Avocado-Aardbeiensalade met Citroensap en Balsamico

Frisse salade van avocado en aardbeien, geserveerd op een gekleurd bord, besprenkeld met citroensap en balsamico voor een zomerse afsluiting

Avocado-Aardbeiensalade met Citroensap en Balsamico

Deze frisse avocado-aardbeiensalade combineert de romigheid van avocado met de zoete frisheid van aardbeien en een vleugje balsamico, perfect als licht nagerecht op een zomerse dag.
Porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 250 g aardbeien
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • Vers gemalen zwarte peper

Instructies

  • Schil de avocado en snijd deze in blokjes.
  • Snijd de aardbeien in plakjes en doe ze in een kom.
  • Voeg het citroensap, de balsamicoazijn en versgemalen zwarte peper toe aan de aardbeien en avocado.
  • Meng voorzichtig en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Geen wijnadvies nodig; deze frisse salade is een op zichzelf staand nagerecht!

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Lente / Zomer
Feestdagen etc Moederdag / Picknick