Aardappelen in Romige Peterseliesaus

Aardappelen in Romige Peterseliesaus

Een eenvoudig en heerlijk bijgerecht van aardappelen in een romige peterseliesaus. Perfect bij vlees- of visgerechten, of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram koude gekookte aardappelen
  • 20 gram bloem
  • 30 gram boter
  • ½ - 1 liter melk
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • Zout

Instructies

  • Bereid de peterseliesaus volgens een basisrecept.
  • Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes.
  • Leg de aardappelschijfjes in een vuurvast schoteltje.
  • Giet de peterseliesaus over de aardappelen.
  • Verwarm het schoteltje op laag vuur totdat de aardappelen goed warm zijn.
  • Serveer het gerecht warm als bijgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die goed samengaat met de romige peterseliesaus en aardappelen.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Saus
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch