Aardappelen in Romige Peterseliesaus
Een eenvoudig en heerlijk aardappelgerecht van aardappelen in een romige peterseliesaus. Dit recept bijgerecht is perfect bij vlees- of visgerechten, of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd.
Equipment
- kookpan
- mes
- Vuurvast schoteltje
Ingrediënten
- 500 g koude gekookte aardappelen
- 20 g bloem
- 30 g boter
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 500 ml tot 1 liter melk
- zout
Instructies
- Maak de peterseliesaus.
- Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe.
- Roer met een houten lepel totdat een gladde bal ontstaat.
- Voeg de melk beetje bij beetje toe, onder voortdurend roeren, om klontjes te voorkomen.
- Blijf roeren totdat een gladde, gebonden saus ontstaat.
- Snijd de koude gekookte aardappelen in schijfjes.
- Leg de aardappelschijfjes in een vuurvast schoteltje.
- Roer de gehakte peterselie door de saus en breng de saus op smaak met zout.
- Giet de peterseliesaus over de aardappelschijfjes.
- Verwarm het schoteltje op laag vuur totdat de aardappelen goed warm zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Serveer de aardappels met saus warm als bijgerecht. Dit gerecht is perfect bij vlees- of visgerechten, of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd.Wijnadvies
Serveer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die goed samengaat met de romige peterseliesaus en aardappelenVoedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g