Aardappelen in Romige Peterseliesaus

Aardappelen in Romige Peterseliesaus

Aardappelen in Romige Peterseliesaus

Een eenvoudig en heerlijk aardappelgerecht van aardappelen in een romige peterseliesaus. Dit recept bijgerecht is perfect bij vlees- of visgerechten, of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
kostprijs per persoon € 1,50 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g koude gekookte aardappelen
  • 20 g bloem
  • 30 g boter
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 500 ml tot 1 liter melk
  • zout

Instructies

  • Maak de peterseliesaus.
  • Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe.
  • Roer met een houten lepel totdat een gladde bal ontstaat.
  • Voeg de melk beetje bij beetje toe, onder voortdurend roeren, om klontjes te voorkomen.
  • Blijf roeren totdat een gladde, gebonden saus ontstaat.
  • Snijd de koude gekookte aardappelen in schijfjes.
  • Leg de aardappelschijfjes in een vuurvast schoteltje.
  • Roer de gehakte peterselie door de saus en breng de saus op smaak met zout.
  • Giet de peterseliesaus over de aardappelschijfjes.
  • Verwarm het schoteltje op laag vuur totdat de aardappelen goed warm zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

 
Serveer de aardappels met saus warm als bijgerecht. Dit gerecht is perfect bij vlees- of visgerechten, of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd.
 

Wijnadvies

 
Serveer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die goed samengaat met de romige peterseliesaus en aardappelen

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Saus / Tapas / Zuivel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch