Meringues met Chocolade-ijs
Ingrediënten
- ½ citroen
- 5 eiwitten
- Snufje zout
- 125 g fijne tafelsuiker
- 125 g poedersuiker
- 1 theelepel maïzena
- Chocolade-ijs
Instructies
- Verwarm de oven voor op 100°C.
- Wrijf de kom in met de helft van de citroen.
- Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
- Voeg geleidelijk de tafelsuiker toe en blijf kloppen tot stijve pieken ontstaan.
- Spatel voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het eiwitmengsel.
- Schep met twee lepels grote bergen schuim op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Maak een lichte uitholling in het midden van elke meringue.
- Bak de meringues in het midden van de oven gedurende 2-3 uur of totdat ze volledig droog zijn.
- Laat ze daarna afkoelen.
Afwerking:
- Hol de onderkant van de meringues iets uit en vul ze met chocolade-ijs.
- Bestrooi indien gewenst met cacaopoeder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt het chocolade-ijs vervangen door noten- of vruchtenijs.
Geniet van dit heerlijke dessert!