Versgerookte zalmfilet op romige spinaziecrème
Zachtgerookte zalm gecombineerd met een fluweelzachte spinaziecrème en frisse kruiden. Een elegant en smaakvol voorgerecht.
Ingrediënten
Instructies
- Bestrooi de zalm met een beetje zout en wrijf in met olie.
- Strooi een eetlepel zaagsel op de bodem van de rookdoos.
- Leg de zalm op het rooster, sluit de doos en zet op een vlam.
- Laat de vis circa 10 minuten roken.
- Verwarm intussen de spinazie met sjalot en boter in een pan.
- Voeg de room en fijngehakte kruiden toe.
- Pureer het mengsel tot een gladde crème in een blender.
- Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
- Verwarm de spinaziecrème opnieuw en verdeel over vier warme borden.
- Leg op elk bord een stuk versgerookte zalm.
- Werk af met wat zoutvlokken, peper en verse dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een sneetje geroosterd zuurdesembrood of een frisse salade van komkommer en citroen.
Wijnadvies:
Heerlijk met een frisse Sauvignon Blanc of een droge witte Bourgogne.
Voedingswaarden
Calories: 387 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 29 g | Vet: 28 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g