Gevulde avocado met garnalen, ei en bleekselderij, in Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels.

Avocado met Garnalenvulling

Heerlijke avocado’s gevuld met een romige garnalenvulling en frisse bleekselderij, perfect als feestelijke hapjes of licht voorgerecht.
Porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 gepelde garnalen
  • 2 gepelde en fijngehakte hardgekookte eieren
  • 1 schoongemaakte en in kleine stukjes gesneden bleekselderij
  • 4 eetlepels mayonaise
  • Zout
  • Peper
  • 2 avocado's
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Meng de garnalen, gehakte eieren, bleekselderij, en mayonaise in een kom.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Halveer de avocado’s en verwijder de pit.
  • Besprenkel het avocado vruchtvlees met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Vul de avocadohelften met het garnalenmengsel.
  • Serveer direct als hapje of voorgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht en versterkt de romige en zilte smaken.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Salade / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst America
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Glutenvrij / Notenvrij / Suikervrij