocolade-ijs

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100°C.
  • Wrijf de kom in met de helft van de citroen.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
  • Voeg geleidelijk de tafelsuiker toe en blijf kloppen tot stijve pieken ontstaan.
  • Spatel voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het eiwitmengsel.
  • Schep met twee lepels grote bergen schuim op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Maak een lichte uitholling in het midden van elke meringue.
  • Bak de meringues in het midden van de oven gedurende 2-3 uur of totdat ze volledig droog zijn.
  • Laat ze daarna afkoelen.

Afwerking:

  • Hol de onderkant van de meringues iets uit en vul ze met chocolade-ijs.
  • Bestrooi indien gewenst met cacaopoeder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt het chocolade-ijs vervangen door noten- of vruchtenijs.
Geniet van dit heerlijke dessert!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Chocolade / IJs / Nagerecht
Feestdagen etc Kerst