Ambachtelijke wildbouillon van hert en wild zwijn

Ambachtelijke wildbouillon van hert en wild zwijn

Een rijke wildbouillon is de perfecte basis voor talloze verfijnde gerechten, maar kan ook als een op zichzelf staande en verwarmende soep worden geserveerd. Dit ambachtelijke recept gebruikt de diepe, aardse smaken van wildvlees zoals hert en wild zwijn, gecombineerd met verse groenten en kruiden, voor een onmiskenbaar smaakvolle ervaring.
Porties: 4
(inclusief 20 minuten voorbereiding) 3 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 6 zwarte peperkorrels
  • 4 takjes tijm
  • 1 ui
  • 2 liter water
  • 500 gram wildvlees bijv. hert, wild zwijn
  • 2 wortels
  • Zout

Instructies

  • Snijd het wildvlees in stukken.
  • Snipper de ui, snijd de wortels en bleekselderij in grove stukken en plet de knoflookteentjes.
  • Doe het wildvlees, de groenten, knoflook, tijm, laurier, peperkorrels en het water in een grote pan.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur sudderen gedurende 3 uur.
  • Schuim regelmatig eventueel schuim af dat zich vormt.
  • Zeef de bouillon en breng op smaak met zout naar wens.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ambachtelijke wildbouillon van hert en wild zwijn

 
ambachtelijke-wildbouillon-van-hert-en-wild-zwijn
Aantal Couverts: 4
Voorbereidingstijd: 20
Bereidingstijd: 180
Receptcategorie: Groenten Saus Soep Vlees: Wild Voorgerecht
Land: Internationaal
Jaargetijde: Winter
Diëten: Glutenvrij
Feestdag: Kerst Oud & Nieuw
Teaser: Een rijke wildbouillon is de perfecte basis voor talloze verfijnde gerechten, maar kan ook als een op zichzelf staande en verwarmende soep worden geserveerd. Dit ambachtelijke recept gebruikt de diepe, aardse smaken van wildvlees zoals hert en wild zwijn, gecombineerd met verse groenten en kruiden, voor een onmiskenbaar smaakvolle ervaring.
Materialen: Grote pan Koksmes Snijplank Zeef
Ingrediënten:
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 6 zwarte peperkorrels
  • 4 takjes tijm
  • 1 ui
  • 2 liter water
  • 500 gram wildvlees (bijv. hert, wild zwijn)
  • 2 wortels
  • Zout
Instructies:
  1. Snijd het wildvlees in stukken.
  2. Snipper de ui, snijd de wortels en bleekselderij in grove stukken en plet de knoflookteentjes.
  3. Doe het wildvlees, de groenten, knoflook, tijm, laurier, peperkorrels en het water in een grote pan.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur sudderen gedurende 3 uur.
  5. Schuim regelmatig eventueel schuim af dat zich vormt.
  6. Zeef de bouillon en breng op smaak met zout naar wens.
Voedingswaarden (per portie):
  • Calorieën (kcal): 150
  • Koolhydraten (g): 5
  • Proteïne (g): 20
  • Vet (g): 5
  • Zout (g): 1.2
  • Suiker (g): 2
 

Serveertip

Deze bouillon is heerlijk als verwarmend voorgerecht op een koude winterdag, eventueel geserveerd met een takje verse tijm. De rijke smaak maakt hem ook uitermate geschikt als smaakvolle basis voor sauzen, stoofschotels en andere wildgerechten.
 

Wijnadvies

De robuuste, rijke smaak van wildvlees vraagt om een krachtige wijn. Een volle rode wijn, zoals een Bordeaux of een stevige Barolo, past uitstekend bij de diepe smaken van deze wildbouillon

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 20 g | Vet: 5 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Saus / Soep / Voorgerechten / Wild
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw